Print Friendly, PDF & Email
3/5 - (1 stemmen)

Eindelijk breekt het mooie weer door, de zomer komt eraan! Wij hebben ontzettend veel zin in genieten van de zon met een drankje en hapje in onze hand. Dit kan natuurlijk op een zonovergoten terras, maar ook op een foodfestival! Denk hierbij aan foodtrucks uit het hele land met allemaal hun eigen specialiteiten, waarbij je van elk soort eten dat je wilt kan genieten. Dit zijn tien foodfestivals deze zomer die jij kan bezoeken!

Rollende Keukens
Waar: Westergasfabriek, Amsterdam
Wanneer:
24 – 28 mei
De Rollende Keukens is misschien wel het bekendste, grootste foodfestival dat er is. Van 13:00 tot 23:00 zijn er ontzettend veel (tientallen) verschillende foodtrucks te vinden, waardoor er voor iedereen wat wils is. Zelf noemen ze het: “van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen”!

TREK
Waar: Amstelpark, Amsterdam (check de site voor de andere steden en bijbehorende data)
Wanneer:
14 – 17 juli
TREK is het foodfestival dat letterlijk door het hele land trekt. Ze doen maar liefst negen steden aan: Rotterdam, Maastricht, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Enschede, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag. Net zoals bij de Rollende Keukens, zijn er ook hier tientallen foodtrucks waarbij je overal je hart kan ophalen. Bijzonder is dat het entertainment bestaat uit jonge theatermakers en muzikaal talenten met intieme optredens. Om het af te maken kunnen in de avond kunnen de voetjes van de vloer op eighties hitjes!

Lepeltje Lepeltje
Waar: Park Lepelenburg, Utrecht (check de site voor de andere steden en bijbehorende data)
Wanneer:
23 – 25 juni
Ook Lepeltje Lepeltje is een foodfestival dat meerdere steden afgaat. Apeldoorn was aan de beurt tijdens het bevrijdingsweekend, komende tijd zijn Dordrecht, Amersfoort, Leiden, Utrecht, Zwolle, Breda en Eindhoven aan de beurt. Lepeltje Lepeltje is een echt familie festival: naast lekker eten en fijne muziek is er een heuse mooie-spullen-markt en een kinderprogramma! 

Het Hoofdgerecht
Waar: De Markthal, Amsterdam
Wanneer:
9 – 12 juni
De kookparade georganiseerd door Ome Ad Serveert vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Ditmaal in de monumentale markthal van het Food Center Amsterdam aan de Ja van Galenstraat. Oud en jong kunnen er genieten van lekker eten en drinken, theater en verschillende spellen. Kinderen kunnen meedoen aan spelletjes, zoals levend tafelvoetbal. Hoe leuk!

Taste of Amsterdam
Waar: Amstelpark, Amsterdam
Wanneer:
2 – 5 juni
Dit festival is niet het festival van vooral de foodtrucks, maar ook van restaurants waar de beste chefs hun specialiteiten voor je bereiden. Taste of Amsterdam is dus iets chiquer dan de andere festivals. Ook kan je er dansend genieten van cocktails, speciaal bier of een goede wijn bij de verschillende barren! 

De Parade
Waar: Martin Luther Kingpark, Amsterdam (check de site voor Rotterdam, Den Haag en Utrecht)
Wanneer:
11 – 27 augustus
Dit festival staat misschien niet helemaal in het teken van eten, maar je kan er zeker culinair genieten! Tussen het theater door, wat uit maar liefst 60 theater-, dans- en muziekvoorstellingen bestaat, kan je genieten van een hoop lekkers! Er staan zeven restaurants en kan je daarnaast bij de verschillende bars genieten van onder andere cocktails en speciaalbiertjes. Een heerlijk cultureel festival!

Food Soul Festival
Waar: Koningin Wilhelmina Boulevard, Noordwijk aan Zee
Wanneer:
25 – 28 mei
Naast de ontzettend goede naam – ik had de grap pas door toen ik het uitsprak – is dit een heerlijk festival waar je kan genieten van eten en muziek. Het festival vindt plaats aan de kust, op het plein bij de vuurtoren in Noordwijk aan Zee. Soul Food Concepts wil het plein omtoveren tot “één groot openlucht restaurant”, waar circa 14 foodtrucks aanwezig zullen zijn. 

Foodstock
Waar: TU Terrein, Eindhoven (check de site voor andere steden en data)
Wanneer: 25 – 28 mei
Foodstock Festival richt zich niet op de Randstad, maar juist op andere grote steden. Het vindt plaats in Eindhoven, Weert, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg, Breda, Sittard en Helmond. Het festival wilde de vrijheid, ontspanning en kleurrijkheid van Woodstock combineren met een foodfestival. Eten, drinken en muziek zijn de pijlers van het festival en daarnaast is er randprogrammering en een kinderdorp.

Toost
Waar: Den Haag (check de site voor andere steden en data)
Wanneer:
25 – 27 mei
Toost is een intiem, ongedwongen festival dat voelt als een dorpsfeest en de nadruk op het eten ligt. Bij het festival toost je op het samenzijn in een informele setting. Het festival bestaat uit minimaal 12 foodtrucks en doet verschillende steden aan, van klein tot groot: Reeuwijk, Den Haag, Zuidplas, Zoetermeer, Schipluiden, Alphen aan de Rijn, Bordengraven, Brielle, Pijnacker, Lansingerland, Vlaardingen en Loosduinen!

Rrrollend
Waar: Handelsplein, Amstelveen (check de site voor de andere steden en data)
Wanneer:
7 – 9 juli
Rrrollend gaat van alle foodfestivals de meeste steden af. Het draait er om gezelligheid, een hapje en een dranke en vermaak door lokale talenten. Ook kinderen kunnen zich vermaken in onder andere het kindertheater. De steden waar Rrrollend dit jaar nog langs gaat zijn Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Den Helder, Dordrecht, Gouda, Groningen, Hoofddorp, Katwijk, Leiden, Maarssen, Nieuw-Vennep, Oisterwijk, Roermond, Rotterdam en Venray.

Welk foodfestival ga jij bezoeken, of heb je al bezocht? En wat vond je er van? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Dank aan Shutterstock voor de foto van het foodfestival. Je downloadt de foto hier

Summary
De 10 foodfestivals van deze zomer!
Article Name
De 10 foodfestivals van deze zomer!
Description
Eindelijk breekt het mooie weer door, de zomer komt eraan! Wij hebben ontzettend veel zin in genieten van de zon met een drankje en hapje in onze hand. Dit kan natuurlijk op een zonovergoten terras, maar ook op een foodfestival! Denk hierbij aan foodtrucks uit het hele land met allemaal hun eigen specialiteiten, waarbij je van elk soort eten dat je wilt kan genieten. Dit zijn tien foodfestivals deze zomer die jij kan bezoeken!
Author