Print Friendly, PDF & Email

Wat maakt een goed kopje koffie nou zo lekker? Ik denk dat een heel belangrijk ingrediënt passie is. Natuurlijk helpen goede bonen en de juiste bereidingswijze van de koffie ook mee. Bij Clubkoffie staan deze drie dingen centraal. De barista’s maken van heerlijke koffiebonen de perfecte koffies, (plantaardige) cappuccino’s en latte macchiato’s met een vleugje liefde. Naast de lekkere koffies is Clubkoffie ook een ideale plek voor een gezond ontbijtje of een voedzame lunch.

Interieur
Clubkoffie is een klein, gezellig ontbijt- en lunchrestaurantje aan het Krugerplein in Amsterdam Oost. Het zaakje is niet heel opvallend, maar door het originele terras met banken gemaakt van kratjes ziet het er uitnodigend uit. het was helaas geen terrasweer toen wij er waren, dus hop naar binnen! Het eerste dat opvalt zijn de koffieblikken die zijn omgetoverd tot lampenkappen en de pistons die aan de stenen bar zijn geplakt: koffie speelt hier de hoofdrol. Wij namen plaats aan een tafeltje bij de bar, zodat we konden zien hoe de koffie door een echte barista werd bereid. Ook de keuken is helemaal open, waardoor je mooi zicht hebt op de bereiding van alle verse producten. Aan de muur hangen wereldklokken van de grote wereldsteden, en dat is niet voor niets, want op de kaart vind je sandwiches geïnspireerd door al deze steden.

Bediening en gasten
De eigenaar Chiel wist zijn twee grote liefdes te combineren: goede koffie en echte clubsandwiches (hé vandaar de naam!). Het is ontzettend leuk om hem gepassioneerd te horen praten over zijn producten en gerechten. Alles wat op de menukaart staat is van lokale leveranciers, onder het mom van ‘help je buurtjes’. Hij laat niks aan het toeval over en heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Een mooie eigenschap is dat hij oprecht geïnteresseerd is in de mening van zijn klanten. Toen hij te horen kreeg dat de broodjes wel erg groot waren, heeft hij gewoon gekozen voor twee maten. Ook houdt hij rekening met alle vegetarische en veganistische foodies! Doordat er zo goed wordt ingespeeld op de wensen van de klanten Clubkoffie een geliefde hotspot bij een breed publiek!

Vegetarisch smullen
Vaak zijn clubsandwiches belegd met zalm of ham, maar bij Clubkoffie is er niks overgeblevenen van de saaie, standaard clubsandwich. Er is een originele draai gegeven aan de broodjes, waardoor er nu tien verschillende clubsandwiches op het menu staan. Hiervan zijn er vier vegetarisch en 2 helemaal veganistisch. Perfecte plek dus als je met een gemixt gezelschap ergens wilt gaan lunchen. De eigenaar vindt gezond en lekker eten erg belangrijk en heeft dit doorgevoerd in het hele assortiment. Naast de sandwiches staan er heerlijke ontbijtgerechten op de menukaart. De acaïbowl met vers fruit en banana pancakes zijn twee absolute aanraders om de dag vol goede energie te beginnen. Een origineel ontbijtgerecht is de toast met avocado, ei en rode pepertjes voor de pikante foodies onder ons. Een goede kop koffie met bonen van Stooker Roasting Co uit Amsterdam Oost kan natuurlijk niet ontbreken. Alle barista’s die bij Clubkoffie de koffies maken, krijgen meerdere trainingen latte art en bonen branden. Dat is goed te proeven! Als je vervolgens helemaal voldaan zit na te genieten, is het met de verse thee met Dutch Apple Pie smaak goed vertoeven!

Clubkoffie, Krugerplein 2 Amsterdam, 020-7722537, clubkoffie.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Clubkoffie: sandwiches en koffie in Amsterdam Oost
Article Name
Clubkoffie: sandwiches en koffie in Amsterdam Oost