Print Friendly, PDF & Email

De jongens van Boca’s hebben begrepen wat gezelligheid is en ontwikkelden een top concept. Bij Boca’s draait namelijk alles om borrelen – en doorborrelen. En op niveau welteverstaan! Vergeet de kaasstengels en de loempia’s, bij Boca’s borrel je luxe. Keuze uit tal van lekkernijen met voldoende keuze voor de hippe veggie! Kortom, de ultieme borreltip.

Borrel
“Borrel. Het mooiste woord der Nederlandse taal. Zelden zijn eten en drinken zo goed in evenwicht als tijdens de uurtjes tussen vier en tien. Bij Boca’s verheffen we de borrel tot kunst.” Dat is de insteek van Boca’s en ze maken het helemaal waar. De borrelkaart bevat een uitgebreide selectie aan plateaus en hapjes. Zo heb je naast het vis en vleesplateau een speciaal vegetarisch plateau, een kaasplateau en een dessertplateau, die je kan bestellen in drie verschillende maten van klein tot groot (15, 22 en 30 euro). En natuurlijk moet er gedronken worden. Daar voorziet Boca’s in door een goede selectie van traditionele en avontuurlijke wijnen die allen per glas verkrijgbaar zijn.

Kiezen
Kiezen – het moeilijkste op aarde, zeker als het om eten gaat en zeker als je een vrouw bent – hoeft bij Boca’s niet. Je eet gewoon alles waar je zin in hebt, want alle gerechtjes zijn van borrelformaat. Ook ‘smiddags bij de lunch kan je meerdere kleine broodjes (boca’s) bestellen, uiteenlopend belegd met chocoladevlokken en aardbeien tot gepofte parika en kruidenolie. En gelukkig maar, want er is zoveel vernieuwend en verrassend lekkers dat erom vraagt geproefd te worden. Zo is het vegaplateau belegd met gepofte kastanjes, verse hummus, een dip van bietjes, gegrilde groenten en tallegio met vijgen. Daarnaast zijn er fantastisch hapjes waaronder warme dadels gevuld met blauwe kaas, bruschetta met pompoen en rucolapesto, mini-lasagne, quiche van seizoensgroenten, bruschetta met witte bonen en knoflook, salade van witte groenten en hun beroemde drie soorten friet met verschillende mayonaises (waaronder truffelmayonaise – zucht). En dan heb ik het nog niet over de desserts gehad zoals het suikerbrood met boerenjongensijs, de blueberry pancakes en de mousse van witte chocola met champignons en kaneel. Kortom, unieke combinaties, buitengewoon smaak en geserveerd met humor en oog voor detail.

Gezelligheid
Bij Boca’s is het altijd druk en gezellig. Reserveren is een vereiste want het zaakje vult zich iedere avond tot de nok toe met borrelaars van jong tot oud. De gezelligheid wordt nog eens verhoogd door de vlotte, studentikoze bediening die wel houden van een babbeltje en je probleemloos een topavond bezorgen. Zo is het bij Boca’s altijd feest en daar houden wij van. De absolute borreltip van Amsterdam!

Boca’s, Westerstraat 34 en Sarphatipark 4 Amsterdam, 020 820 3727 en 020 675 99 45 www.bar-bocas.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

 

IMG_9375      IMG_9330

IMG_9329      IMG_9353

IMG_9338      IMG_9332

Summary
Article Name
Boca’s: borrelen tot kunst verheven