...

Dégust: Verrassend vega in het Drentse Hoogeveen

door | 19 jan 2019 | Diner, Drenthe, Gewoon genieten, Hotspots

Print Friendly, PDF & Email

Dégust is een gezellige Franse bistro waar voornamelijk lokale en biologische producten worden gebruikt in de keuken. In Hoogeveen is dit restaurant een opvallende toevoeging aan het aanbod van veelal Aziatische en grill-restaurants. Bas en Astrid weten hoe de horeca werkt en serveren voor ieder wat wils: van wild tot vegan. Aanvullend kun je bij je maaltijd een (biologisch) wijn- of bierarrangement nuttigen.

Gasten en bediening
Je denkt misschien niet zo snel aan een bezoek aan Hoogeveen, maar als je de volgende keer in de buurt bent van deze kleine stad in Zuid-west Drenthe, onthoud dan dat je hier een parel van een restaurant vindt met een aantal fijne vega opties.

Interieur
De opvallende Portugese mozaïekvloer is de eye-catcher van deze knusse zaak met bar. In Dégust kun je gezellig een paar uurtjes keuvelen, terwijl je geniet van je diner en de ambiance.

Vegetarisch smullen
De kaart wisselt per seizoen en heeft geregeld lokale specialiteiten, verwerkt in verrassende gerechten. Onze aandacht werd meteen getrokken door de vegan gerechten op de kaart (voor plaatsen buiten de grote steden toch nog tamelijk uniek) en de leuke ingrediënten. Wij probeerden onder andere de winterstoof van jackfruit (‘vegan draadjesvlees’ met paddenstoelen op een bedje van knolselderijpuree met chips van pastinaak) en de burger van huisgemaakt ‘vegetarisch gehakt’. Het vegetarisch gehakt is in dit geval gemaakt van aubergine en kidneybonen. Dit is de lekkerste vegan burger die ik ooit heb geproefd! Als je verrast wilt worden, kun je kiezen voor een 3- of 7-gangen menu waarbij het 7-gangen menu een proeverij wordt van diverse vega of vegan gerechten van de kaart (niet-vega’s kunnen kiezen voor vis of vlees). Het toetje: vegan witte chocolade ijs, een gember banaancakeje en stoofpeer was de kers op de taart.

Al met al
Een verrassend en leuk restaurant in Hoogeveen. Zeker de moeite waard om een paar kilometer voor te rijden als je in de buurt verblijft. Zowel vega’s als vleeseters komen hier prima aan hun trekken. En de sympathieke eigenaren snappen het fenomeen gastvrijheid, ook een dikke pré.

Ben jij al bij Dégust geweest? Wat vond je ervan? Of is er een ander restaurant waar wij heen moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Dégust: Verrassend vega in het Drentse Hoogeveen
Article Name
Dégust: Verrassend vega in het Drentse Hoogeveen
Description
Bij Dégust in het Drentse Hoogeveen wordt er iets geserveert voor elke smaak: van wild tot vegan. Een aanrader voor een gemengd gezelschap!
Author
Anneloes & Janet
Volg ons

Anneloes & Janet

Groningse foodies at Wander Women
Janet en Anneloes zijn de duurzame foodies achter Wander Women. Hier delen ze hun liefde voor vintage, de vegetarische keuken en reizen. Hun focus ligt op duurzame, eerlijke en biologische producten voor een haalbaar budget. Beide dames zijn woonachtig in het mooie Groningen en delen daarom graag op De Hippe Vegetariër hun hotspots in het noorden van ons land.
Anneloes & Janet
Volg ons

Latest posts by Anneloes & Janet (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt