Print Friendly, PDF & Email

Het Amsterdamse bos is een heerlijk stuk natuur in het drukke Amsterdam. Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus kan je nu genieten van deze mooi plek, op ook nog eens een heel tof festival! Amsterdam Woods Festival is een intiem en duurzaam festival met optredens van verschillende artiesten – van singer-songwriters tot elektronische acts -, muziekdocumentaires en misschien wel het leukste deel van het festival: de culinaire hoogstandjes in het pop-up restaurant of van de verschillende foodtrucks.

Pop-up restaurant
Tussen het dansen door kan je genieten in een pop-up restaurant in De Achtertuin van een a la carte driegangendiner. Sander Louwerens van Lof en Citroën en Rogier Klooster van Hotel de Goudfazant uit Amsterdam hebben dit menu gecreëerd, waarbij je per gang kan kiezen uit vlees, vis en vegetarisch. Dat is nog eens chic en hip vegetarisch dineren op een festival. Vorig jaar was het pop-up restaurant het hele festival vol, dus dat belooft veel goeds!

Streetfood
Naast het pop-uprestaurant kan je ook verschillende kleine gerechtjes proeven van alle foodtrucks. Het eten is geïnspireerd op keukens van over de hele wereld en er is voor iedereen wat wils: falafel, Jamaicaanse of Mexicaanse maïskolven, Aziatisch fusion of een handgesneden frietje van aardappelen rechtstreeks van de boer. Extra pluspunt is dat alle foodtrucks zoveel mogelijk lokale, biologische en duurzame ingrediënten gebruiken.

Drinken
Bij feest hoort een lekker drankje en die kan je bij Amsterdam Woods Festival zeker krijgen! Vinoblesse verzorgt biologische wijnen en van Gulpener zijn er maar liefst acht soorten speciaalbier te krijgen. Hier kan je ook speciale biercolleges van meesterbrouwes krijgen, leuk! Als je wat sterkers wil kan je aanschuiven bij de cocktailbar, waar je je eigen cocktail kan mixen. Hierbij kan je kiezen uit rum, gin en wodka en fris zoals verschillende soorten ijsthee, Fritz Kola en rabarberlimonade. Lekker!

Algemeen
Het festival start op 12:00 en is geopend tot 23:00. Een dagticket voor Amsterdam Woods Festival kost €40,- en een weekendticket kost €70,-. Voor iets meer kan je ook blijven slapen op de camping, voor een heuse minivakantie. De kaartjes en meer informatie vind je op www.amsterdamwoods.nl.

Ga jij naar Amsterdam Woods Festival? Laat ons weten hoe het was via een reactie op de website of een berichte op Facebook of Twitter. Wij zijn benieuwd!

Summary
Amsterdam Woods Festival: 26 en 27 augustus
Article Name
Amsterdam Woods Festival: 26 en 27 augustus

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!