...

Banhs & Coffee: vega(n) Aziatisch in Leeuwarden

door | 7 dec 2018 | Hotspots, Leeuwarden, Lunch, Take-away, Voor elke dag

Print Friendly, PDF & Email

De Friese hoofdstad is zeker een bezoek waard. Het is de Culturele Hoofdstad van Europa, maar de stad heeft nog veel meer! De binnenstad is knus, beloopbaar en barst van de leuke zaakjes. Wil je graag vegetarisch of vegan eten, dan is Banhs & Coffee een fijne optie voor een kop koffie met een hartige streetfood snack of een gezonde lunch. Anneloes en Janet van Wander Women gingen voor ons langs!

Gasten en bediening
Bij Banhs is alles vers, daar zorgen Thien en Vivian wel voor. Het eten komt deels uit Toko Saigon van Thien, die aan de achterkant van de zaak zit. Vivian is eigenaresse en staat geregeld in de keuken. Ze komt uit een horecagezin en eet zelf de laatste jaren steeds vaker vegetarisch: “Ik zoek nu regelmatig naar lekkere vleesvervangers.” Dat is ook de reden dat ze voldoende vega aanbod op de kaart wilde, iedereen moet iets lekkers kunnen eten. Vrienden en familie denken graag mee: “De moeder van Thien heeft contact opgenomen met haar moeder in Californië, om over gerechten te brainstormen. Thien’s oma kookt namelijk in de VS voor een Boeddhistische tempel, waar uiteraard geen vlees wordt gegeten.”

Het interieur
De zaak bevat luie hangbanken, een gezellige, lichte hang-out plek in een afgesloten ruimte voorin de zaak en moderne tafels om aan te werken of te studeren. Alles kan bij Banhs in een ongedwongen sfeer.

Vegetarisch smullen
Banhs menukaart telt vier vegetarische (of naar wens vegan) gerechten: een Vietnamees stokbroodje Banh Mi (wil je ‘m vegan, dan maken ze hem met vegan mayo – geen probleem!), een broodje steamed bao met gestoofde seitan, chay rolls (spring rolls van rijstvellen met groenten en tofu geserveerd met zoete sojasaus en hoisin saus met pinda’s) en een seitan noodle salade. De eerste en de laatste zijn flinke lunchgerechten en de twee middelste zijn leuke snacks die je kunt combineren voor een vullende lunch.

Banhs & Coffee thuis
Bij Banhs is thuis laten bezorgen ook een optie – voor lunch en diner. Omdat Banhs daarnaast een echte koffiezaak is, kun je er prima terecht voor een chai of een matcha latte met soja- of havermelk, of een bijzonder drankje zoals vegan bubble milk tea (wordt koud geserveerd).

Al met al
Banhs & Coffee is wat ons betreft een aanwinst voor Leeuwarden. De leuke en gastvrije eigenaren maken dat je je heel welkom voelt, ook als je nog niet zo bekend bent met de Aziatische keuken. Het eten is toegankelijk, goed op smaak, verrassend en vullend en dat alles voor een fijne prijs. Bovendien is er voor elk wat wils, van alleseters tot veganisten!

Banhs & Coffee – Tuinen 23 – 8911 KC Leeuwarden – www.banhscoffee.nl

Ben jij al bij Banhs & Coffee geweest? Wat vond je ervan? Of is er een ander restaurant waar wij heen moeten? Laat het ons in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Banhs & Coffee: Aziatisch streetfood met Vietnamese touch in Leeuwarden
Article Name
Banhs & Coffee: Aziatisch streetfood met Vietnamese touch in Leeuwarden
Description
Leeuwarden is zeker een bezoek waard als Culturele hoofdstad van Europa. Voor een vegetarische of veganistische lunch ga je naar Banhs & Coffee!
Author
Anneloes & Janet
Volg ons

Anneloes & Janet

Groningse foodies at Wander Women
Janet en Anneloes zijn de duurzame foodies achter Wander Women. Hier delen ze hun liefde voor vintage, de vegetarische keuken en reizen. Hun focus ligt op duurzame, eerlijke en biologische producten voor een haalbaar budget. Beide dames zijn woonachtig in het mooie Groningen en delen daarom graag op De Hippe Vegetariër hun hotspots in het noorden van ons land.
Anneloes & Janet
Volg ons

Latest posts by Anneloes & Janet (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt