...

Achterwerk: vegan in Groningen

door | 16 mrt 2018 | Diner, Gewoon genieten, Groningen, Hotspots, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

In het najaar van 2017 hoorden we geruchten over een nieuw restaurant in Groningen dat een grotendeels veganistische kaart zou hebben: Achterwerk. Wat een top nieuws! Janet en Anneloes van Wander Women schoven aan om zich culinair te laten verwennen door de jonge enthousiaste kok. Je kunt bij Achterwerk voor gerechten van de menukaart kiezen, of voor een verrassingsmenu!

Het interieur
Achterwerk zit verstopt achterin een voormalig schoolgebouw in de Oosterstraat in de binnenstad van Groningen. Het is dus eventjes zoeken, maar dan heb je ook wat. Om in het restaurant te komen, ga je een trap op en dan nog wat deuren door in een verlaten gebouw. Helemaal achterin vind je Achterwerk, een modern ingericht restaurant zonder ramen. In de winter merk je dat niet zo, als het buiten donker is. In de zomer gaat de deur naar het dak open. Er zijn plannen om daar komende zomer een heus dakterras in te richten. Leuk!

Gasten en bediening
De jonge kok is autodidact. Zij heeft talent voor koken, maar nog meer voor het maken van verrassende smaakcombinaties. Zo fijn om tegen te komen! Voor gezelschap dat een stukje vlees of vis wilt, staan er twee opties op de kaart. Wij denken echter dat met deze plantaardige gerechten, zelfs vleeseters niets missen. De bediening is fris en jong en de sfeer is losjes. Geen etiquette hier, ze noemen zichzelf niet voor niets ook een “speelplaats”. Dat ongedwongen sfeertje spreekt ons wel aan. Alles kan en alles mag!

Veganistisch smullen
Het regelmatig wisselende, seizoensgebonden menu klinkt aantrekkelijk. Verschillende gerechten sieren de kaart. Een voorgerecht dat we hebben geprobeerd was gegrilde knolselderij met hangop van knoflook, uiencrème, paddenstoelenjus en geroosterde hazelnoten. Ook de lauwwarme spruitensalade met dadelcrème, ingemaakte groenten en gekarameliseerde pinda’s mochten we proeven. Over beide gerechten waren we het unaniem eens: superlekker. Eén puntje van kritiek: de hoeveelheden waren wat karig, en dat gold ook voor de hoofdgerechten. Tip: sla zeker het huisgemaakte aperitief niet af. Een smakelijke combi van alcohol en diverse andere ingrediënten. Mmm!

Al met al is Achterwerk een restaurant waar je prachtig, smakelijk en gezond eten krijgt, waarbij je na 2 gangen ook nog ruimte hebt om te genieten van het toetje.

Ben jij bij Achterwerk geweest? Laat ons weten wat je er van vond in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Achterwerk – Oosterstraat 13a – Groningen – open van donderdag tot zaterdag vanaf 18 uur – lekkerachterwerk.nl

Summary
Achterwerk: vegan in Groningen
Article Name
Achterwerk: vegan in Groningen
Description
In het najaar van 2017 hoorden we geruchten over een nieuw restaurant in Groningen dat een grotendeels veganistische kaart zou hebben: Achterwerk. Je kunt bij Achterwerk kiezen gerechten van de menukaart, of voor een verrassingsmenu!
Author
Anneloes & Janet
Volg ons

Anneloes & Janet

Groningse foodies at Wander Women
Janet en Anneloes zijn de duurzame foodies achter Wander Women. Hier delen ze hun liefde voor vintage, de vegetarische keuken en reizen. Hun focus ligt op duurzame, eerlijke en biologische producten voor een haalbaar budget. Beide dames zijn woonachtig in het mooie Groningen en delen daarom graag op De Hippe Vegetariër hun hotspots in het noorden van ons land.
Anneloes & Janet
Volg ons

Latest posts by Anneloes & Janet (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt