Print Friendly, PDF & Email
3.4/5 - (5 stemmen)

Wij gingen op bezoek bij ACE: een eigenzinnig restaurant gelegen in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Dit is vlakbij Rembrandtplein, dus ideaal als je eerst een hapje wilt eten en daarna de club of kroeg in wilt duiken! Het interieur van ACE is uniek te noemen en hun veggies menu is bijzonder en verrassend lekker. Wij gingen er voor je langs!

Het interieur
Op een bepaalde manier is ACE oud en klassiek ingericht. Sommigen denken aan een kerk, anderen zien er een omgekeerd schip erin. Het is een soort gewelf, met heel veel ambachtelijk houtwerk en veel details. Zeker de helft van de tafel heeft een ‘kuipje’ als bank, ideaal voor als je naast elkaar wilt zitten of met een groep van drie of vier knus wilt dineren. Wij zijn er dol op! Daarnaast is er voor en achter in het restaurant een vide: eentje voor private dining en eentje waarvandaan je perfect op de Utrechtestraat kunt kijken. Het interieur en de sfeer van ACE zijn behoorlijk uniek, je moet ervan houden, maar bijzonder is het zeker! En het past volledig bij ze: lekker eigenzinnig en onconventioneel.

De bediening en de gasten
ACE zit in hartje Amsterdam en is dan ook super Amsterdams. ACE staat voor de AAS uit het kaartspel. Het spel is het thema van het restaurant, wat ook terug te zien is op het menu. De aas staat volgens hen voor iets positiefs, maar ook voor spelletjes spelen, vrijheid blijheid en altijd iets nieuws en iets spannends. En zo is ACE ook. Het is niet te vatten in één concept, het is eigenzinnig en probeert je altijd weer te verrassen. ACE is opgericht door chefkok Rik Thesing die de nodige culinaire ervaring heeft opgedaan bij Bokkedoorns** en Ron Blaauw*. Daarnaast wordt hij ondersteund door een heerlijke Amsterdamse gastvrouw Mickey Corbijn. Super hartelijk en gastvrij, maar tegelijk no nonsens en recht voor zijn raap. Qua gasten is het heel gevarieerd, van toeristen tot dagjesmensen maar ook veel lokale Amsterdammers zijn er te vinden.

Vegetarisch smullen
De producten die ze bij ACE gebruiken, kopen ze veelal lokaal in. Bij de amuse kregen we bijvoorbeeld Amsterdams tafelzuur en het tafelwater was Amsterdams (“Amsterdam Bruist”). Bij ACE kun je kiezen voor 3, 4, 5 of 6-gangen met desgewenst pairing wines. Je kunt uiteraard ook gewoon één gerecht kiezen. Alle gerechten zijn te krijgen als voor- of hoofdgerecht, dus net zoals bij het kaartenspel (waar ACE vandaan komt), kun je spelen met het menu! En waar wij voor kwamen natuurlijk: je kunt bij ACE kiezen voor het veggies menu. Daar heeft het restaurant het afgelopen jaar extra aandacht aan besteed, dus is iets om trots op te zijn!

Als voorgerecht hadden wij de tomaat: een terrine van verschillende tomaatsoorten met kombucha en krokante citroen. Echt een verrassing zowel qua presentatie als smaak! Vervolgens kregen we de fregola – mijn absolute favoriet van de avond. Dit is een handgerolde pasta uit Sardinië (lijkt een beetje op reuze parelcouscous) met zogezegd het “perfect ei”, dashi en eekhoorntjesbrood. Door deze ‘bolletjes’ pasta kreeg het gerecht een beetje een risottostructuur, maar dan in een Japanse uitvoering. Eenvoudig, maar spot-on! Als laatste hartige gerecht kozen wij voor de artisjok met crème van witte bonen en een beurre blanc van knolselderij. Een groentenfeest! Als dessert tot slot genoten we van een kletskop met aardbeien en daarop dragonsorbet. Heel verrassend en zó lekker! Die dragonsorbet moeten wij ook eens proberen te maken…

Wij zijn echt ontzettend blij verrast met de gerechten van ACE. Het veggies menu was ongelofelijk lekker. De gerechten zijn eenvoudig met niet te veel ingrediënten, duidelijke smaken en goede structuren. Daarbij was het creatief en had het menu een unieke twist. Aanrader dus, om ontspannen te eten op een typisch Amsterdamse locatie in hartje centrum!

Ben jij bij ACE geweest? Wat vond je ervan? Of wil je binnenkort gaan? Laat het ons weten in een reactie op de website of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
ACE: heel bijzonder in hartje Amsterdam
Article Name
ACE: heel bijzonder in hartje Amsterdam
Description
Wij gingen op bezoek bij ACE: een uniek en eigenzinnig restaurant geleden in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Hun veggies menu is verrassend lekker! Aanrader!
Author