Print Friendly, PDF & Email

Saté Tempeh, Katjangsaus, Lontong, Atjar, Telor Balado, Sambal Goreng Buncis: allemaal vegetarisch authentieke gerechten uit de Indonesische keuken. Overdag kun je bij Club Koffie genieten van clubsandwiches geïnspireerd door verschillende wereldsteden, maar in de avonduurtjes waan je je bij Boemboe Club in de Indonesische sferen met vegetarische saté en spicy cocktails. Afgelopen zomer hebben we bij Club Koffie vegetarische ontbijtjes en clubsandwiches mogen proeven. Dit keer nodigde eigenaar Chiel ons uit om de heerlijke gerechten van de nieuwe Indonesische avondkaart te proberen.

Interieur
Op donderdag, vrijdag en zaterdag om 18:00 verandert het kleine, gezellige ontbijt- en lunchrestaurantje Club Koffie aan het Krugerplein in het Indonesisch restaurant Boemboe Club. Door het originele terras met meubilair gemaakt van kratjes ziet het restaurant er uitnodigend uit. Het interieur binnen is vooral gericht op de koffie en clubsandwiches. Aan het plafond hangen koffieblikken die zijn omgetoverd tot lampenkappen en de bar is versierd met pistons. Ook de muren hebben een originele draai gekregen: er hangen wereldklokken van plekken zoals New York en Amsterdam, die overeenkomen met de namen van de verschillende clubsandwiches op de menukaart. De eigenaar heeft zich voor elke sandwich namelijk laten inspireren door een van deze wereldsteden. Op de witte tafels staan verschillende bierflesjes met bloemetjes in allerlei vrolijke kleuren. Neem een plekje bij de open keuken, zodat je kunt zien hoe de Indonesische gerechten helemaal vers worden bereid!

Bediening en gasten
De eigenaar Chiel bereidt vol enthousiasme elke dag de lekkerste clubsandwiches van Amsterdam. Maar ambitieus als Chiel is, was hij op zoek naar een nieuwe uitdaging om de avonduren te vullen. Hij bedacht samen met Jojo en Bart van Bartje Boemboe om ’s avonds originele, Indonesische gerechten te gaan serveren, en dit was het begin van Boemboe Club. Boemboe’s zijn kruidenmengsels die het geheim vormen achter de Indonesische keuken. Jojo en Bart maken verschillende boemboe’s om authentieke, Indonesische gerechten op tafel te toveren. Ze zijn geïnspireerd door hun eigen oma’s. Om het familierecept te bewaren, staat niemand minder dan Bart zijn eigen dochten in de keuken van Boemboe Club. Zij kan alles vertellen over de speciale, vegetarische gerechten die worden geserveerd. Altijd een pluspunt! Achter de bar shaked het personeel bijpassende cocktails. Doordat er wordt ingespeeld op de wensen van de klanten is er ook een breed publiek te vinden bij Boemboe Club.

Vegetarisch smullen
Oke let’s be honest: ik had nog nooit eerder saté van tempeh met pindasaus gegeten, maar wat smaakt dat goed! De tempeh was goed knapperig en stevig, met een fijne laag frisse pindasaus, waarin een vleugje citroengras te ontdekken was. De verse zelfgemaakte atjar was heel verrassend door de toegevoegde gember, waar ik gek op ben. Maar het allerlekkerste wat ik bij Boemboe Club heb gegeten was de Tahoe isi, dit is een soort taartje van soja, zoete aardappel, champignon, wortel en verse gember, afgemaakt met een laagje ketjapsaus. De structuur was heel zacht en een beetje ‘vleesig’, erg uniek en een ware smaakexplosie. Deze zou ook als losse snack aangeboden kunnen worden. Ik zou hem zeker nemen voor bij de borrel. YUM. Als toetje staat er een lekkere bol spekkoekijs op het menu, eventueel afgemaakt met een laagje espresso.

Elke week wisselt ‘Bartjes bordje’ met verassend nieuwe gerechten, die ook allemaal als vegetarische optie mogelijk zijn. Nieuw op het menu zijn ook de Cocktails. Helemaal passend bij het Indonesische thema. Als eerste probeerden we de Gin Tonic Satu, om in de Indonesische sferen te blijven is de cocktail afgemaakt met een pittige rode peper. Erg verfrissend en kruidig! Ook de Arac Atack staat op het menu, dit is hét traditionele drankje van Bali. Je moet wel echt houden van de sterke smaak van Arac, anders kan het erg overheersend zijn naast je maaltijd. Als je liever voor een goede kop koffie gaat, is Boemboe Club ook een uitstekende plek. De bonen van Stooker Roasting Co uit Amsterdam Oost kunnen natuurlijk niet ontbreken. Alle barista’s die bij Clubkoffie de koffies maken, krijgen meerdere trainingen latte art en bonen branden. Dat is goed te proeven! 

Boemboe Club, Krugerplein 2 Amsterdam, 020-7722537

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Boemboe Club: authentieke Indonesische familierecepten in Amsterdam
Article Name
Boemboe Club: authentieke Indonesische familierecepten in Amsterdam

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!