Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Restaurant De Kas is een van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. Betekent niet dat ik er de deur platloop, want ik vind het echt iets voor speciale avonden en feestjes. Hier vind je 100% waar ik voor sta: culinaire met groenten, en uit de eigen kas en tuin welteverstaan. Daarnaast is de ambiance prachtig, de bediening top en zijn de wijnen goed. Hippe Vegetarische Hotspot ten top!

Het interieur
Restaurant De Kas is gevestigd in een kassencomplex van de vroegere Amsterdamse stadskwekerij in het Frankendaelpark in Amsterdam Oost. Hier vind je echt een stukje natuur in de stad. De kas is indrukwekkend, hoog, helemaal van glas en savonds prachtig verlicht. Daarnaast is het restaurant omgeven met kleinere eigen kassen en tuinen waar zij hun kruiden en groenten zelf kweken. Van binnen is De Kas ruimtelijk, modern met veel natuurlijke materialen. Alles is stijlvol en eenvoudig, de kwaliteit straalt er vanaf: van de houten tafels tot de stoffen stoelen, het mooie witte servies en het sierlijke glaswerk. Tot slot pronken in de top van de kas drie waanzinnige glazen eyecatchers als lampen.

De bediening
De bediening bij De Kas is goed opgeleid, buitengewoon professioneel, dat merk je aan alles. Hun kennis van alle groenten die ze serveren (dagelijks verschillend!), het wijnadvies en de super vriendelijke benadering van begin tot eind. Gevoelsmatig is het team over het algemeen ook wat ouder: geen onervaren studenten, echt horecaprofessionals in hart en nieren.

Het publiek
De Kas is een restaurant voor verschillende gelegenheden. Vanwege de goede bereikbaarheid, parkeergelegenheid en unieke uitstraling ontvangt het zeker doordeweeks een groot zakelijk publiek. Daarnaast is het echter ook echt een restaurant voor privégelegenheden: van romantische dates tot familiediners of zelfs een uitgebreide borrel. Deze zou kunnen plaatsvinden in hun aparte tuinkamer of op het terras aangrenzend aan hun moestuinen.

Het eten
Bij De Kas moet je echt komen om te genieten van groente op hun best, culinair geserveerd. Afgestemd op de oogst van de dag wordt er dagelijks een menu samengesteld, met drie kleine vegetarische voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Je hebt dus niets te kiezen, behalve de invulling van je hoofdgerecht, want deze is niet per definitie vegetarisch. Het voorgerecht bestaat uit drie prachtige salades die de tafel met elkaar mag delen. Hier vind je iedere groente in terug die je allang was vergeten of nooit meer dacht te eten. Alle smaken zijn puur, eenvoudig, fris en toch iedere keer weer verrassend. Uiteraard krijg je alles aan tafel haarfijn uitgelegd en ga je voldaan maar toch licht als een veertje weer naar huis. Het perfecte groentediner!

De rekening
Bij De Kas betaal je 49,50 voor hun dinermenu zoals eerder beschreven. Je kan er echter ook lunchen (geweldig op het terras!) al vanaf 18,50 voor drie kleine, lichte gerechten. Daarbij hebben ze een uitgebreide en gevarieerde wijnkaart met voor ieder wat wils, beginnend bij 4,25 per glas of 25,50 per fles. Ga hier een keertje proeven en bereid je voor een op feestje!

De Kas, Kamerlingh Onneslaan 3 Amsterdam, 020 462 45 62, www.restaurantdekas.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_7106      IMG_7087

IMG_7083      IMG_7095

IMG_7098      IMG_7101

IMG_7085      IMG_7076

Summary
De Kas: culinair met groente
Article Name
De Kas: culinair met groente