Print Friendly, PDF & Email
3.4/5 - (11 stemmen)

In 2015 was Anat de eerste 100% vegan eetgelegenheid die in Groningen haar deuren opende, hoe tof! Vaak testen wij (de Groningse dames van Wander Women) juist restaurants waar je voor alle soorten eters wat wils hebt, maar Anat konden we niet missen. De hoogste tijd dus om daar neer te strijken, het liefst in de zon op het terras!

Interieur
Fijne bijkomstigheid is de locatie van deze leuke stek: aan de rand van het Noorderplantsoen. Op mooie zomerse dagen is het terras een fijn plekje om te zitten. Maar ook op koudere dagen is het goed vertoeven bij Anat! Ze heeft een mooi hoekpandje omgetoverd tot eetcafé, met de sfeer van een gemoedelijke huiskamer. Ondanks dat Anat gevestigd is in het liefste (en misschien wel kleinste) hoekpandje van Groningen, is er nog relatief veel ruimte binnen. Bovenin het pandje kun je ook heerlijk knus zitten, dus loop niet weg als het binnen in eerste instantie te druk lijkt!

Bediening en de gasten
De dames vertellen graag wat er op het menu staat om vervolgens de gerechten uit de kleine keuken tevoorschijn te toveren. In dit fijne eetcafeetje komen de ideeën van eigenaresse Anat samen: gezond, lekker en toch eenvoudig eten, met aandacht voor de natuur en vitaliteit. Alles wordt met zorg en aandacht gemaakt: er wordt gekookt met verse, lokale en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Een aanrader voor iedereen, en zeker voor de vegans onder ons!

Vegetarisch smullen
De kaart van Anat wisselt regelmatig. Alle ontbijt- en lunchgerechten worden zelf verzonnen en mee geëxperimenteerd in de keuken. En dat is te merken! Wij vonden de zelfbedachte tapenade van bijna rauwe tomaat en paprika heel smakelijk. Ook bedenkt ze verrassende combi’s: op een hartige sandwich bijvoorbeeld nog een paar aardbeien. Ook de zoetekauwen onder ons kunnen bij Anat aanschuiven: meestal staan lavendelcake en chocoladetaart op het menu. Op haar Facebookpagina vermeldt ze wat de wisselende opties zijn: altijd vers en passend bij het seizoen. Leuke extra optie: je kunt er ook je ontbijtje of lunch (of iets anders lekkers) afhalen! Voor ieder wat wils dus.

Anat, Verlengde Grachtstraat 1, Groningen, www.anat.nu

Janet & Anneloes – www.notsostuffy.nl

Summary
Anat: 100% vegan in Groningen
Article Name
Anat: 100% vegan in Groningen
Description
In 2015 was Anat de eerste 100% vegan eetgelegenheid die in Groningen haar deuren opende, hoe tof! Vaak testen wij juist restaurants waar je voor alle soorten eters wat wils hebt, maar Anat konden we niet missen. De hoogste tijd dus om daar neer te strijken, het liefst in de zon op het terras!
Author