Print Friendly, PDF & Email

In grote steden zoals Amsterdam zijn er tal van schattige restaurantjes waar je heen kunt gaan als je vegetarisch wilt genieten. Maar waar kun je terecht als je de drukte van Amsterdam wilt mijden? Tijd om onze hoofdstad te verlaten en op zoek te gaan naar frisse hotspots buiten deze grote stad. By Lima in Haarlem is precies zo’n plek die we bedoelen. Een gezellig restaurantje waar lekker, gezond en duurzaam eten centraal staat!

Interieur
By Lima bevindt zich aan de Zijlstraat in het centrum van Haarlem. Het ligt in een van de kleine straatje naast de grote markt, waardoor je even kunt ontsnappen van de drukte van het winkelend publiek. In de zomer ziet het terras er uitnodigend uit met gekleurde kussentjes, maar ook nu het kouder wordt loop je By Lima niet zomaar voorbij. Het is te zien dat de eigenaren hun passie voor duurzaamheid niet alleen verwerken in het eten, maar ook doorvoeren in de inrichting. Het knusse café is aangekleed met veel hout en vintage meubelen die allemaal een bijzonder verhaal bij zich dragen. Zo zijn de tafels zelf gemaakt van oud hout en komen de stoelen uit een tekenlokaal van een oude school. Een leuk detail vonden we de ‘Instagram wall’ aan de muur met foto’s van bekende bloggers. Door de grote ramen is het heel licht binnen en heb je zicht op de mooie oude Haarlemse herenpanden aan de overkant van de straat.

Bediening en gasten
Net zoals de uitstraling van het café is de bediening van By Lima heel gemoedelijk. Doordat de open bar midden in het restaurant staat kom je direct in contact met de werknemers en kun je ook zien hoe alle lekkere koffies en sapjes worden bereidt. Het personeel staat open voor een leuk gesprek waardoor er een persoonlijke sfeer hangt. Naast dat op de kaart staat aangegeven wat de vega(n) en glutenvrije opties zijn, kun je een uitgebreide uitleg krijgen over alle mogelijkheden die binnen je gewenste voedingsstijl passen.
By Lima trekt veel verschillende gasten aan, hierdoor is er een mengelmoes aan publiek te vinden. Je kunt hier samen met kleine kinderen terecht voor een lekker en gezond ontbijtje, maar ook voor een borrel met vrienden is dit de perfecte plek!

Vegetarisch smullen
De mooiste woorden waar een menukaart mee kan beginnen: YAY! BREAKFAST ALL DAY. Thank you By Lima, you just made my day! Mijn favoriete maaltijd is hier gewoon de hele dag te bestellen! Happy me. Alleen dan moet je nog kiezen voor welk ontbijtje je gaat: er staan zo veel lekkere dingen op het menu. Omdat we onderweg naar Haarlem zowat waren weggewaaid en helemaal waren natgeregend nam ik de ‘roasted fruit bowl’ met herfstfruit, om dit oh zo mooie seizoen te eren :). Op de ontbijtkaart vind je onder andere eitjes uit de oven geserveerd in een desembol (ziet er super leuk uit!) of de chocolate-chips pancakes. Naast de uitgebreide ontbijt- en lunchkaart staan er ook heerlijke borrelhapjes op het menu. Perfect om zomerdag in het middagzonnetje te genieten van een biologisch wijntje en vegabitterballen. Met het regenachtige weer op dit moment is By Lima ook een goede plek voor een high tea (ook volledig vegan, glutenvrij en suikervrij te bestellen). De producten die worden gebruikt door de kok zijn verantwoord, biologisch en afkomstig van lokale leveranciers. Zo kan je met een gerust hart genieten van deze gezonde lekkernijen.

By Lima, Zijlstraat 65 Haarlem, 023 58 35 993, www.by-lima.nl 

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
By Lima: healthy in Haarlem
Article Name
By Lima: healthy in Haarlem

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!