Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Lekker weg in eigen land? Dan ben je in Epen, één van de meest zuidelijke dorpen van Nederland, aan het juiste adres. Qua natuur en cultuur heeft deze plek alles waar je op hoopt voor een midweek of lang weekend weg: Maastricht, Luik en Aken om de hoek, prachtige bossen en heuvels, én eigentijdse gastvrijheid in hotel-restaurant De 4 jaargetijden – met natuurlijk een fantastische vega kaart. Hier wil je naartoe! 

De omgeving
Zodra je in de buurt komt van Epen, valt er een rust over je heen. Via kronkelige weggetjes en door het sprookjesachtige heuvellandschap bereik je het dorp. Zover je kunt kijken zie je natuur, en door de Alpen-stijl architectuur met veel hout voel je je stiekem al een beetje op vakantie. Hier in dit zuidelijke puntje van Nederland ligt hotel-restaurant ‘De 4 jaargetijden’. Tussen de traditionele hotels en brasseries vind je deze eigentijdse plek waar echt aan alles gedacht is, en de buitengewoon hartelijke gastvrijheid en de moderne keuken gevuld met vega opties zullen je verrassen.

Het hotel
Het hotel verwelkomt je met een groot, sfeervol terras, met rieten kuipstoeltjes en festivalverlichting aan de rand van het bos. Een plek die uitnodigt om de tijd te nemen voor een echte Limburgse vlaai (vers gebakken!) of een biertje met oesterzwambitterballen. Wat wil een mens nog meer? Je wordt als hotelgast hartelijk ontvangen door jonge familie die het hotel runt. Je voelt je direct thuis in deze professionele maar warme familiesfeer. Aan de bar van het restaurant ontvang je je kamersleutel, de elf kamers bevinden zich boven het restaurant. Alle kamers zijn modern, fris en recent volledig gerenoveerd, daarnaast zijn ze sfeervol en van alle gemakken voorzien. Een moderne badkamer met grote stortdouche, fijn bed, bureau, loungestoelen en koffie- en theeset zorgen ervoor dat je je direct thuis voelt op je kamer. Vanuit je raam zie je het Limburgse heuvellandschap. Van een stoffige herberg is dus beslist geen sprake. Best of both worlds!

Het restaurant en het menu
Het restaurant is tevens de huiskamer van het hotel. De authentieke tegelvloer geeft het restaurant een Franse knipoog. De natuurlijke materialen van de bar en de houten tafeltjes met kuipstoeltjes geven het geheel een luxe, maar huiselijke uitstraling. Het restaurant heeft een heerlijke kaart voor ieder moment van de dag. Van de vlaai voor bij de koffie, tot soep, salades, bagels en het bekende 12-uurtje voor de lunch, waarbij in iedere categorie één of meer vega(n) opties te vinden zijn. Zoals de het 12-uurtje met gerookte tomatensoep, oesterzwamkroket, spiegelei met kaas, eiersalade en sla. Of kies voor de falafel salade met ingelegde groenten of de bagel met avocado en sojamayonaise. Hoezo eigentijds?!

Limburg staat natuurlijk bekend om z’n bourgondische karakter en dat zie je terug in de borrelkaart: brood met smeersels, nacho’s, olijven, kaasstengels, gemengde zoutjes, oesterzwambitterballen, of een creatieve vega borrelplank, ze hebben het allemaal! Lokaal biertje erbij, goed glas wijn of een 4 jaargetijden gin-tonic, en ons hoor je niet meer. En dan moet het diner nog beginnen! Een 64 graden eitje met vers geschaafde truffel; rode bietencarpaccio met geitenkaas, frambozen en pistache; rendang van jackfruit met haricoverts, rijst en granaatappelpitjes; een fantastisch uitgevoerde Syrische Dolma met druivenbladeren of Libanees platbrood met groenten, hummus en kruidenolie.

En het dessert? Dat kan je hier in Limburg natuurlijk niet overslaan, en ook hier is het restaurant van ‘De 4 jaargetijden’ van alle markten thuis: chocolade mousse met macarons; de echte Franse crème brûlée; vegan pavlova met mango en passievrucht of natuurlijk het klassieke kaasplankje. Kortom: een grote culinaire verrassing in een warme huiselijke ambiance, met bijzonder veel aandacht voor eigentijdse vega(n) gerechten. Alle lof, een aanrader!

Het ontbijt
Het verblijf bij ‘De 4 jaargetijden’ wordt afgemaakt met een tot in de puntjes verzorgd ontbijt. In een aparte, knus ingerichte kamer vind je een goed verzorgd buffet met verse producten. Van yoghurt en kwark met pitten, zaden, noten, chocolade flakes en granola, tot goede broden met verschillende confituren en kazen, eieren op verschillende manieren, croissantjes en cakejes, verse gember en muntthee én het hoogtepunt: een station om je eigen poffertjes te bakken. Dit kan je binnen opeten op een van de pluche banken of stoelen, of buiten in de tuin in het ochtendzonnetje. Wat wil een mens nog meer? 

Al met al…
Hier wil je naartoe! De plek geeft je direct een vakantiegevoel, de familie van ‘De 4 jaargetijden’ en de huiselijke sfeer van het restaurant en het hotel laten je je direct thuis voelen. De kamers laten niets te wensen over en de kaart van het restaurant en het ontbijt nodigen uit om hier dagen achtereen Bourgondisch te genieten. Meer dan de rit waard! 

De 4 jaargetijden– Wilhelminastraat 43, 6285 AT Epen – www.4jaargetijden.com 

Zet jij De 4 jaargetijden op jouw bucketlist? Of ben je er al geweest? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
De 4 jaargetijden: Eigentijdse gastvrijheid in Limburg 
Article Name
De 4 jaargetijden: Eigentijdse gastvrijheid in Limburg 
Description
Wij bezochten hotel-restaurant De 4 jaargetijden, met een uitgebreide vega menukaart. Wat vonden wij ervan? Je leest het hier!
Author