Print Friendly, PDF & Email

In het najaar van 2016 ontdekten we via Instagram dat een Libanees restaurant was geopend in Groningen: Fatoush. De eerste, hoe tof is dat! De Libanese keuken is grotendeels gebaseerd op groente, daar gaan onze vega hartjes natuurlijk sneller van kloppen. Anneloes en Janet van Wander Women gingen voor je op bezoek!

Het interieur
Meestal is het interieur van bijvoorbeeld de Indiase en Mediterrane keukens wat kleurrijk en niet altijd naar onze smaak. Fatoush heeft juist gekozen voor een wat modernere inrichting, in mooie aardse tinten. Het restaurant is ruim opgezet. Wat ons het meest aanspreekt, is de azuurblauw geverfde voorgevel aan de voorkant van het pand. Die kleur licht op aan het saaie, nieuwe Damsterplein aan de rand van het centrum. Een vrolijke blik!

De bediening en de gasten
De eigenaar ontvangt iedereen even hartelijk. Hij is duidelijk trots op zijn restaurant en het eten dat geserveerd wordt. Helemaal terecht. Hij vertelt je graag over zijn land van herkomst en de gerechten die op de kaart staan. En vega eten? Dat kan natuurlijk bij Fatoush!

Vegetarisch smullen
Het eerste dat ons opviel waren alle vegetarische opties op de menukaart. Wow, wat veel keus! Ook voor plantaardige eters. Wij houden er van om allerlei verschillende gerechten uit te proberen. Dat kan bij Fatoush heel goed: je kunt er verschillende kleine gerechten (mezze) bestellen om samen te eten. De hoofdgerechten zijn helas vooral geschikt voor vlees- en viseters. Maar met een gemengd gezelschap is het hier dan juist ook prima toeven. Alle nagerechten zijn Libanees, en veelal erg zoet. Voor de vegans staat er in deze categorie helaas niets op de kaart. De verse muntthee of de homemade limonade zijn ook een prima afsluiting van de maaltijd. Lekker!

Fatoush – Damsterdiep 15 – Groningen – www.fatoush.nl

Ben jij bij Fatoush geweest? Wat vond je ervan? Of heb je een andere hotspot waar we heen moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Fatoush: vegetarisch Libanees
Article Name
Fatoush: vegetarisch Libanees
Description
In het najaar van 2016 ontdekten we via Instagram dat een Libanees restaurant was geopend in Groningen: Fatoush. De eerste, hoe tof is dat! De Libanese keuken is grotendeels gebaseerd op groente, daar gaan onze vega hartjes natuurlijk sneller van kloppen. Wij gingen voor je op bezoek!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!