Print Friendly, PDF & Email

IMG_3959Bar Spek is een restaurant dat je per direct moet toevoegen aan je lijstje van favoriete stamrestaurants. Dit is zo’n heerlijke plek waar je zo nu en dan heen moet gaan voor de garantie van een volle gezellige zaak en een ruime keuze aan vers en goed eten. Geschikt voor zo’n typische ik-heb-geen-zin-om-te-koken-dag of een feestelijke zaterdagavond.

Het interieur
Bar Spek is gevestigd op een vrolijke hoek in Amsterdam West aan het water. Het interieur heeft een typisch stadse uitstraling met een grote oude hangbank, een industriële bar, eenvoudige tafels en stoelen en simpele lichtpitjes. Toch is het een enorm sfeervol geheel, zonder pretenties, waar de mensen en de bloemen zorgen voor een kleurrijke en gezellige uitstraling. Een restaurant waar je je thuis voelt, elke dag van de week.

De bediening
De bediening in Bar Spek past precies bij de ontspannen sfeer van het restaurant. Vrolijke, jonge dames en heren voor wie Bar Spek een huiskamer is en die hun gasten zich daar net zo thuis willen laten voelen. Lekkere drankjes en hapjes serveren, iedereen blij maken, gastvrijheid ten top. Of je nu komt voor een snelle pizza of een lange nacht borrelen.

Het publiek
Bar Spek is in Amsterdam typisch ‘het restaurant om de hoek’ waar de hele buurt, of eigenlijk de hele stad, af en toe een hapje komt eten. Veel vaste gasten dus, echte Amsterdammers. Overwegend jong, veel hippe studenten en starters, maar beslist ook culinaire liefhebbers want het eten bij Bar Spek is gewoon ontzettend goed en daarnaast betaalbaar. Een plek voor iedereen die houdt van goed eten en ongecompliceerde gezelligheid, zo simpel is het.

Het eten
Van de menukaart van Bar Spek word ik gelukkig. Er staat zoveel lekkers op. Dat moet ook wel je het beschouwt als het verlengde van je huiskamer, dan wil je steeds opnieuw kunnen kiezen! En dat kan want de keuze is oneindig: borrelhapjes, ‘om te delen’, voorgerechten, soep, pizza, pasta, hoofdgerechten, bijgerechten, taart en toetjes. Alles is vers, gericht op het seizoen en net even anders dan anders met veel aandacht voor gezond, bewust en ook vegetarisch!

Vegetarisch smullen
In de categorie ‘om te delen’ zijn mijn favorieten de auberginekaviaar en de doperwten hummus. Als voorgerecht een groene salade met jonge spinazie, groene bonen, zeewier, avocado, lente-ui en sjalottendressing of een koude soep van komkommer, druiven, knoflook en amandel. Pizza’s met artisjok, groene asperges, verse buffelmozzarella of truffelcrème, ravioli gevuld met doperwten, artisjok, gestoofde radicchio, pijnboompitten en salie en dan kaasjes met vijgenbrood, sgroppino, blueberry pie of huisgemaakt ijs toe. Daarmee maak je deze hippe vegetariër gelukkig!

De rekening
Bij Bar Spek betaal je gemiddeld 5,50 voor een borrelhapje, 8,50 voor een lekker voorgerecht of 5,50 voor de soep. De pizza’s variëren tussen de 10,50 en de 13,50 euro, 15,50 voor de ravioli of een ander fijn hoofdgerecht. Voor de desserts tot slot betaal je rond de 5,50 euro. Een super goede prijs-kwaliteit dus waar je alle kanten mee op kunt! Een snelle salade, een afhaal pizza, een drie-gangen diner of uitgebreid borrelen. Het kan allemaal! Altijd lekker en sowieso gezellig.

Bar Spek, Admiraal de Ruijterweg 1 Amsterdam, 020 618 81 02, www.barspek.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_3948      IMG_3949

IMG_3951      IMG_3953

IMG_3958      IMG_3962

Summary
recipe image
Recipe Name
Bar Spek: ongecompliceerde gezelligheid
Published On