Print Friendly, PDF & Email

De Bakkerswinkel, mijn favoriete plek voor een ontbijtje buitenshuis, maar ook voor de lunch een bijzonder fijn winkeltje en met haar drie locaties in de stad altijd om de hoek. De specialiteit van De Bakkerswinkel is scones, het typische Engelse gebak dat het best gegeten wordt met ‘clodded cream’ en jam, maar al hun producten zijn het proeven waard, elke keer opnieuw.

Het interieur
Dankzij huisvormgever Piet Hein Eek heeft De Bakkerswinkel een vertrouwde uitstraling die past bij haar naam. Je bevindt je in een eenvoudig winkeltje waar van achter de rustieke toonbank al haar broden, scones en jams verkocht worden. Naast de toonbank bevinden zich de kleine houten tafeltjes en de grote leestafel, vol tijdschriften en bloemen, die er altijd uitnodigend uitziet. Zo ben je als gast onderdeel van het geheel en heb je het gevoel dat je in de keuken van de boerin zelf zit. Deze ongedwongen, ontspannen sfeer vind je ook terug in de vrolijke, karakteristieke menukaart die aan de hand van grappige, kleurrijke tekeningetjes vertelt wat voor lekkers ze in de aanbieding hebben.

De bediening
De bediening in De Bakkerswinkel is gemoedelijk. Allemaal liefhebbers die houden van de sfeer in het zaakje, de eerlijke producten en de rust. Regelmatig lopen de bakker en de kok ook mee in de bediening om iets weg te brengen, wat past bij het gevoel van een boerenhuiskamer. Een heerlijke sfeer om in te toeven.

Het publiek
Iedereen houdt van De Bakkerswinkel. Doordeweeks overdag vind je veel moeders met kinderen, freelancers, studenten en een enkele toerist. In het weekend is het gezelschap gemêleerder maar het is er altijd druk en altijd gezellig. Een plek om heen te gaan met je lief, je moeder, je beste vriendin, je oma of alleen met je laptop om te werken, te studeren of weg te dromen.

Het eten
De sfeer én het eten is de reden waarom ik zo regelmatig in De Bakkerswinkel te vinden ben. Alles is lekker. Ze hebben fantastische scone- en granenontbijtjes geserveerd met heerlijk krenten-roggebrood, zuurdesem of broodcake. Allemaal even verrukkelijk, zeker met de huisgemaakte jam of citroencrème erop. Ook de zelfgemaakte granola is een echte aanrader, evenals de soepjes, salades, sandwiches en ouderwetse boterhammen. Groot fan ben ik tot slot van hun speciale theetjes: met citroen en gember of rooibos en tijm en namen zoals ‘Mindscape’ of ‘Tummy in Harmony’. Mmm… dromen en smullen.

De rekening
Bij De Bakkerswinkel betaal je tussen de 7 en 9 euro voor een ontbijtje inclusief koffie of thee en eventueel een verse jus. Voor diezelfde prijs heb je een complete lunch met een soepje, een salade en een gevuld warm broodje. Los kosten de sandwiches en broodjes gemiddeld tussen de 5 en 7 euro. Kortom, voor minder dan 15 euro heb je een hele blije gevulde buik en ben je weer helemaal ontspannen, klaar voor de rest van de week. Dat is de kracht van De Bakkerswinkel. Een kleine oase in de stad.

De Bakkerswinkel
Amsterdam centrum:
Warmoesstraat 133, 020 320 6436
Amsterdam West: Regulateurshuis 1 hoek Polonceaukade 1, 020 688 0632
Amsterdam Zuid: Roelof Hartstraat 68, 020 662 3594
www.debakkerswinkel.nl

De Bakkerswinkel     De Bakkerswinkel

Restaurant - De Bakkerswinkel     De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel     De Bakkerswinkel

Summary
recipe image
Recipe Name
De Bakkerswinkel: altijd knus
Published On