Print Friendly, PDF & Email

Vorige maand maakte ik kennis met het Waldorf Astoria in Amsterdam. Een waar fenomeen dat al een lange tijd op mijn lijstje stond om eens te bezoeken, maar wat door zijn luxueuze uitstraling toch een beetje een drempel heeft. Zonde dat ik hier zo lang mee gewacht heb, want het is echt een fenomenale plek! En stiekem toegankelijk voor iedereen. Van een kopje thee met lekkers in de Peacock Alley, tot een 2-gangen-lunch in de Goldfinch Brasserie, een cocktail in de speakeasy bar of natuurlijk een sterrendiner in Librije’s Zusje.

Wandeling door de tijd
Het Waldorf Astoria bevindt zich op de Herengracht in Amsterdam, op het hoekje van de Utrechtsestraat, vlakbij het Rembrandtplein. Het prestigieuze hotel bestaat van oorsprong uit zeven gebouwen en beslaat daarmee bijna het gehele blok. Je komt binnen in een prachtige witte, marmeren hal met een informele receptie en directe toegang tot de Peacock Alley, oftwel de lounge. Leuk detail: ieder Waldorf ter wereld heeft een Peacock Alley! Vanaf hier kan je naar de vergaderzalen waar een enkele nog gesierd wordt door klassieke fresco’s, naar boven naar de prachtige kamers en beroemde suites, of naar beneden naar de Goldfinch Brasserie met uitzicht op de binnentuin of Michelin Ster restaurant Librije’s Zusje**. Tot slot kan je ook naar links waar je een beetje verstopt de bijzondere bar vindt waar cocktails geshaket worden alsof het ware wiskunde is. Het geheel vormt een geweldige balans tussen de historie van de Amsterdamse grachten en de moderne luxe die je je voorstelt als je aan het Waldorf Astoria denkt. Een indrukwekkende plek om te zijn.

Aandacht voor groenten
Tijdens mijn eerste bezoek aan het Waldorf Astoria was ik getuige van een vegetarische smaakexplosie, verzorgd door Chef van het Jaar 2017 Sidney Schutte (uitgeroepen door Gault Milau) en Jason Pan, chef van de WUJIE restaurants bekend als de meest vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië. Dit was een ongelofelijk feestje van pure groenten, verrassende smaakcombinaties en klassiekers met een twist. Na afloop van deze bijzondere ervaring, die plaatsvond in de Goldfinch Brasserie, sprak ik met Sidney en werd blij verrast door een enorm toegankelijke, vriendelijke en bovenal vooruitstrevende chef. We hadden zo’n leuk gesprek dat ik vergat er een vragenvuur van te maken, omdat we eigenlijk gewoon heel gezellig aan het praten waren over eten, reizen en een zwam verwerken in een toetje… Volgens mij hebben we hier te maken met een nuchtere chef van het hoogste niveau en – ook niet onbelangrijk – man met een hart voor groenten in de keuken! Voor wie meer wil weten over Sidney’s visie en liefde voor eten, lees vooral dit mooie interview op FavorFlav.

Een kijkje met kerst
Wil jij met kerst iets bijzonders doen met je lief, mama, oma of vriendin? Stap dan eens uit je comfort zone en loop eens binnen in het Waldorf Astoria van Amsterdam. Het Waldorf heeft echt voor ieder wat wils en iedereen is welkom: van een feestelijke Afternoon Tea in de Peacock Alley tot een gastronomische dinerervaring in Librije’s Zusje Amsterdam, een 2-gangen lunchmenu in Goldfinch Brasserie of een herfstige cocktail in de bijzondere bar. Verras je geliefden en reserveer een bijzondere ervaring of kom spontaan langs voor een kopje thee met een macaron. Ik beloof je: je zult het ware kerstgevoel ervaren.

Geniet van de feestdagen!

Waldorf Astoria, Herengracht 542-556 Amsterdam, 020 718 46 00, website

Ga jij het Waldorf Astoria een bezoekje brengen? Of wil je er meer over weten? Stuur mij een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Ik ben altijd benieuwd naar jouw ervaring!

librije-8

Summary
December-tip: bezoekje aan Waldorf Astoria
Article Name
December-tip: bezoekje aan Waldorf Astoria