Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (3 stemmen)

Op de singel op de hoogte van de Jordaan vind je al vijfentwintig jaar een klein theehuisje dat niet te missen is. Vanwege haar uitstraling en vanwege de lange rij die – zeker in het weekend – haar deur siert.

De bediening
Greenwoods is een theehuisje in 1988 opgericht door twee Engelse dames. Het eerste Engelse theehuis van Amsterdam! Een van deze twee dames staat nog steeds regelmatig op de vloer en bedient op haar eigen ontspannen wijze haar vele gasten. Dankzij de Engelse oorsprong van het zaakje zijn haar collega’s veelal ook Engels, wat het concept natuurlijk alleen maar ten goede komt. Even waan je je in een achteraf straatje in Soho, London en geniet je van de onovertroffen Engelse ontbijtjes.

Het interieur
Greenwoods is een klein zaakje met een handvol kleine tafeltjes en een open keukentje waar hard in gewerkt wordt. Zomers is er ook een fijn terras. Ieder tafeltje wordt gesierd met een bloemetje, op de banken liggen gestreepte kussentjes, de hanglampjes bootsen een theekopje na en aan de muur hangt een grote engel. Het zaakje voelt als de huiskamer van de al wat oudere Engelse eigenaresses en zo is het ongetwijfeld ook bedoeld. De liefde en de knusheid straalt er vanaf. Geen betere plek om je zondag te beginnen.

Het publiek
Geen verrassing dat zo’n Engels theehuisje een hotspot is voor vele toeristen. Week of weekend, ze staan ervoor in de rij. Als Amsterdammer heb je daar natuurlijk niet altijd zin in, maar de ontbijtjes en de sfeer van het guitige zaakje zijn zo onovertroffen dat het de moeite waard blijft. Het is even anders dan anders. Wel moet ik erbij zeggen dat het leuke toeristen zijn die echt hun best doen de betere plekjes in Amsterdam te vinden en met wie je gemakkelijk aan de praat raakt dankzij de knusse setting van de tafeltjes. Verrassende ontmoetingen kunnen volgen!

Het eten
Greenwoods serveert de bekende Engelse toppers: Eggs Florentine (twee gepocheerde eitjes met warme spinazie en hollandaise saus op twee geroosterde Engelse muffins), Veggie Breakfast (roerei met spinazie, gegrilde groenten en zongedroogde tomaatjes op toost) en natuurlijk fantastische Scones met de unieke Engelse ‘Clodded Cream’. Daarnaast zijn er lekkere lunchgerechten zoals portebello met ratatouille, gesmolten geitenkaas, pijnboompitten en honing op toost of een sandwich met gegrilde groente, zongedroogde tomaatjes, spinazie en hüttenkäse op huisgemaakt brood. Daarbij heb je keuze uit een geweldige selectie bekende en exclusieve theetjes die je natuurlijk ook kan combineren met een echte Engelse High Tea!

De rekening
Bij Greenwoods betaal je gemiddeld 7,50 voor de ontbijtjes en sandwiches. Een losse Scone kost 2,95 en een High Tea 16,95 per persoon maar dan heb je natuurlijk al-les erop en eraan, zoals het de Engelsen betaamd. Voor de theetjes betaal je tussen de 2,40 en 4,95 per persoon afhankelijk van je keuze, het bestellen van een grotere pot is echter voordeliger en thee drink je natuurlijk nooit genoeg. Wat mij betreft een echte aanrader voor een heerlijke verwenzondag.

Greenwoods, Singel 103 Amsterdam, 020 623 7071, www.greenwoods.eu.
Sinds kort is er ook een filiaal op de keizersgracht: Keizersgracht 465, 020 420 4330.

TIP! Greenwoods verzorgt ook picknickmanden voor op de boot of in het park.

IMG_6931      IMG_6930

IMG_6934      IMG_6948

IMG_6935      IMG_6947

IMG_6940

Summary
Greenwoods: guitig theehuisje
Article Name
Greenwoods: guitig theehuisje