Conservatorium Brasserie: fantasievol, stijlvol en uniek
Isabel Boerdam

Conservatorium Brasserie: fantasievol, stijlvol en uniek

vrijdag 25 juli 2014
Conservatorium Brasserie had het al veel eerder verdiend om besproken te worden. Het is de plek waar ik naartoe ga om te lunchen met een glas bubbels als ik iets te vieren heb. Het is het mooiste gebouw in Amsterdam dat ik ken, een ambiance waar je nooit genoeg van krijgt met verfijnde, verrassende gerechten en – als je een beetje oplet – een goede prijs.

Het interieur
Qua architectuur ben ik verliefd op het Conservatorium Hotel met in het midden de Conservatorium Brasserie. Het oude conservatorium van Amsterdam is dankzij een glazen dak met een geweldige industriële constructie en mooie materialen verworden tot een van de pronkstukken van Amsterdam. Je zit hier temidden van heden en verleden: het oude gebouw met alle details dat zoveel mogelijk in stand is gehouden en tegelijk de moderne invalshoek die zorgt voor de unieke, stijlvolle uitstraling. De Conservatorium Brasserie zelf is een combinatie van minimalistische tafels en stoelen aan de ene kant, luxe fauteuils met grote tafels aan de andere kant en tot slot de hoge tafels met vlotte barstoeltjes. Een dynamisch geheel van zwart, grijs en felgroen. De grote glazen wandkast tot slot die het brasseriegedeelte afscheidt van de lounge is een absolute eye-catcher gevuld met porselein dat gevonden is tijdens de verbouwing.

De bediening
De bediening bij de Conservatorium Brasserie is hoge kwaliteit. Veel jonge, mooie mensen in nette uniformen. Aangezien het Conservatorium Hotel een veelbelovend vijfsterrenhotel is (Best New Hotel 2013) wordt er veel van verwacht op alle niveaus, dus ook in de Conservatorium Brasserie. Het zit hem dus in de details: oog voor alles, super vriendelijk, meedenkend, ongeacht hoe lang je er zit en wat je bestelt. Op en top service. Niet iets voor iedere dag, maar als ik iets te vieren heb ik dit de Place To Be. Je voelt je ten voeten uit verwend.

Het publiek
Door de reputatie van het hotel heeft de Conservatorium Brasserie grotendeels een hoogsegment publiek: hotelgasten, mensen uit het bedrijfsleven van bijvoorbeeld de Zuid-as en winkelend publiek van de nabijgelegen PC Hooftstraat. Toch zijn er ook veel mensen zoals ik die af en toe, wanneer ze iets te vieren hebben of vinden dat ze het verdienen gewoon komen genieten van de fijne sfeer en het heerlijke eten. Divers dus, maar zeker niet alledaags.

Vegetarisch smullen
Zo modern en dynamisch als het interieur, zo divers is ook de menukaart van de Conservatorium Brasserie. Persoonlijk heb ik hier twee favoriete secties: de zogeheten ijstafel waar je jezelf kan bedienen van een selectie aan verse antipasti die samen een rijke salade vormen, en de Akasha wellbeing suggesties zoals de spagetti van courgette met korianderpesto, cashewnoten en hennepzaad, de quinoasalade met zeegroenten en sesamdressing of de speltbagel met romaine sla, haricots verts, rode ui, olijven en zeewierchips. Daarnaast is er nog veel meer lekkers zoals de buffelmozarella met allerlei structuren van tomaat, het broodje gezond of de risotto. En dit is slecht een greep uit de vele keuzemogelijkheden (en dan heb ik de High Tea nog niet eens genoemd…)!

De rekening
Bij de Conservatorium Brasserie betaal je 11 of 17 euro voor de ijstafel, afhankelijk van het bord dat je kiest (klein of groot), 15 euro voor de buffelmozzarella, tussen de 15 en 20 euro voor de wellbeing suggesties en 19 euro voor de risotto. De huiswijnen kosten tussen de 6 euro en de 8,50 per glas, daarnaast hebben ze diverse verse sapjes (zoals wortel) voor 6 euro, de lekkerste Fever Tree tonic voor 5,50 en tot slot bijzondere theesmaken en goede koffie. Zoals dat vaak werkt in restaurants: de wijn maakt het duur. Je kan het dus zo gek maken als je zelf wil. Maar alsjeblieft, ga hierheen als je het nog niet kent, want deze geweldige ambiance wil je ervaren hebben!

Conservatorium Brasserie, Van Baerlestraat 27 (Conservatorium Hotel) Amsterdam, 020 570 0000, www.conservatoriumhotel.com/nl/restaurants-and-bars/brasserie-lounge/


Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

      


      


     


      


     

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.