Print Friendly, PDF & Email

Midden in het centrum van Amsterdam ligt een kleine burgerbar, maar niet zomaar een. Ja, bij Grizzl kun je terecht voor een burger, een snelle hap voor als je honger hebt gekregen van het rondstruinen in het centrum. Maar het bijzondere van Grizzl is dat het draait het om gezonde, lokale en duurzame producten. Heel anders dan de doorsnee fastfood burger bar, dus! Wij gingen langs bij dit restaurant en vertellen je wat we ervan vonden!

Grizzl
De oprichter van Grizzl, Philip Paternotte, is altijd een groot fan van fastfood geweest. Hij ging vaak met zijn vrienden burgers eten, maar merkte dat hij zich er steeds schuldig door voelde. Tijdens zijn studie aan de Hogere Hotelschool kwam hij erachter hoeveel troep er in fastfood burgers zat. Maar hij kon niet wegblijven van de fastfoodketens: het is namelijk zoveel makkelijker dan zelf een hele maaltijd koken! Een gezond alternatief bestond niet, dus besloot hij het zelf te doen. Een burgerbar waar je terecht kunt voor een snelle hap, maar wel met gezonde en lokale producten. Dat is Grizzl! Grizzl is er voor iedereen: vleeseters, vegetariërs en veganisten. Deze drie groepen worden hetzelfde behandeld en dat zien we terug op het menu.

De bediening en de gasten
Grizzl heeft 3 locaties: Gelderlandplein, Zuidas en de Oude Doelenstraat. Wij gingen langs bij de laatste. Deze burgerbar zit midden in het centrum, een paar minuutjes lopen vanaf de Dam. Daarom zijn er veel toeristen te vinden. Deze vestiging heeft maar een paar tafeltjes, wat het gezellig en intiem maakt. Er staan stoeltjes in felle kleuren en de muren zijn betegeld met groene tegeltjes. Het zat goed vol om 20 uur op de woensdagavond, een goed teken! De bediening bestond op dit tijdstip maar uit twee personen. Ze waren heel gastvrij en we voelden ons meteen welkom!

De menukaart
Bij Grizzl wordt vega, vegan en vlees hetzelfde behandeld. Dit is ook terug te zien op de menukaart. Het aanbod van vlees en vega staat overzichtelijk naast elkaar. Elke burger bestaat uit een vega en een vleesvariant. Het leuke is dat het niet voelt als een burger die een vegavariant heeft, zoals bij veel niet-vegetarische restaurants het geval is, maar dat het echt gelijkwaardige opties zijn! Er zijn 5 heerlijke vega burgers om uit te kiezen. Naast burgers zijn er frietjes te bestellen, die ontzettend lekker en ambachtelijk smaken! Het zijn dikke frieten met de schil er nog omheen. Er zijn ook twee varianten van loaded fries, zowel een vlees als vega variant. En verder staan er nog wat borrelhapjes op het menu, zoals vegan bitterballen en cheesesticks.

Burger en loaded fries
Wij gingen op aanraden van de bediening voor een burger en een loaded fries! Wij kozen voor de The Vegan Hibernation burger: een dubbele erwtenburger met sla, tomaat, augurk, gegrilde ui, vegan cheddar, vegan bacon en Grizzl saus. Wat was dit lekker! Een losse burger is vaak niet zo spannend, maar deze toppings maakten er zeker een feestje van! We waren vooral onder de indruk van de vegan bacon, deze had lekker veel smaak. Ook de vegan chedder was heerlijk gesmolten en van de Grizzl saus zouden we wel een hele fles mee naar huis willen nemen! De loaded fries was vega en bestond uit vegakip in Szechuan saus, gesmolten cheddar en rode ui. Ook dit gerecht was erg lekker. Echt een lekkere fastfood snack, maar dan ambachtelijk en met uitgesproken smaken! De gerechten werden beide in mandjes in felle kleuren geserveerd, dit paste goed bij het interieur en zag er heel vrolijk uit.

Al met al…
… hebben we een geslaagde avond gehad! Beide gerechten waren heel lekker, en de inrichting van het restaurant is vrolijk en informeel. We vinden het een mooi concept dat vleeseters, vegetariërs en veganisten gelijk behandeld worden en dat er voor iedereen evenveel aanbod is. Dus ben je binnenkort in het centrum van Amsterdam en op zoek naar een lekkere burger? Ga dan langs bij Grizzl!

Grizzl – Oude Doelenstraat 4 – 1012 ED Amsterdam – www.grizzl.nl

Ben jij al eens bij Grizzl geweest? Of ben je benieuwd geworden naar deze hotspot? Laat het ons weten in de reacties of op Facebook of Instagram! We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Summary
Grizzl: (h)eerlijk fastfood in Amsterdam
Article Name
Grizzl: (h)eerlijk fastfood in Amsterdam
Description
Midden in het centrum van Amsterdam ligt een kleine burgerbar: Grizzl! Wij gingen langs bij dit restaurant en vertellen je wat we ervan vonden!
Author