Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (4 stemmen)

Wij hebben een voorliefde voor restaurants, maar er zijn er zó veel. Daarom testen wij regelmatig hotspots, van extra bijzondere tot gewoon genieten. Vegetarisch en niet-vegetarisch komen voorbij, zolang groenten maar een mooie plek op de kaart krijgen. Dit zijn de meest gelezen artikelen in 2016 door jullie, de beste hotspots van 2016!

Choux: eindelijk een vaste plek
Eindelijk hebben ze een vaste plek en gaan ze niet meer weg! Eerder schreef ik al een super enthousiast artikel over het guitige Repere. Daarna een nog lovender artikel over het fantastische concept in het statige Foyer. Dus hoe blij was ik toen ik hoorde dat dit geweldige team niet langer alleen als pop-up zou verschijnen, maar zich nu echt heeft gevestigd in Amsterdam vlakbij het centraal station. Hier mogen we zes dagen per week van smorgens vroeg tot savonds laat van hen genieten. Choux (‘kool’ op z’n Frans) is een feit.

 

ManaMana: Ottolenghi sferen in de Pijp
Ik had al vaker van ManaMana gehoord, maar was er eigenlijk nog nooit geweest. Totdat ik erachter kwam dat het letterlijk bij mij om de hoek zit! Op een steenworp afstand in de Pijp met een klein terrasje en de beste Israëlische gerechtjes. Ottolenghi sferen in Amsterdam, nou dan weet je het wel! Dat betekent romige humus en dukkah, geroosterde aubergines en lekker eten van de borrel tot middernacht.

 

 

De Kruidfabriek: Lute on fire
Deze maand opende De Kruidfabriek zijn deuren, het nieuwe restaurant van topchef Peter Lute. Nieuw, maar dan wel op de oude vertrouwde plek van zijn voormalige restaurant in de kruitfabriek in Ouderkerk aan de Amstel. Bruisend van de energie gaan ze er weer volle bak tegenaan: met een fantastisch interieur, gepassioneerde bediening én een exclusief groentemenu is Lute na 14 jaar nog steeds een culinair voorloper.

 

 

Johns Bistro: verrassing in Noord
Deze maand werd ik blij verrast door een nieuwe hotspot. Met recht een hidden gem, want ik zou het niet snel zelf ontdekt hebben! Reden temeer om deze hotspot met jullie te delen. Je vindt Johns Bistro in de zogeheten Verkeerstoren in Amsterdam Noord. Een knusse huiskamer met eenvoudige, pure gerecht en een fijne muziekprogrammering!

 

 

Burgertrut: de beste vega en vegan burgers
De Burgertrut: geen truttige porties, geen truttige smaken en al helemaal geen truttige keuzes. Zo dat is eruit! Werkelijk waar, wat een verrassing. Velen hadden ons getipt op deze hotspot en ein-de-lijk waren we in de gelegenheid om onze tanden te zetten in een burger bij De Burgertrut: door NPO FUNX uitgeroepen tot één van de 5 beste hamburgertenten in Rotterdam.

 

 

Wat is jouw favoriete hotspot van 2016 geweest? En welke moeten wij echt uitproberen in 2017? Laat het ons weten in een reactie op de website of via een berichtje op Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
De beste vegetarische hotspots van 2016
Article Name
De beste vegetarische hotspots van 2016