Ik ben dol op ‘restaurantweken’. Zij hebben het voor mij mogelijk gemaakt om kennis te maken met een heleboel restaurants waar ik anders niet heen was gegaan. Inmiddels ben ik zo’n enorme foodie dat ik al mijn geld uitgeef aan eten en restaurants, maar dat is natuurlijk lang niet altijd zo geweest. Voor de toprestaurants is dat echter een ander verhaal, want ook ik moet daar echt voor sparen… Hoe geweldig is het daarom dat de topgastronomie van Nederland de krachten bundelt en een eigen restaurantweek organiseert: FIJNproeven. Van 12 tot en met 18 oktober is het zover.
Voor een breed culinair publiek
De FIJNproeven week is echt een initiatief van de restaurants zelf. Zij hebben de handen ineen geslagen om topgastronomie, ook op Michelin Ster niveau, toegankelijk te maken voor een breder publiek in Nederland. Dat wil zeggen voor gasten die graag zo’n culinaire ervaring beleven en het verschil willen ervaren, maar ook voor rasechte liefhebbers zoals ik die regelmatig net onder Michelin Ster niveau eten en op deze manier kennis kunnen maken met het echte hoogsegment en tot slot ook voor vaste gasten om hen uit te nodigen ook eens een bijzonder collega-restaurant. Het uitgangspunt van deze culinaire meesters is dat ze iedere gast willen laten zien dat de meerwaarde van de kwaliteit, ambiance en beleving bij topgastronomie veel groter is dan de uiteindelijk rekening.
Ook FIJNproeven?
Wil jij ook FIJNproeven van de top van de Nederlandse topgastronomie in deze week? Dat kan! De eerste week wordt georganiseerd van 12 tot net met 18 oktober. Het aanbod is een drie-gangen-menu voor 37,50 euro met een toeslag van 7,50 euro voor iedere Michelin Ster. In het totaal doen 118 restaurant mee die ‘objectief gezien’ behoren tot de culinaire top van Nederland en Vlaanderen. En werkelijk waar: alle mooie restaurants staan ertussen, ook drie-sterren-restaurant De Librije in Zwolle! Reserveren kan via deze link.
Dus ik zou zeggen… grijp die kans en FIJNproeven maar! Ik hoor heel graag waar jij gereserveerd hebt en hoe jouw ervaring was.
Ben jij benieuwd geworden naar dit event? Ga je ook reserveren of ken je bepaalde restaurants al? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!
Voor een breed culinair publiek
De FIJNproeven week is echt een initiatief van de restaurants zelf. Zij hebben de handen ineen geslagen om topgastronomie, ook op Michelin Ster niveau, toegankelijk te maken voor een breder publiek in Nederland. Dat wil zeggen voor gasten die graag zo’n culinaire ervaring beleven en het verschil willen ervaren, maar ook voor rasechte liefhebbers zoals ik die regelmatig net onder Michelin Ster niveau eten en op deze manier kennis kunnen maken met het echte hoogsegment en tot slot ook voor vaste gasten om hen uit te nodigen ook eens een bijzonder collega-restaurant. Het uitgangspunt van deze culinaire meesters is dat ze iedere gast willen laten zien dat de meerwaarde van de kwaliteit, ambiance en beleving bij topgastronomie veel groter is dan de uiteindelijk rekening.
Ook FIJNproeven?
Wil jij ook FIJNproeven van de top van de Nederlandse topgastronomie in deze week? Dat kan! De eerste week wordt georganiseerd van 12 tot net met 18 oktober. Het aanbod is een drie-gangen-menu voor 37,50 euro met een toeslag van 7,50 euro voor iedere Michelin Ster. In het totaal doen 118 restaurant mee die ‘objectief gezien’ behoren tot de culinaire top van Nederland en Vlaanderen. En werkelijk waar: alle mooie restaurants staan ertussen, ook drie-sterren-restaurant De Librije in Zwolle! Reserveren kan via deze link.
Dus ik zou zeggen… grijp die kans en FIJNproeven maar! Ik hoor heel graag waar jij gereserveerd hebt en hoe jouw ervaring was.
Ben jij benieuwd geworden naar dit event? Ga je ook reserveren of ken je bepaalde restaurants al? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.