Print Friendly, PDF & Email

Bakers & Roasters is een vrolijke lunch-hotspot in de Pijp. Hoewel het rond lunchtijd al-tijd vol zit is het buiten de Pijp nog redelijk onbekend en daar mag absoluut verandering in komen want hier is alles top! Van het fifities interieur tot alle huisgemaakte producten, de vriendelijke bediening en niet te vergeten: de brunch.

Het interieur
Bakers & Roasters zit verstopt op een rustige plek in een zijstraat van de Ferdinand Bol, net even weg van alle drukte. Het bescheiden uithangbordje en de zwarte garagedeur verhullen wat voor een geweldig lunchzaakje zich hier bevindt: dit moet je weten! Het interieur is vrolijk en industrieel met felle babyblauw accenten, een gegoten vloer, witte bakstenen muur, schoolstoelen, een grote bar vol heerlijk vers eten en fel gekleurde lampen.

De bediening
Bakers & Roasters wordt gerund door leuke mensen uit Nieuw Zeeland met een liefde voor vers eten van goede kwaliteit. Het is een bestellen-aan-de-bar-concept en dat werkt in dit geval super goed want wachtend in de rij voor de bar kan je je verlekkeren aan al het eten dat daar staat uitgestald en heb je de kans de medewerkers te vragen naar hun aanraders. Bestellen kan aan de counter waarna je direct mag betalen. Zo hoef je in die drukte nooit te wachten wanneer je weg wil. Na het bestellen wordt het eten wel met liefde en een grote glimlach naar je tafeltje gebracht.

Het publiek
Bakers & Roasters heeft een divers publiek. Een hoop lokale pijp-bewoners die dit zaakje met recht toevoegen aan hun lunchfavorieten, werkende mensen die hun lunchpauze lieve hier doorbrengen dan op kantoor en tot slot ook veel Engelstaligen. Misschien toeristen met het juiste toeristengidsje of expats die houden van de Nieuw Zeelandse vibe? Het is een fijne mix van mensen die houden van kwaliteit en die het zaakje een levendige sfeer geven.

Het eten
Bakers & Roasters heeft een ruime keus aan heerlijkheden. Enerzijds de wisselende salades, taarten en cakes op de bar en anderzijds de leuke menukaart met een indrukwekkende selectie aan brunch- en lunchgerechten. Een absolute hit bij Bakers & Roasters  zijn de vele ‘Eggs’ die ze serveren: naast de bekende florentine en royale nu ook een typisch Nieuw Zeelands ontbijt, een power-variant met alleen eiwit, zwarte bonen, spinazie en huttenkase of een variatie op z’n Mexicaans. Daarnaast hebben ze geweldige homemade granola, ouderwetse porridge, wentelteefjes van bananenbrood en Amerikaanse pannenkoekjes met blauwe bessen en maple sirup. En dan hebben we het nog niet gehad over de verse couscoussalade, de Japanse broccolisalade, de Nieuw Zeelandse ‘pies’, de soep van de dag of een van de vele overheerlijke cakes en taarten die naar je lachen vanaf de bar. Kortom, een menukaart om op te vreten en dé plek voor zowel een gezonde lunch als een uitgebreide brunch.

De rekening
Bij Bakers & Roasters betaal je tussen de 10 en 13 euro voor al die heerlijk eitjes, 4 tot 8 euro voor de andere ontbijtgerechten, 5 euro voor soep of ‘pie’, 7 euro voor een kleine salade en 8,50 of 11,50 voor een special B&R lunchcombinatie. Tot slot betaal je gemiddeld 3,50 voor een heerlijk vers sapje dat diret voor je geperst wordt, een goede koffie of speciale thee. Met zulke fijne prijzen kan je nog eens terugkomen en meer proberen van al dat lekkers!

Bakers & Roasters, Eerste Jacob van Campenstraat 54 Amsterdam, bakersandroasters.com, reserveren niet mogelijk.

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_8935      IMG_8966

IMG_8943      IMG_8945

IMG_8950      IMG_8951

IMG_8939      IMG_8961

Summary
recipe image
Recipe Name
Bakers & Roasters: kwaliteit uit Nieuw Zeeland
Published On