I-Dock: hotspot aan het water
Isabel Boerdam

I-Dock: hotspot aan het water

vrijdag 25 april 2014
Nieuw in Amsterdam vlakbij het centraal station: I-Dock. Een modern, tot in de puntjes verzorgd restaurant aan het water met uitzicht op een levendige eendagshaven aan de IJdok. Shared Dining, goede wijn, uitzicht op het water en een prachtig terras. Wat willen we deze zomer nog meer?

Het interieur
I-Dock is gevestigd op de hypermoderne IJdok in het Room Mate Aitana hotel. De straat verrast met zijn unieke en indrukwekkende architectuur aan het water. De entree van het hotel is eveneens in de moderne sferen met bijzondere materialen en een originele uitstraling. Op het waterniveau, een verdieping lager dan de entreehal, bevindt zich het mooie, ruimtelijke I-Dock. Een heerlijk restaurant waar je van smorgens 07.00 tot savonds laat kunt genieten van ontbijt, lunch, borrel, diner of een drankje aan de bar. Het interieur is strak en modern met mooie kleuraccenten en zeer comfortabele stoelen. Ook de grote leestafel is echt een plek om de dag door te brengen met een oneindig uitzicht op het water en zomers een uniek terras met veel zon.

De bediening
De bediening in I-Dock is jong, enthousiast en enorm vriendelijk. Het team is goed geïnstrueerd en doet zijn best in te spelen op de wensen van iedere gast. Ze hebben kennis van de kaart en kunnen je echt helpen jouw ideale diner samen te stellen. Nog niet alles loopt op rolletjes doordat het restaurant pas enkele weken open is, maar de aanwezige gastheer en gastvrouw geven zo’n goed voorbeeld dat de rest alleen maar kan volgen.

Het publiek
I-Dock geniet een divers publiek. Enerzijds natuurlijk de hotelgasten, daarnaast vaste gasten van Westerdok en omgeving, dagjesmensen van Amsterdam centraal, freelancers die hier heerlijk kunnen werken en Amsterdammers die deze nieuwe hotspot willen ontdekken en blijven terugkomen. Het is een plek voor jong en oud, voor mensen die houden van Amsterdam en van lekker eten in een mooie omgeving. Kortom, een plek voor iedereen.

Het eten
Het concept van I-Dock is het populaire ‘Shared Dining’. De menukaart bevat een scala aan luxe borrelhapjes ‘snacks to share’ en diverse ‘i-bites’ van de maat van een voorgerecht die allemaal gedeeld kunnen worden. Dit geeft je de mogelijkheid om op een gezellige en informele manier een grote selectie van de kaart te proeven. Heb je meer zin in een klein hapje voor jezelf of juist een uitgebreid meergangendiner, dan kan dat natuurlijk ook! Een aantal van de i-bites zijn ook op hoofdgerecht formaat te bestellen, dus alles is mogelijk. Ook een 4- of 5-gangen proeverijmenu speciaal van de chef!

Vegetarisch smullen
I-Dock heeft ook een mooie selectie aan vegetarische dinergerechtjes en bites. Neem bijvoorbeeld de bitterballen met seizoensgroenten met hangop van geitenyoghurt, crostini’s met gemarineerde tomaat en schapenkaas, een krokant scharreleitje met spinazie en mayonaise van olijfolie, een tarte tatin van rode biet engnocchi met gegrilde peer, gorgonzola en walnoten. En ook op de lunch kaart staan een aantal eenvoudige maar goede broodjes, sandwiches, soepen en salades. Hier kan je als vegetarier absoluut terecht! Zowel voor een snelle hap als een uitgebreid diner. Het citrusdessert tot slot is een absolute frisse en gezonde aanrader!

De rekening
Bij I-Dock betaal je gemiddeld 5 tot 7 euro voor de broodjes, 8 euro voor de soep en 12 euro voor een grote salade. Tijdens het diner betaal je 9 euro voor de vegetarische gerechtjes en 4 tot 7 euro voor de snacks en de desserts. Een speciale proeverij van de chef kost 38 euro voor 4-gangen. Hierbij worden heerlijke wijnen per glas geschonken, zowel rood als wit, voor 4 tot 7 euro per glas. De kosten heb je dus helemaal zelf in de hand. Dit maakt I-Dock een heerlijke nieuwe hotspot aan het water die iedereen moet ontdekken!

I-Dock, IJdok 4 Amsterdam, 020 891 4891, www.idockrestaurant.nl.

     


     


     


     


     

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.