Print Friendly, PDF & Email

Toen mijn vriend nog in Amsterdam Oost woonde was restaurant Dauphine bij het Amstelstation onze absolute hotspot. Van maandag tot en met zondag zit het hier bomvol, dus een gezellige sfeer gegarandeerd. De klassiekers op de kaart zijn altijd goed, de bediening is altijd aardig en of je nu zin hebt in een snelle hap of volledig doorzakken: Dauphine is de place-to-be met een top prijs-kwaliteit.

Het interieur
Dauphine is het restaurant gevestigd in de oude Citroen-garage bij het zebrapad recht tegenover het Amstelstation en naast de altijd bruisende redactie van het Financiële Dagblad. Hoewel dit een van de drukste kruispunten van Amsterdam is, waar iedereen komt of gaat, zit het in Dauphine altijd vol. Het restaurant heeft nog steeds de industriële uitstraling van een grote en ruime garage, maar met de warme en vrolijke tinten van Dauphine. Het interieur is vlot en hip, met veel rood, een prachtige wand met wijn, ultrahoge plafonds en een interessante vergaderkubus die hoog in de lucht lijkt te zweven. Een heerlijke plek.

De bediening
Bij Dauphine werkt een vlot, efficiënt en super vriendelijk team dat duidelijk is opgeleid om de dynamische sfeer van Dauphine aan te kunnen. Dat moet ook wel, want als Dauphine vol zit is het aanpoten om de kwaliteit hoog te houden. Toch lukt dat verrassend goed. Alle processen werken als een trein, de bediening is snel zonder haastig te zijn en niets komt afgeraffeld over. Hele grote complimenten voor het team! Ik vind dit echt een kunst.

Het publiek
Dauphine is de thuisbasis voor een heel groot en zakelijk publiek. Mannen en vrouwen in pak van de torens bij de Omval, de redactie van het Financiële dagblad en andere zakenmensen die na kantoor en een hapje eten zo de A10 op kunnen zoeven. Daarbij is het een gewild restaurant in Amsterdam voor iedereen van jong tot oud, van stelletje tot gezin, maar ook voor mensen alleen die rustig iets willen eten en lezen. Dauphine werkt voor iedereen.

Het eten
De menukaart bij Dauphine heeft een aantal vegetarische klassiekers die ik iedere week zou kunnen eten. Zo is de kruidensalade met parmezaankrokantje en gepocheerd eitje echt een all-time-favorite. Ook de truffelravioli is een hit: eenvoudig maar zó smaakvol. Daarnaast hebben ze diverse wissende gerechten passend bij het seizoen: denk aan een portobello gevuld met ricotta, paddenstoelen, linzen, spinazie en geitenkaas, of een vegetarische burger van rode biet met gierst en pompoen-gember chutney, of een lauwwarme Libanese salade met courgette, aubergine, rucola en granaatappel. De maaltijd kan afgesloten worden met een kaasplankje of met gegrilde vijgen met hangop, een tarte tatin van pruimen, een sgroppino of een ouderwetse creme brulee of dame blanche. Meer dan genoeg keuze, voor iedereen wat wils en écht goed.

De rekening
Bij Dauphine betaal je 8,75 voor mijn favoriete kruidensalade en 9,75 of 14,75 voor de kleine of grote truffelravioli. De hoofdgerechten wisselen tussen de 14,50 en 18,25 en de desserts zijn allemaal rond de 7,50. Ook hebben ze iedere week een ander menu voor 29,50. Verder krijg je oneindig lekker en vers brood, betaal je 1 euro voor Amsterdams leidingwater en hebben ze een uitgebreide wijnkaart met diverse wijnen per fles of per glas. Helemaal zoals jij het graag wil. Een betaalbare en uitstekende keuze voor iedere gelegenheid!

Dauphine, Prins Bernhardplein 175 Amsterdam, 020 462 16 46, www.caferestaurantdauphine.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_5580      IMG_5593

IMG_5575      IMG_5587

IMG_5588      IMG_5594

Summary
Dauphine: eeuwige aanrader
Article Name
Dauphine: eeuwige aanrader