Print Friendly, PDF & Email

Achterin de Dille & Kamille winkel in Maastricht is een open keuken met onder het grote dakraam een knusse zithoek. Hier kun je genieten van een kopje koffie, potje thee, glas limonade en verschillende zoete en hartige lekkernijen. Het is een rustig plekje waar je kunt zitten om te studeren, even bij te kletsen of de krant te lezen.

Interieur
Alles van de kaart wordt in de open keuken achterin de winkel bereid door twee enthousiaste keukenmeiden. Je kunt dus zien (en ruiken) hoe de soepen, quiches en taartjes bereid worden terwijl je rondneust in de winkel! Daarna neem je plaats in de de gezellige zithoek om te lezen, kletsen of gewoon even bij te komen.

Vegetarisch smullen
Vast in het assortiment van hartige gerechtjes zijn twee wisselende soorten tosti’s, een soep van de maand en een quiche van de week. Waarbij zowel de soep als de quiche vegetarisch zijn en een van de tosti’s ook altijd zonder vlees of vis wordt bereid. Het zoete assortiment bestaat uit een range van dagelijks wisselende taartjes en cakes. Daarnaast zijn er ook klassiekers die wekelijks terug komen, zoals het bananenbrood, de wortelcake en de heavenly brownie met fleur de sel. Regelmatig zijn hierbij ook glutenvrije, zuivelvrije en vegan opties beschikbaar. De cappuccino, latte macchiato en warme chocolademelk kunnen naar keuze met koe- of sojamelk bereid worden. Voor ieder wat wils dus!
Op warme zomerdagen bestel je een goedgevulde picknickmand met veelal vegetarische, huisgemaakte hapjes en drankjes die je mee kunt nemen naar het nabij gelegen park aan de Maas. Op druilerige of koude dagen kun je een high tea in de zithoek reserveren. Je kunt natuurlijk ook gewoon binnen lopen voor alleen koffie met taart of een tosti en een verse smoothie. Je kunt de koffie en taartjes als je wil to go krijgen, en zelfs een cake, taart of een aantal stukken daarvan bestellen voor als je iets te vieren hebt.

Workshops
Regelmatig zijn er ook workshops in de keuken, van risotto maken tot zelf kruidenmengsels samenstellen en plantenhangers macrameeën. Je vindt het actuele aanbod op de website of in het foldertje in de winkel. Je kunt ook op aanvraag een workshop volgen op donderdagavond tussen 18-21u met een groepje scholieren/studenten of een reguliere workshop op een nader te bepalen dag en tijdstip.

Dille Café, Sint Amorsplein 7 in Maastricht, maastricht@dille-kamille.com, 043 303 0054 | Het Dille Café is op dezelfde tijdstippen geopend als de winkel, maandag 11:00-18:00u, di, wo, vr en zaterdag van 9:30-18:00u, donderdag van 9:30 tot 21:00u en zondag van 12:00-18:00u.

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Dille Café – Dille & Kamille Maastricht
Article Name
Dille Café – Dille & Kamille Maastricht
Description
In Maastricht kan je bij Dille & Kamille niet alleen de mooiste keukenaccessoires kopen, je kunt hier ook genieten van een kopje koffie en lekkernijen.
Author