Gooiland Hotel & ROEFF: onvergetelijk genieten in een klein paradijs
Robin Walrecht

Gooiland Hotel & ROEFF: onvergetelijk genieten in een klein paradijs

vrijdag 03 september 2021
Gooiland Hotel is een gigantisch pand wat in de jaren 30 gebouwd is. Het is een imponerend gebouw, met veel licht, ramen en een industriële look. Midden op hun dakterras hebben zij ROEFF geopend. Wij kregen een speciale uitnodiging voor The Grand Blogger Dinner. Dit was niet zomaar een uitnodiging, maar een ticket to the tropics in samenwerking met Mr. Goodiebag om een avond en nacht onvergetelijk te genieten van een dit kleine paradijs in het Gooi.

Interieur
Hotel Gooiland is een rijksmonument en dit is overal aan terug te zien. Het is een gigantisch gebouw met een industriële stijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van lichtgrijze materialen en zwarte lijnen – het is strak, intrigerend maar ook gezellig door het gebruik van de kleur groen. Overal in het pand komen natuurlijke materialen terug en het kent veel open ruimtes. Het is dan ook een evenementenlocatie met veel plekken die je kunt ontdekken. Gooiland eert het media verleden van Hilversum, want overal staan torens van vintage televisies en radio’s. Dit is ontzettend leuk om te zien. Fun fact: deze ruimtes zijn ook vernoemd naar bekende mediapersoonlijkheden! En daar, midden in het gebouw heb je hun dakterras: ROEFF. Het heeft een supertoffe, jungle-achtige sfeer met veel planten en houten materialen. Het lijkt een hele andere ruimte, een klein onontdekt paradijs!The Grand Blogger Dinner
Wij waren uitgenodigd om te genieten van een onvergetelijke avond, en dat was zeker het geval! Bij aankomst kregen wij een prachtige hotelkamer waarvan 1 wand bestond uit ramen. Op het bed stonden allerlei goodies klaar van Mr. Goodiebag! Deze stonden feestelijk gepresenteerd met ballonnen. Om ultiem te genieten kregen we een duurzame shampoozeep van The Happy Soaps, gezellige sokken van het Amsterdamse merk Oh Oh Socks, heerlijke Gooische biertjes, een tijdschrift en als klap op de vuurpijl: een koffiezetapparaat van Lavazza. Al zoveel verrassingen en de avond moest nog beginnen! We werden kort daarna uitgenodigd om naar ROEFF te gaan, waar wij een heerlijke cocktail of love kregen van onze gastheer Hylke, die ons de hele avond in de watten heeft gelegd! Het was eerst het plan om op het dakterras te eten, maar door veel slecht weer had Hylke een ander plan in petto!

De Avondmaal
Na de lekkere cocktail werden we naar de eettafel geleid. Hylke nam ons mee naar de theaterzaal en midden op het podium stond een prachtige tafel opgedekt! We kregen een heerlijk menu, dat speciaal voor ons plantaardig werd gemaakt met een bijpassend wijnarrangement. Een kijkje in de menukaart:

  • Flatbread met een bietentartaar met hummus en knolcrème

  • Parelcouscous met kapperappel, eetbare bloemen en nacho chipje

  • Little gem met dashi ponzu dressing en baby courgette

  • Aubergine caviar met geroosterde babygroentes

  • Aardappel truffel salade met gegrilde tomaat en togarashi krokantje

  • Watermeloen schaafijs met koffie, kaneel en steranijs
Dit diner had echt de WAUW factor. Stuk voor stuk heerlijke gerechten waarbij groente de hoofdrol spelen. Ondanks het feit dat ROEFF van nature geen vegetarische keuken heeft, laten zij zien dat dit niet uitmaakt. Door hun expertise koken zij namelijk de sterren van de hemel! Daarnaast draagt de hele locatie van Gooiland Hotel eraan bij dat deze hele avond een soort ontsnapping was van de werkelijkheid. We sloten de avond weer af op het dakterras van ROEFF, met een heerlijke espresso martini, want ook dat kunnen zij goed! Een enorme aanrader om in de ‘groene tuin van Amsterdam’ even te genieten en ertussen uit te glippen, want daar is Gooiland Hotel / ROEFF een perfecte locatie voor.

Gooiland Hotel / ROEFF – Emmastraat 2, 1211 NG, Hilversum - https://www.gooilandhotel.nl / https://www.roeff.n

Ben jij ook bij Hotel Gooiland of ROEFF geweest? Hoe was jouw ervaring? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.