Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Ben jij al op bezoek geweest bij Anne & Max? Wij wel, meer dan eens voor een flat white of een kom geweldige havermout met bio havermout geweld in amandelmelk en chai met kokos, cashewnoten en dadels. Maar wist je dat Anne & Max ook dol zijn op borrelen?

Het interieur
Wij werden uitgenodigd voor de opening van de derde en daarbij nieuwste huiskamer in Den Haag: Anne & Max in de Fahrenheitstraat. Ik weet zeker dat de bewoners van de Bomenbuurt blij zijn met deze lokale aanwinst. Waar zij vanaf 15 september midden in de winkelstraat kunnen bijkomen na het doen van de wekelijkse boodschappen en uitstapjes naar de speciaalzaak. Je kunt er bijkletsen of babysitten, want baby’s en kinderen zijn meer dan welkom in de Babyboombuurt, zoals een van de franchisenemers zijn wijk ook wel omschrijft. Benieuwd of er een Anne & Max bij jou in de buurt is, klik dan hier. Maar geen paniek voor diegenen onder ons die niet een koter meenemen op sleeptouw, of de ouders die toe zijn aan een babybreak: Anne & Max serveert naast ontbijt, lunch en high tea ook een high-wine! Een leuke manier om het einde van de week te vieren en een huiselijke setting.

Bediening en gasten
Bij aankomst zie ik de barista al staan. Ze kozen bewust voor om de baristabar naast het raam te plaatsen, in tegenstelling tot vele andere koffietentjes. Interactie terwijl je langsloopt, I like it! En slim, want je krijgt meteen zin in zo’n vers gezet kopje koffie. Bij binnenkomst word je warm onthaald met een goede morgen/middag/avond, let er maar eens op de volgende keer dat je een vestiging van Anne & Max binnenwandelt. Verder is de bediening positief aanwezig (genoeg, maar niet zoveel dat het vervelend wordt) tijdens je bezoek. Naast de high tea kun je bij Anne & Max terecht om o.a. te flexwerken (zoals ik, tijdens het schrijven van dit artikel), of bij te kletsen met een kopje thee zoals de vriendinnengroep voor mij, of te studeren zoals de jongen naast mij. En dat op een doodeenvoudige donderdag, die ik het liefst zou afsluiten met een high wine, net als vorige week!

Vegetarisch smullen
Veganistisch zelfs! Wij namen een kijkje op een donderdagmiddag samen met andere foodies. Want een high-tea is natuurlijk niet compleet zonder gezelschap en samen mochten we dit menu proeven! En wat is beter dan gezelschap dat net zo geobsedeerd is met food zoals wij dat zijn bij De Hippe Vegetariër! Het high tea menu bestaat uit soep van geroosterde paprika met zoete aardappel en ras el hanout, een frisse salade, olijven, vers afgebakken desembrood met verschillende huisgemaakte smeersels en bitterballen van oesterzwam gecombineerd met biologische wijnen. Wij trapten bruisend af met een vegan prosecco uit Treviso, Italië (een wijnhuis net boven Venetië), een goed begin. Deze werd gevolgd door een witte wijn uit de Langedoc, Frankrijk, gevolgd door een volle rode wijn uit de Côtes du Rhone gemaakt van de druiven Grenache en Syrah.

Biologisch, Fairtrade en huisgemaakt
Wat leuk is bij Anne & Max is dat de producten voornamelijk biologisch, fairtrade en huisgemaakt zijn, zodat alles wat goed smaakt ook goed voelt. Bij voorkeur wordt er gebruik gemaakt van lokale producten zoals de kaas en geitenkaas uit het natuurgebied Kinderdijk. Net zoals de biologische groenten en fruit die omgetoverd worden tot de lekkerste gerechten. Bij de arabica bonen voor de koffie was lokaal helaas niet mogelijk, maar werden de koffieboeren wel bezocht door Anne & Max. Benieuwd geworden naar de rest van het menu? Klik dan hier!

Anne & Max Fahrenheit– Fahrenheitstraat 472 – 2561DH Den Haag – www.annemax.nl

Ben jij al bij Anne & Max geweest? Wat vond je ervan? Of is er een ander restaurant waar wij heen moeten? Laat het ons in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
Anne & Max: vegan high tea met biologische wijn
Article Name
Anne & Max: vegan high tea met biologische wijn
Description
Ben jij al op bezoek geweest bij Anne & Max? Wij wel, meer dan eens voor een flat white, of een kom geweldige havermout met amandelmelk met chai gewelde bio havermout met kokos, cashewnoten en dadels. Maar wist je dat Anne & Max ook dol zijn op borrelen?
Author