Print Friendly, PDF & Email

De Pijp in Amsterdam barst van de fijne restaurantjes, lunch- en koffiegelegenheden. Een aantal van deze springen er ver bovenuit, zo ook: Fresh Food lovers. Hier kan je verse gerechten afhalen, of gezellig oppeuzelen in mini-restaurantje. De broer en zus die Fresh Food Lovers zijn gestart komen van een ervaren horeca familie. Hun gemixte mediterraanse roots zijn zeker terug te vinden in de smaak van de gerechten.

Interieur
Bij binnenkomst kwamen mij Mediteraanse geuren tegemoet, echt heerlijk. Het pandje in hartje Pijp staat vol biologische en delicatesse producten. Het knus ingerichte restaurantje nodigt uit om er lekker te gaan zitten voor een warme lunch. Achterin staat de counter, gevuld met de heerlijkste gerechten met véél groenten. Mijn oog viel ook op de zoete lekkernijen die op de counter mooi uitgestald staan. Van amandelkoekjes tot pastei de nata.. dat zegt wellicht al genoeg 😉 Tegen de muren staan veel producten uitgestald zoals Portugese sardines, Italiaanse wijnen, Israëlische dadelspreads, avocado olie en nog veel meer lekkers om thuis uit te proberen.

Bediening en gasten
De eigenaar van Fresh Food Lovers is ontzettend vriendelijk en heeft veel passie voor haar zaak. Ze vertelde mij dat ze veel waarden hecht aan hoog kwalitatieve, gezonde maaltijden. En dat is qua smaak ook zeker terug te vinden in de gerechten. De bediening is heel relaxed, behulpzaam en staat open voor een praatje over hun gerechten, geschiedenis en bijzonder heerlijke producten.

Vegetarisch smullen
In de gerechten worden veel soorten groenten gebruikt, en de meeste ervan zijn vegetarisch en vegan. Ze hebben er zowel warme als koude maaltijden. De afhaalgerechten bedragen tussen de €9,- en €13,- euro afhankelijk van de samenstelling. Je maaltijd kan je zelf samenstellen, waarbij je kunt kiezen uit het breed assortiment aan groenten. Kom je voor een lunch? Ook dan is er keuze genoeg! Van een heerlijke knolselderij soep tot baguettes met vegan kaas, op basis van amandelen. Deze vegan kaas is een van hun huisgemaakte specialiteit, en eerlijk waar, ontzettend lekker! De baguettes zijn vers en naar eigen keuze samen te stellen.

Fresh Food Lovers, Van der Helststraat 47, 1073 AD in Amsterdam, 020 470 1566, www.freshfoodlovers.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Fresh Food Lovers: mixen en matchen in de Pijp
Article Name
Fresh Food Lovers: mixen en matchen in de Pijp
Description
Bij Fresh Food lovers kan je terecht voor het afhalen verse gerechten, of voor een gezellige lunch die je lekker kan oppeuzelen in mini-restaurantje. Stel je eigen gerecht samen.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!