Print Friendly, PDF & Email

Ben je al bekend met de gastrobar Elvy by Nhow? Een wereldstad zoals Rotterdam kent veel verschillende culturen waar veel verschillend eten te vinden is. Bij Elvy serveren ze kleinere culinaire gerechten die je kan delen (als je wilt). De bar zit gevestigd in het Nhow hotel, maar je hoeft geen gast te zijn om daar te kunnen eten. Deze gastrobar wil je zeker bezoeken na een dagje Rotterdam!

Concept
Elvy serveert een all day menu van maandag tot en met zaterdag. De keuken en bar van het Nhow hotel zijn samengesmolten en samen Elvy geworden. De bar serveert gastronomische gerechten die wat kleiner zijn en hierdoor makkelijk te delen. Gastronomisch betekent de kunst van het eten en verfijnd eten. Elvy heeft een divers aanbod. Het is een bar, restaurant en stiekem ook een uitgaansgelegenheid. Op vrijdag- en zaterdagavond draaien er DJ’s en zijn ze tot 02:00 uur open. Het fijne aan wat kleinere hapjes is dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt! De meeste hoofdgerechten zijn rond de 15 euro.

Het interieur
Aan de Wilhelminakade, in de buurt van het nieuwe Luxortheater en met uitzicht op de Erasmusbrug, kan je eten bij Elvy in het Nhow hotel. Een prachtige passende locatie die Rotterdam goed weergeeft. Het interieur is strak, industrieel en knalt eruit door het neonlicht. Het interieur past goed bij het gastronomische eten en de cocktails die geserveerd worden. De gastrobar is een combinatie van een bar en een restaurant, modern maar wel gezellig!

Bediening en publiek
Het publiek van ELVY varieert ontzettend. Van nog even een drankje voordat we naar de hotelkamer gaan, uiteten met ouders, tot mensen op een (eerste) date. De bediening is erg vriendelijk en goed op de hoogte van het menu. Keuzestress hadden we gelukkig niet, wat de serveerster kwam met het idee om van alles een kleine portie te nemen. Zo konden we van alles proeven en hoefden we niks te missen. De sfeer binnen Elvy is bruisend en prettig. Aan het begin nog wat rustiger, maar naar verloop van de avond kwamen er steeds meer mensen en was het gezellig druk!

Het menu
De menukaart van Elvy is divers en verfrissend en kent een samenstelling van verschillende soorten keukens. Wij kregen een samenstelling van de vegetarische gerechten die ze op de kaart hebben. Zo aten wij als voorgerecht een groentetuintje met hummus, kaaskroketjes en de knakwortel hotdog. Als hoofdgerecht kregen we een poké bowl, bulgur salade, aubergine met linzen en de little gem couscous salade. En last but not least: de toetjes. Elvy heeft drie toetjes op het menu staan: een deconstructed carrot cake, pancake stack en de icecream bucket met onder andere kaneel- en citroenijs afgetopt met verschillende toppings.

De ervaring
Elvy by Nhow is een fijne plek om te eten. Het restaurant is niet volledig vegetarisch. Voor vegetariërs is er genoeg keuze, maar voor veganisten wat beperkter. De vegetarische gerechtjes zijn origineel en net anders dan het gebruikelijke. Het is duidelijk dat er goed over het eten is nagedacht en dat het met aandacht wordt bereid. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘little gem’, een couscoussalade die een Franse dressing had in de vorm van ijs die later over de salade heen smelt. Dit had ik nog nooit gezien. Het was heel bijzonder en erg lekker! Daarnaast is Elvy erg innovatief. We kregen een cocktail met een bruistablet, bedacht door een van de medewerkers die de ruimte heeft gehad zijn idee te ontwikkelen tot een limited edition drankje. Ik vond het mooi om te zien dat het personeel hierin creatief mag zijn en dat het mogelijk is om met ideeën te komen. Dit geeft een persoonlijke sfeer.

Kleine gerechtjes
Binnen Elvy werken ze dus met wat kleinere gerechten die makkelijk zijn om te delen. Zelf vind ik dit een prettig concept, aangezien ik nooit kan kiezen en ook benieuwd ben naar andere gerechten. Mijn persoonlijke favoriet was de ‘little gem’ met de dressing. Zelf ben ik eigenlijk niet echt een toetjes mens, maar wat waren de toetjes lekker. De deconstructed carrot cake en de icecream bucket waren favoriet! De carrot cake was lekker en experimenteel met de aparte componenten gepresenteerd op het bord. Er lag ook verse wortel bij, wat het een lekker en fris toetje maakte! We zaten al aardig vol, maar de icecream bucket was zo lekker dat we hem wel op moesten eten. Een grote beker voor twee personen gevuld met zes bollen heerlijk romig kaneel- en citroenijs met verschillende toppings als chocolade en marshmallow. Eten bij Elvy is een bijzondere ervaring met fijne kleine gerechtjes en toetjes waar ik vast nog eens over zal dromen!

 

ElvyNhow Rotterdam, Wilhelminakade 137, 3072 AP

Ben jij bij Elvy geweest om het vega menu te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Gastrobar ELVY by Nhow: culinaire vega hapjes met uitzicht op de skyline van Rotterdam
Article Name
Gastrobar ELVY by Nhow: culinaire vega hapjes met uitzicht op de skyline van Rotterdam
Description
Ben je al bekend met de gastrobar Elvy by Nhow? Ze serveren hier kleine culinaire gerechten die je kan delen. Deze gastrobar wil je zeker bezoeken!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!