...

De Plantage: naast de flamingo’s

door | 12 dec 2014 | Amsterdam, Borrel, Diner, Extra bijzonder, Gewoon genieten, Hotspots, Lunch

Print Friendly, PDF & Email

Recent geopend in Amsterdam en nu al een hit is restaurant De Plantage, gevestigd naast de hoofdingang van Artis met uitzicht op de flamingo’s. Hoe leuk is dat? Het interieur is fantastisch, de sfeer bruizend en meer dan genoeg vegetarisch opties. Een absolute nieuwe hotspot!

Het interieur
De Plantage heeft een monumentaal entree naast de hoofdingang van Artis. Je komt binnen bij de indrukwekkende bar, voorzien van prachtige koperen lampen. Hier vind je de grote gemeenschappelijke tafel waaraan druk geborreld wordt en mensen wachten tot ze aan tafel kunnen. Achter deze tafel staat een heuse boom in het restaurant, een leuek knipoog naar de locatie naast Artis. En dan is daar de reusachtige restaurantzaal met hoge plafonds, enorme ramen over de hele lengte en breedte, met een heerlijke combi van moderne en rustieke materialen. De brickstone muren geven De Plantage een stoere uitstraling samen met de mosgroene balken, de houten vloeren en tafels met vlotte zwarte stoeltjes. Het uitzicht tot slot maakt het af: overdag zie je de flamingo’s trots door Artis paraderen en ook savonds kan je dankzij de verlichting met je neus tegen het raam de vrolijke vogels zien.

De bediening
Bij De Plantage werkt een vlot, efficiënt en super vriendelijk team dat duidelijk is opgeleid om de dynamische sfeer van De Plantage aan te kunnen. Dat moet ook wel, want als De Plantage vol zit is het aanpoten om de kwaliteit hoog te houden. Toch lukt dat verrassend goed. Alle processen werken goed, de bediening is snel zonder haastig te zijn en niets komt afgeraffeld over. Hele grote complimenten voor het team!

Het publiek
De Plantage is de nieuwe hit van Amsterdam dus sinds de opening in oktober zit het non-stop vol. Amsterdammers, buurtbewoners, culinaire liefhebbers, toeristen uit Artis en noem maar op. Het is dan ook een plek voor iedereen. Overdag kan je er heerlijk lezen, werken of kletsen en savonds kan je er terecht voor een borrel, een uitgebreid diner of een hoofdgerechtje. Het is een plek voor met vrienden, ouders, oma’s en opa’s, maar ook voor een romantische date a deux. De Plantage is een café-restaurant voor ieder gezelschap, ieder moment van de dag!

Het eten
Een heerlijk concept van De Plantage zijn de ‘plats’. Dit zijn plateaus van de chef voor twee personen gevuld met mezze-achtige borrelhapjes. De samenstelling verschilt regelmatig, maar denk bij een vegetarisch plats aan fijne dips zoals humus, baba ganoush, verse pesto met gegrilde groente, kaasjes en olijven. Een leuke start van je avond! Als voorgerecht kan je kiezen uit een carpaccio van geroosterde aubergine met pecorino en pijnboompitten, een salade van jonge bladspinazie met schapenkaas en dadels of een gele linzensoep. Als hoofdgerecht was de risotto met anijschampginons, snijbiet en gebakken schorseneer mijn favoriet. De nagerechten zijn divers van een Libanese donut tot een crema catalana of een amandeltaartje. Genoeg te kiezen dus!

De rekening
Bij De Plantage betaal je 10,50 per persoon voor een vegetarisch plateau voor twee. De voorgerechten variëren van 6,50 voor de soep tot 9,50. De vegetarische hoofdgerechten zijn rond de 18,50 en een dessert begint bij 6,450. Prima prijzen voor een geweldige ambiance en een goede kwaliteit! Daarnaast zijn er diverse wijnen per glas van 3,90 tot 5,75, plus een uitgebreide wijnkaart met voor ieder wat wils. Spoedig een bezoekje waard!

De Plantage, Plantage kerklaan 36 Amsterdam, 020 760 68 00, www.caferestaurantdeplantage.nl

IMG_6981      IMG_6999

IMG_6982      IMG_6987

IMG_6986      IMG_6991

Summary
De Plantage: naast de flamingo’s
Article Name
De Plantage: naast de flamingo’s
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt