Print Friendly, PDF & Email
4.1/5 - (8 stemmen)

Restaurant De Kleischuur is één van de favoriete restaurants van onze medeblogster Vanessa, eigenaresse van Uit Liefde Voor Jezelf. Zij deelt met ons haar beleving van De Kleischuur!

Vanessa: Deze hotspot ligt op een unieke locatie aan de rand van het centrum. Vanaf het terras aan het water stap je zo een kano of een fluisterboot in om de omgeving vanaf het water te verkennen.

Plateelfabriek
In deze voormalige kleischuur werd vroeger de klei opgeslagen die vanuit Engeland werd aangevoerd voor de Plateelfabriek Zuid Holland. In 2014 is de schuur volledig verbouwd tot een restaurant en heeft het ook de status van Rijksmonument gekregen.

Duurzaam
Ik ben er nu twee keer geweest en moet zeggen het is echt een heerlijk plekje. Ik ben vooral fan omdat De Kleischuur heel veel aandacht besteed aan duurzaamheid en respect heeft voor mens, dier en milieu. Je kunt hier (h)eerlijk genieten van biologische gerechten, gemaakt van eerlijke en locale seizoensproducten.
Ook voor vegetariërs en veganisten is er genoeg keuze op het menu. Heb je een hond bij je? Geen probleem, die krijgt een lekker bakje water.
Houd je van taartjes? Dan ben je hier aan het goede adres. De Kleischuur verkoopt namelijk lekkernijen van SUE; deze ware smaaksensaties zijn suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, en voornamelijk raw èn vegan. Dát is pas verantwoord snoepen.

Varen
Tijdens het vaarseizoen, in de periode van 15 april tot 15 oktober kun je hier een fluisterboot of kano huren om een paar uur te gaan varen. Huren kan vanaf 18 jaar en je hebt geen vaarbewijs nodig. Wat dacht je van een mooie tocht door de Goudse singels richting Haastrecht of Reeuwijk? Je moet vooraf reserveren. Bij de bevestiging ontvang je dan meteen een havenkaart en de bedieningstijden van de bruggen in Gouda. Ook geeft De Kleischuur je suggesties voor leuke vaarroutes. De fluisterboten zijn geschikt voor maximaal 8 personen.

Om het dagje genieten op het water compleet te maken heb je de mogelijkheid een goed gevulde picknick- of borrelmand te bestellen om mee aan boord te nemen. Je krijgt zwemvesten mee en er zijn fleecedekens aanwezig voor als de dagen wat kouder zijn.

Ik vind het echt een mega heerlijk plekje, er hangt een fijne sfeer, de bediening is super vriendelijk, alles is duurzaam en de gerechten zijn (h)eerlijk.

Mij ga je hier vaker terugzien. Echt een aanrader!

Liefs, Vanes

 De Kleischuur, Vest 2 Gouda, 06 294 278 92, http://www.dekleischuur.nl/

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

Summary
De Kleischuur: aan het water in Gouda
Article Name
De Kleischuur: aan het water in Gouda
Description
De Kleischuur ligt op een unieke locatie aan de rand van het centrum van Gouda. Vanaf het terras aan het water stap je zo een kano of een fluisterboot in.
Author