Foodhall Scheveningen: een internationale 'markt' vol sfeer
Willemijn van Bree

Foodhall Scheveningen: een internationale 'markt' vol sfeer

vrijdag 24 september 2021
Een werelds aanbod, live muziek en een geweldige sfeer. Dat is wat Foodhall Scheveningen zo’n 1,5 jaar geleden voor zich zag bij het openen van dit pand aan het strand. De lockdown en coronamaatregelen zaten de plannen helaas een beetje in de weg, maar op 1 juli kon deze Foodhall zijn deuren weer openen. Wij mochten kennismaken met deze ‘nieuwe’ foodhall aan het prachtige Nederlandse strand. Benieuwd geworden? Lees dan vooral onze review!

Het interieur en de sfeer van Foodhall Scheveningen
Foodhall Scheveningen is prachtig gelegen aan de boulevard. Het uitzicht is daardoor ook geweldig en daar maken ze mooi gebruik van. Op het terras zijn meerdere leuke zitplaatsen en binnen hebben ze enorme ramen, waardoor het mooie zeezicht niet te missen is. De inrichting van deze Foodhall is onwijs leuk. Het is bedoeld als een groot, werelds marktplein en dat zie je ook in leuke details terug. De manier waarop de eetkraampjes vormgegeven zijn, de lantaarnpalen rondom het zitgedeelte, de versieringen aan het plafond. Het is speels, heel origineel en het maakt de Foodhall echt een bijzondere ervaring. Er werd ons verteld dat deze foodhall bedoeld was voor eten met livemuziek en regelmatige evenementen met een dj. In het midden van de hal staat dan ook een mooi podiumpje en boven de bar kan je een dj-booth spotten. Vanwege de coronamaatregelen was er nog geen sprake van livemuziek toen wij langskwamen, dus stond er ‘gewone’ gezellige muziek op. Maar, als jij zelf binnenkort naar Foodhall Scheveningen gaat, zal er waarschijnlijk wél live muziek zijn. De sfeer was al heel gezellig toen wij langskwamen, dus met livemuziek zal de sfeer zeker naar een nóg hoger niveau getild worden!17 keukens, 1 bar, ontelbaar veel mogelijkheden
Op de ‘markt’ van Foodhall Scheveningen kan je maar liefst 17 verschillende keukens vinden, waardoor je uit onwijs veel verschillende gerechten kunt kiezen. Wij hadden de luxe om van alles wat te mogen proberen. Onze buikjes had helaas geen plek voor alles. Wij hebben dim sum gegeten, vegetarisch streetfood, Vietnamees streetfood, sushi, bitterballen, wafels, maar er was nog veel meer dan dat! Hartig en zoet, volledige maaltijden en kleine snacks. De Foodhall is geschikt voor ongeveer elk moment van de dag. De hal opent om 12:00, dus je kan voor de lunch een heerlijk, vegetarisch gevuld boa-broodje halen. ’s Avonds kan je gaan voor een lekker gevulde burrito. En om de dag geweldig af te sluiten, kan je met een aantal verrukkelijke bitterballen borrelen. Er zijn ontzettend veel vegetarische opties, zo heb je bij de Ballenbar maar liefst vier verschillende soorten vegetarische bitterballen, waarvan één ook veganistisch is. Onze favoriet was de truffelbitterbal. Echt goddelijk van smaak! Voor fris, cocktails of andere drankjes kan je terecht bij de bar. Ze brengen de meest prachtige cocktails direct naar jouw tafel.Al met al…
Deze hotspot is een zekere aanrader als je dicht in de buurt van Scheveningen woont of als je een keer een lekker dagje naar het strand gaat. Het eten en drinken is zowel prachtig als verrukkelijk bereid. Je hebt ontzettend veel keuze, waardoor dit een ideale plek is om met een groter gezelschap naar toe te gaan. Voor ieder wat wils! De bediening en de eigenaren van de kraampjes zijn daarnaast ook heel vriendelijk. De sfeer is super tof door het bijzondere interieur, de leuke zitplekken en de lekkere muziek. Wij gaan binnenkort zeker terug om dan wél te kunnen genieten van de livemuziek en nóg meer hapjes te kunnen uitproberen!

Lijkt jou het leuk om naar Foodhall Scheveningen te gaan? Of ben je er al ooit geweest? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.