Print Friendly, PDF & Email
4.2/5 - (6 stemmen)

Je zal ons niet snel in de snackbar vinden, maar van een heel bijzondere friteszaak kunnen wij zeker wel gelukkig worden! Naast in Den Haag, is nu ook in Utrecht de zaak Frites Atelier Amsterdam geopend, waar je op recept van sterrenchef Sergio Herman kan genieten van een haute cuisine frietje. Later dit jaar openen er nog zaken in Arnhem, Antwerpen en een flagshipstore in Amsterdam. Mooi, want wij zijn fan!

Interieur
Het Frites Atelier Amsterdam is een kleine, maar echt prachtige zaak. Het heeft niks weg van een gewone, simpele snackbar, maar is juist een heel luxe. Een bijzondere inrichting vinden ze belangrijk omdat de frites “een toffe omgeving verdienen”. Om dit te bereiken zijn alle ateliers mede ontworpen door Piet Boon, die het de uitstraling van een ouderwetse Frans-Amsterdamse brasserie wilde geven. En of dit is gelukt! Door de gouden letters op de zwarte luifel, de chique vloer en de marmeren balie wandel je maar al te graag naar binnen. Leuk detail is daarnaast hun samenwerking met andere kunstenaars. Zo staat er een strip op hun servetten en mag je zelf tappen uit de keramische sauspotten met een gouden kraantje.

Bediening en gasten
Het mag er dan wel niet uit zien als een snackbar, maar het idee is nog wel hetzelfde. Je bestelt frites aan de balie, wacht even en krijgt dan je portie die je eventueel op het terras kan opeten. Ze maken steeds een batch die ze vervolgens uitdelen – niet aan de hand van nummers, maar à la Starbucks, aan de hand van je naam. Het kan dus zijn dat je 10 minuutjes staat te wachten, of als je geluk hebt helemaal niet. Het personeel is erg vriendelijk en geeft uitgebreid antwoord op al je vragen. Prettige service die bij de gelegenheid hoort!

Vegetarisch smullen
Het heeft anderhalf jaar aan aardappels proeven en bakmethodes testen geduurd om bij het perfecte fritesrecept te komen. De aardappels komen uit de Zeeuwse klei en worden gefrituurd in 100% plantaardige en pure olie. Bijzonder bij de frites is de saus die je erbij kan krijgen. Je hebt keuze uit zes verschillende huisgemaakte mayonaises, op recept van Segio Herman. Elk hebben ze een bijzondere eigen smaak: classic, béarnaise, basiicum, truffel, peper en de seizoensspecial. Ook deze zijn vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Zelf ging ik voor de basilicum en truffel, en wat was dit lekker! De mayonaise was heel romig, maar niet te vet, en de truffel en baslicum waren duidelijk aanwezig. Vooral de basilicummayonaise was voor mij verrassend, maar dit met frites blijkt echt een gouden combinatie. En niet geheel onbelangrijk: ook de frites waren perfect gebakken. Krokant van buiten en niet vet van binnen. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit één van de lekkerste frites is die ik ooit heb gegeten!

Frites Atelier Amsterdam – Steenweg 58, Utrecht – Venestraat 7, Den Haag – www.fritesatelieramsterdam.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

 

Summary
Frites Atelier Amsterdam: frites op sterrenniveau
Article Name
Frites Atelier Amsterdam: frites op sterrenniveau