...

Verleidelijk Buenos Aires

door | 21 okt 2013 | Buenos Aires, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

Buenos Aires, de stad waar ik mijn wereldreis na honderdtachtig intense dagen beëindigde. Buenos Aires was de eerste stad op mijn hele reis die mij dusdanig verleidde dat ik er zou willen wonen. Als echte Amsterdammer was er geen stad die voldeed aan mijn verwende eisen, tot Buenos Aires mij betoverde met haar sfeer, flair, diversiteit en vrolijkheid. Buenos Aires heeft zoveel te bieden, het is een stad die je doet leven, die je doet bruisen en dansen. Daarom bij deze mijn (culinaire) serenade aan de Argentijnse hoofdstad!

De vele gezichten van Buenos Aires
Buenos Aires heeft alles, iedere buurt heeft een eigen populatie en een eigen karakteristiek, afhankelijk van je bui kan je precies vinden waar je naar opzoek bent. Het is er modern en tijdloos tegelijkertijd, zo getuigd Palermo Soho van een hipheid waar menig wereldstad nog een puntje aan kan zuigen terwijl je op de wekelijkse milonga’s het gevoel hebt dat je terugvliegt in de tijd naar de gouden eeuw waar de muziek en de gemeenschap de belangrijkste pijlers waren. Je hebt de drukte en de levendigheid in San Telmo en op de markt, tegelijk heb je de verstilde rust in Puerto Madeiro aan het water en in de vele parken. Maar niet alleen de sfeer van de stad is bijzonder, ook aan de architectuur is veel aandacht besteed. Je wandelt van plaatje naar plaatje: weelderige klassieke monumenten, koloniale gebouwen met een Spaans of Frans tintje, plezierige gevels en balkonnetjes en overal vrolijke kleuren.

Hotspots Buenos Aires
Buenos Aires is echt een stad naar mijn hart, waar je met je ogen gesloten de tango kan dansen, waar je geweldig uit kan gaan totdat de vogels beginnen te fluiten, waar je uren lang over de markt kan struinen begeleid door straatmuzikanten, waar je de mooiste en bijzonderste restaurants en winkels kan vinden voor ieder type en in iedere prijsklasse, waar je de stad door en door kan kennen en toch iedere dag iets nieuws kan ontdekken. Zo zijn de hotspots die ik wil aanraden ook enorm gevarieerd, het was een strijd om er zes te moeten kiezen want waar te beginnen in deze stad? Toch geeft het juist een goed beeld want zo is het leven in Buenos Aires: de ene avond eet je voor een prikkie en geniet je van de openlucht percussieshow in een van de rauwste buurten van de stad, terwijl je de avond daarna gehuld in een galajurk dineert in een van de chique hotels in Recolata en in het weekend tot in de vroege uurtjes danst in de wildste clubs van Palermo Soho.

Culinair Buenos Aires
Met zijn eeuwenoude Parilla-traditie is Buenos Aires natuurlijk niet een stad bij uitstek om te genieten van de vegetarische keuken, maar gelukkig heeft Buenos Aires net als iedere andere wereldstad tegenwoordig voldoende keuze om ook de veggie blij te maken. Zo hebben de Parilla’s zelfs geweldige salades zodat je als vegetariër toch de authentieke Argentijnse sfeer kan proeven. Daarnaast menen de ‘Porteño’ en ‘Porteña’ (inwoners van Buenos Aires) zelf bekend te staan om hun fantastische pizza’s en schepijs. Zo is Freddo een van de bekendste ijswinkels van de stad. Je komt Freddo tegen in iedere buurt net zo lang tot je bezweken bent voor de verleiding van een ijsje met een van de vele caramelachtige ‘Dulce de leche’ smaken. Mmm…

Laat je net als ik verleiden door Buenos Aires!

Op reis - Buenos Aires

Summary
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt