Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Zodra je Bij Albrecht in Eindhoven binnenstapt, ervaar je de fijne woonkamer van Bernadette en Manfred. Hier kom je als vegetariër of veganist, maar ook als vleeseter, beslist niets tekort aan smaak of voedingswaarden! Manfred is een gepassioneerd kok die met goede producten de ultieme smaakbeleving teweeg brengt, en Bernadette is een natuurvoedingsadviseuse die haar kennis deelt om mensen bewust te maken van de kracht van gezonde voeding. Deze gouden combinatie resulteert in een eerlijke lunch, diner, of borrel. Eenvoud, kwaliteit en gastvrijheid staan hier voorop!

Het interieur
Om de hoek bij het Philips Stadion, aan de rand van Eindhoven, vind je Bij Albrecht. In een open pand, met grote ramen, stap je binnen in een lichte ruimte, met frisse kleuren waarbij eenvoud de hoofdrol speelt. Deze kleuren komen niet alleen in het interieur voor, maar kun je ook terug vinden op je bord. De open keuken is wat mij betreft een extraatje, want hoe leuk is het om tijdens het wachten op de volgende gang een kijkje te nemen in de keuken en te zien hoe de gerechten tot stand komen. Je kan bijna op de vingers van de chef mee kijken!

De bediening en het publiek
De bediening is op de hoogte van alle specials, die samen met de gerechten op de kaart wisselen per seizoen. Dit omdat er uitsluitend gewerkt wordt met seizoensproducten. Als je rondkijkt in Bij Albrecht valt je meteen op dat er een variëteit aan gasten aan tafel zit. Van het stel dat sinds de opening regelmatig langs komt om van de vegan gerechten te genieten, tot een gezelschap dat uitbundig een verjaardag komt vieren, en tot slot de gasten die aan de leestafel wachten op hun take-away maaltijd. Eigenlijk is iedereen welkom Bij Albrecht en dat heeft alles te maken met de toegankelijkheid van het restaurant. Dat zit hem niet alleen in de ruimte en setting, maar heeft ook alles te maken met de gastvrijheid van de eigenaren en de vrolijke bediening.

Vegetarisch genieten
Bij Albrecht wordt er gebruik gemaakt van verse seizoensproducten. De menukaart bestaat uit een selectie aan soepen, koude voorgerechten, warme gerechten en nagerechten. Hiernaast zijn er ook nog verschillende specials waaruit gekozen kan worden. Je bent vrij om een combinatie te maken en zo zelf je menu samen te stellen: vanaf een snelle hap, tot een uitgebreid diner.

Onze avond start met een salade caprese, maar net even spannender dan dat klinkt! De tomaten in allerlei kleuren en maten worden geserveerd met goede buffelmozzarella en zachte, romige avocado die het gerecht mooi in balans brengt. Ook genieten we van een mooi bospaddenstoelensalade: het beste wat het seizoen te bieden heeft. Mooi om te zien hoe ieder gerecht een lust voor het oog is door de combinatie aan felle kleuren! Als hoofdgerecht kiest mijn tafelgenoot voor een mooie pasta boordevol kleurrijke groenten, en neem ik mee ouderwets stamppotje. Deze stamppot is precies zoals je van een stamppot verwacht: romig en verwarmend. Toch is hij ook weer verrassend, dankzij de crunch van radijs en de combinatie met asperges. De structuur is wat dit gerecht tot een succes maakt: het zachte van de puree gecombineerd met de bite van de frisse radijs werkt bijzonder goed. Dat gaan we onthouden! En zelfs mijn carnivore tafelgenoot wist niet wat hij proefde. Bij elke gang was hij blij verrast, dat al deze gerechten vegetarisch waren. We sluiten de avond af met een brownie en een flensje met warme kersen. Hier vinden we op de rand van de borden drie gels, allen zeer krachtig en fris van smaak. Weer een mooie combinatie! Kortom: Bij Albrecht is zeker voor herhaling vatbaar, en ook aangenaam voor je portemonnee, want een koud gerecht heb je al voor €12,50 en een warm gerecht voor €14,50. Dat is nog eens duurzaam genieten!

Bij Albrecht, Gagelstraat 6 Eindhoven, 040 7370638, www.bijalbrecht.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Restaurant Bij Albrecht in Eindhoven: de smaken van het seizoen
Article Name
Restaurant Bij Albrecht in Eindhoven: de smaken van het seizoen
Description
Bij Albrecht in Eindhoven kun je eerlijk genieten van lekkere vegetarische en vegan gerechten, óók als je een liefhebber bent van een stukje vlees of vis.
Author