Print Friendly, PDF & Email

Een hotdogbar is niet het eerste waar je aan denkt om als vegetariër te gaan eten. En toch kan dat bij Dogma zeker! Dogma is een culinaire hotdogbar in hartje Utrecht waar vlees- en niet-vleeseters hun hart op kunnen halen. Sinds een tijd hebben ze ook vegetarische worsten die je met de vegetarische toppings kan combineren, en dat zijn er een hoop! De ideale hotspot voor een casual lunch en diner.

Het interieur
De inrichting van Dogma is super hip. Denk aan een industrieel design met buizen, metaal en grijs-witte muren. Dit wordt opgevrolijkt door houten elementen aan de muur en tafels, maar ook de old skool stoelen en krukken. De plantjes, koperen elementen en mooie muurschilderingen. Heel hip, heel mooi! 

Bediening en gasten
Het kleine maar volle terras aan de voorkant van de winkel beloofde al veel goeds. Tijdens lunch- en dinertijd is het er druk, maar op vrijdag en zaterdag is er het ook rond de borrel tijd gezellig! Dit komt doordat je er ook kan genieten van verschillende speciaalbiertjes. De gasten zijn verschillend, maar lijken allemaal voor lekker en bijzonder ‘fast food’ in een relaxte sfeer te komen. De eigenaren zijn ontzettend enthousiast en open en helpen je vriendelijk. Je moet bestellen bij de bar, maar daarna kan je lekker gaan zitten en wordt je bestelling naar je gebracht.

Vegetarisch smullen
Negen van de elf hotdogs kan je als vegetarische variant bestellen. Genoeg keuze dus! Zo heb je een variant met klassieke hotdogtoppings zoals zuurkool, ketchup en crispy onions tot spannendere combinaties met truffelmayonaise, teriyakidressing of olijventapenade. Je krijgt een zelfgemaakt volkoren of wit broodje, waarop de (nep)worst en een overdaad aan toppings wordt gedaan. Je krijgt zeker geen kleine portie! Veel wordt huisgemaakt, zo ook de vegetarische worst. Deze is gemaakt van lupinebonen en lijkt meer op falafel en kroket, dan op vlees. Dat is een bewuste keuze. Dogma wilde juist niet iets wat je kon bestellen en inslaan, maar iets unieks maken. En dat is gelukt! De buitenkant is een krokante korst, die kort is gefrituurd om hem goed te laten binden. Dit zorgt er ook voor dat het zeker is dat hij op de bakplaat niet in aanraking komt met vlees, fijn! De worst is zacht van binnen en kruidig van smaak door onder andere ui en een hint van korander. Wel was het subtiel genoeg om nog te combineren met de smaken van de toppings. Heel lekker!

De hotdogs die ik proefde waren het ‘Gruwelijk gebed’  en ‘Verboden verlangen’. De eerste had als toppings truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, crispy onions, zuurkool en verse tomatensalsa. Heel erg lekker! Truffelmayonaise vind ik vaak te vet of te sterk van smaak, maar deze was precies goed en combineerde mooi met het knapperige van de uien, het zure van de zuurkool en het frisse van de salsa. De Verboden verlangen was iets steviger met bruschetta dressing, feta, olijventapenade, mesclun, amandelschaafsel en ook verse tomatensalsa. Ook lekker door de flinke bite die er in zat, maar vond ik iets minder in balans door de meerdere zure componenten. Mocht je deze ingrediënten juist lekker vinden, is deze ideaal! Bij de hotdogs kan je daarnaast verse frieten bestellen, die ze elke ochtend met de hand snijden. Deze zijn ontzettend lekker en dit in combinatie met de hotdog maakt het een flinke portie, die heel goed als vullende avondmaaltijd door kan. Dogma is een hele goede keuze als je iets snels, makkelijkers en lekkers wil!

Dogma – Voorstraat 17 – Utrecht – www.dogmahotdogs.com

Ga jij langs Dogma? Laat het ons weten hoe het was in een reactie op de website, via Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
Dogma: culinaire hotdogbar
Article Name
Dogma: culinaire hotdogbar
Description
Een hotdogbar is niet het eerste waar je aan denkt om als vegetariër te gaan eten. En toch kan dat bij Dogma zeker! Dogma is een culinaire hotdogbar in hartje Utrecht waar vlees- en niet-vleeseters hun hart op kunnen halen. Sinds een tijd hebben ze ook vegetarische worsten die je met de vegetarische toppings kan combineren, en dat zijn er een hoop! De ideale hotspot voor een casual lunch en diner.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!