Print Friendly, PDF & Email

Midden op de wallen, tussen de seksshow’s en de rode lampen, op de plek waar je het allerminst verwacht vind je Blauw aan de Wal. Een klein charmant restaurant, een knipoog op deze bijzondere plek met bijna sterwaardige culinaire gerechtjes. Met bijpassende prijzen, maar daar krijg je wel een unieke ervaring in hartje Amsterdam voor terug.

Het interieur
Via een klein steegje kom je op een rustig binnenplaatje waar Blauw aan de Wal een klein, eenvoudig terras heeft. Het restaurant bevind zich in een oud pakhuis met alle bijbehorende charmante details zoals een ruwe stenen muur, een bijzonder entree en kleine raampjes. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de benedenverdieping van het restaurant die het meest karakteristiek is, boven kan je ook zitten maar hier ontbreken de unieke details en zit je naast de keuken. Blauw aan de Wal ademt de sfeer van een echt knus Amsterdams restaurant.

De bediening
De bediening bij Blauw aan de Wal is buitengewoon vriendelijk. Ze besteden uitgebreid aandacht aan iedere tafel en schuiven even bij je aan om de kaart toe te lichten. Ze zijn niet zo assertief maar doen echt hun best om het je helemaal naar de zin te maken. Bovendien is het team samen deskundig, hebben ze kennis van de gerechten en komen met uitstekende wijnsuggesties.

Het publiek
Door de unieke locatie wordt Blauw aan de Wal veel bezocht door toeristen. Creatieve gezelschappen met een culinair hart voor de bijzondere plekjes in de stad. Veel Amsterdammers kennen het restaurant ook en komen hier zo nu en dan terug, maar ik vermoed dat het voor weinigen een stamplek zal zijn. Een absolute must-eat voor de liefhebber en een plek om buitenlandse gasten mee naar toe te nemen om ze de meeste verrassende kanten van Amsterdam te laten zien.

Het eten
Hoewel de kaart van Blauw aan de Wal het niet doet vermoeden zijn ze echte kunstenaars met vegetarische gerechtjes! Als je het aangeeft bij je reservering word je gegarandeerd verrast, en ook met improvisatie doen ze het ontzettend goed. Groenten spelen een hoofdrol en de gerechtjes zijn licht, smaakvol en gezond. Om blij van te worden!

Vegetarische smullen
Tijdens mijn bezoek aan Blauw aan de Wal genoot ik van canneloni van koolrabi gevuld met selderij en witte chocolade, op een bedje van grapefruit en appel met truffelaardappelkrokantjes. Als tussengerecht had ik een couscous van romanesco (groene bloemkool) met gegrilde groenten, een kwarteleitje en een kruidendressing. Vervolgens ravioli gevuld met gepofte truffelaardappel met doperwten, gegrilde groente asperges, cantarellen en een beurre blanc saus. Tot slot een zoet/hartig dessert met gebakken peer, parmezaanse kaas en zwarte peper. De manier om een hippe vegetariër gelukkig te maken!

De rekening
Blauw aan de Wal is typisch een plek waar de rekening het minst leuke deel van de avond is. Zo betaal je voor 3-gangen 55 euro en voor 4-gangen 67,50 euro. Het prijskaartje voor een unieke belevenis en een gerecht vol culinair verfijndheid, fantasie, liefde en aandacht.

Blauw aan de Wal, Oudezijds Achterburgwal 99 Amsterdam, 020 33 02 257, www.blauwaandewal.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_4316      IMG_4318

image_00002      image2

IMG_4322      IMG_4327

IMG_4328      IMG_4339

IMG_4343      IMG_4349

Summary
Blauw aan de Wal: culinaire verrassing op de wallen
Article Name
Blauw aan de Wal: culinaire verrassing op de wallen