...

6x vegan hotspots in Göteborg

door | 3 dec 2021 | De Hippe Vegetariër, Hotspots, Vegan, Zweden

Print Friendly, PDF & Email

In Zweden heb je als veganist absoluut niets te klagen, dat bewijzen deze vegan friendly hotspots in Göteborg maar weer. We hebben ze op een rijtje gezet, smaklig måltid!

Blackbird
Net buiten het centrum en vlak aan het water bevindt zich een stoer, donker en ietwat ruig restaurant dat door elke veganist in Göteborg aangeraden zal worden. Blackbird is een volledig plantaardig restaurant waar ze niet vies zijn van experimenteren met voeding. Zo maken ze zelf veganistische variaties op kaas en ‘zalm’ van op basis van seitan. Ga er met een lege maag naartoe, want je wil absoluut een voor-, hoofd- én nagerecht proeven — eventueel met Zweedse biertjes bij elke gang. Zorg er wel voor dat je van tevoren reserveert: restaurant Blackbird zit meestal volgeboekt.

 

Blackbird, Stigbergsliden 3, 414 63 Göteborg, +46 31 12 22 02, www.blackbirdvegan.se

VeGofika
Geen Zweden zonder fika — en dan hebben wij het liefst fika met een typische Zweedse taart, zoals de prinsessentaart. VeGofika maakt ‘m vegan, evenals alle andere heerlijke taarten die in de vitrine staan. Mocht je daarbij nog op zoek zijn naar leuke souvenirs: er staan hele leuke emaille bekers in de winkel met printjes die met de stad of het land te maken hebben. Check voor je erheen gaat wel even de openingstijden: VeGofika is slechts vier dagen per week geopend, van donderdag t/m zondag en voor maar drie uur per dag.

VeGofika, Ånäsvägen 20, 416 67 Göteborg, www.vegofika.se 

Kafé Magasinet
Net buiten de historische wijk Haga, en lichtelijk verborgen in een zijstraatje, bevindt zich één van Göteborgs leukste hotspots (vinden wij zelf, maar zo vinden ook de locals). De ene helft van Kafé Magasinet is een lichte kas vol planten en fijne zitplekken (super Insta-proof), de andere helft doet meer industrieel en als een kroeg aan. Daarbij hebben ze nog een deel waar je in de zomer lekker op het terras kunt zitten en in de winter onder een heater. Kafé Magasinet is niet per se vegan, maar ze hebben wel vegan opties (tip: de brownie!). Een heerlijke plek om een kopje thee, koffie of een biertje te drinken en lekker bij te kletsen met collega’s, vrienden en/of familie.

Kafé Magasinet, Tredje Långgatan 9, 413 03 Göteborg, +46 31 309 52 40, www.kafemagasinet.se 

Earth Café
Het super schattige Earth Café bevindt zich vrij centraal in de stad en wordt gerund door een ontzettend vriendelijk koppel. Alle gerechten zijn vegetarisch en kunnen veganistisch worden gemaakt. Earth Café is perfect voor de lunch, maar het is ook een goede locatie om een taartje te eten tijdens fika. Alle taartjes worden zelfgemaakt en neigen naar raw vegan (voornamelijk op basis van cashewnoten en kokosroom, weinig toegevoegde suikers). De lunchgerechten zijn geïnspireerd op verschillende keukens en gaan van burritos tot pita pizza’s en van sandwiches tot nachos. Een aanrader!

Earth Café, Vasaplatsen 10, 411 34 Göteborg, +46 70 042 30 64, www.facebook.com/earthcafe.gothenburg 

OGBG
Vlak aan het water dat door Göteborg stroomt, onderin het luxe Comfort Hotel, bevindt zich restaurant en bar OGBG. Leuk voor een drankje, maar nog leuker voor een diner met ‘shared dining’ als concept. Een belangrijk begrip voor OGBG is duurzaamheid: zo zul je nauwelijks vlees op de kaart zien staan en kunnen vrijwel alle gerechten in overleg vegetarisch en veganistisch worden gemaakt. Het eten bij OGBG is ontzettend goed. Je merkt dat er is nagedacht over de smaken en de kans is groot dat je een combinatie van ingrediënten zult proeven die je nog nooit hebt geproefd. In de zomer kun je de avond afsluiten met een drankje op de rooftop bar, waarbij je kunt uitkijken over het water en de stad.

 

OGBG, Skeppsbroplatsen 1, 411 21 Göteborg, +46 31 752 28 10, www.ogbg.se 

Comfort Hotel
Zoveel vegan eten om te proeven, dat kan natuurlijk niet in één dag. Wij overnachtten in het Comfort Hotel, die waar restaurant OGBG in zit, met uitzicht over het water. Het is niet alleen overdag prachtig, want ’s nachts zie je alle lichtjes glinsteren over het kanaal. Het Comfort Hotel zet zich ontzettend in op het gebied van duurzaamheid — zoals ze dat in Zweden zo goed kunnen. Het hotel daagt de hotelwereld uit door zelf te strijden voor de titel van meest duurzame hotel in Göteborg én in Zweden zelf. In 2019 won het hotel al een award voor het meest milieuvriendelijke en duurzame hotel van alle 190 Nordic Choice Hotels, de keten waar het hotel onder valt. In het Comfort Hotel in Göteborg zul je geen tot nauwelijks plastic vinden en om een inzicht te hebben in hun eigen uitstoot, wordt de voetafdruk van elke maaltijd berekend. Als bezoeker merk je er verder niet ontzettend veel van — en dat is maar goed ook, want dat geeft je de ruimte om echt te ontspannen. Over vegan opties bij het ontbijt hoef je trouwens ook niet na te denken: er staat een koelkastje van Oatly met plantaardige variaties op melk, yoghurt en kaas!

Comfort Hotel Göteborg, Skeppsbroplatsen 1, 411 21 Göteborg, +46 31 752 28 00, www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/goteborg/comfort-hotel-goteborg/

Lijkt jou het leuk om naar deze hotspots in Göteborg te gaan? Of weet jij nog meer leuke hotspots? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
6x vegan hotspots in Göteborg
Article Name
6x vegan hotspots in Göteborg
Description
Wij hebben zes fantastische hotspots van het Zweedse stadje Göteborg voor je op een rijtje gezet. Hier wil je naartoe!
Author
Miriam Groot
Volg Miriam

Miriam Groot

Gastblogger at De Hippe Vegetariër
Jarenlang schrijft en kookt Miriam als gastblogger voor De Hippe Vegetariër. Op haar eigen platform The Veggie Reporter deelt ze over vegan eten, duurzaamheid, seksualiteit en leven met één hand. Ze barst van de ontbijttips (en draagt de titel Wereldkampioen Havermout 2021), maar ook voor de lunch en het avondeten weet ze altijd wel iets creatiefs in elkaar te flansen.
Miriam Groot
Volg Miriam

Latest posts by Miriam Groot (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt