Print Friendly, PDF & Email
Maastricht, de stad van de goede smaak. Naast een rijke historie, hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes, staat deze plek bekend om goed eten. Cafeetjes, terrassen op mooie pleinen, restaurants en haute cuisine, de keuze is reuze! Van jullie kregen wij een lijstje met favoriete hotspots. Lees hier welke tentjes wij volgens jullie absoluut niet mogen missen!
Bijzonder
Lekker en gezond eten doe je bij Bijzonder! De afgelopen jaren is de interesse in gezonde voeding flink gestegen. We kiezen steeds vaker voor gezonde keuzes binnenshuis en ook wanneer we buiten de deur eten, is gezondheid iets waar we vaker op letten. Volgens restaurant Bijzonder is ‘gezond eten’ veel groente, een beetje vlees en vis, suikervrij, minder tarwe (gluten) en veel plantaardige ‘zuivel’. Dit is dan ook precies wat wij terug vinden op het menu. Ontbijt met een acai bowl, kies bij de lunch voor een broodje gebakken halloumi met paprika spread en dineer met verschillende kleine gerechtjes! Dit laatste natuurlijk met al je vrienden, want foodsharing is caring! Bij Bijzonder is iedereen welkom. Vleeseter, flexitariër, vegetariër of veganist, er zit voor ieder wat wils bij.
Bijzonder – Luikerweg 33, 6212 ET Maastricht
Eetcafé Ceramique
In dit ouderwetse café staat gezelligheid voorop. Een goede plek om te onthaasten. In dit café geniet je van gezelschap en het goede eten. Het eten is seizoensgebonden en zo veel mogelijk biologisch. Op de menukaart zijn veel vegetarische gerechten te vinden en ook behoorlijk wat Gin & Tonics. Een gebraden bloemkool steak met een pear & ginger Gin &Tonic als toetje? Dat klinkt niet verkeerd. Dus heb je zin in een gezellig en ongedwongen avondje uit, ga dan voor eetcafé Ceramique!
Eetcafé Ceramique – Rechtstraat 87, 6221 EL Maastricht
Café Zondag
Café zondag is dé plek voor ontbijt, lunch en tapas! Gelegen in de hipste wijk van de stad, Wyck, is dit een hotspot die je niet mag missen. Het modern ingerichte pand is klein van stuk maar de perfecte plek voor een gezellige avond uit met vrienden. Café Zondag richt zich namelijk niet alleen op het serveren van lekker eten. Zo organiseert het café van tijd tot tijd exposities en kan er regelmatig genoten worden van een live-optreden of speciale avond. Oh en goed nieuws voor de feestbeesten onder jullie: zondag is het café tot de late uurtjes geopend!
Café Zondag – Wijcker Brugstraat 42, 6221 ED Maastricht
Marres Kitchen
Zin in een Mediterraanse avond? Neem dan eens een kijkje bij Marres Kitchen! Bij dit restaurant kan je de hele dag genieten van verschillende authentieke Mediterraanse gerechten. Van heerlijke kleine mezze tot vegetarische gevulde gnocchi en desserts als torta al limone. De kaart biedt voor ieder wat wils, of je nu veganist, vegetariër of liefhebber van een stukje vlees of vis bent. Marres Kitchen is elke dag geopend, behalve op maandag. Laat het weer het toe? Dan serveren zij hun gerechten gewoon in hun eigen stadstuin. Een heerlijk stukje rust in het drukke hart van Maastricht. Wat wil je nog meer?
Marres KitchenCapucijnenstraat 98, 6211 RT Maastricht
Preps
Bij Preps zijn het de gezonde en verse producten die centraal staan. Hier vind je gezonde en met name vegan gerechtjes die vele hartjes sneller laten kloppen. Verantwoorde ontbijtjes en lunches, check! Een koffie en sweet corner, dubbel check! Zien wij nou een Red velvet latte op het menu staan?! Het ziet ernaar uit dat wij snel eens even langs moeten bij Preps. Leuk feitje: hun naam ‘Preps’ komt van het Engelse woord Preparations. Aangezien een goede voorbereiding het halve werk is, kan je ook voor take-away terecht bij Preps.
Preps – Mariastraat 6, 6211 EP Maastricht

 

Wat is jouw favoriete plek in Maastricht? Deel jouw verhaal of tip met ons via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van Maastricht gemaakt door Harry Beugelink. Je downloadt de foto hier.

Summary
5x leukste hotspots van Maastricht
Article Name
5x leukste hotspots van Maastricht
Description
Maastricht, de stad van de goede smaak. Mocht je binnenkort een citytrip naar Maastricht maken, lees hier dan welke hotspots je niet mag missen!
Author