Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Restaurant Het Bosch ligt verstopt in een van de mooiste hoekjes van Amsterdam: aan de Nieuwe Meer. Dichtbij de zuid-as en toch ongekend midden in de natuur. Alle dagen van het jaar word je hier verrast door roodoranje zonsondergangen terwijl je op vrijdag en zaterdag geniet van een vegetarisch culinaire proeverij in de rode pluche banken met hippe tunes op de achtergrond. Feestelijk a la Moulin Rouge!

Het interieur
Het Bosch is gevestigd op een unieke locatie in Amsterdam. Op een paar minuten fietsen van de zuid-as en toch midden in de natuur, aan de rand van de Nieuwe Meer. Het is een modern gebouw met een gelaagd terras en grote raampartijen. Binnen vind je een stoere bar als eye-catcher, een DJ booth in het restaurant en een oase van luxe materialen: glimmende tafels, rode pluche banken, beige fauteuils en grote bossen bloemen. Ik kreeg er een heerlijk romantisch Moulin Rouge gevoel bij. Alles voor een swingende avond uit!

De bediening
De bediening bij Het Bosch is jong, vlot en passend in de theatrale, dynamische ambiance. Het zijn echter niet alleen de looks, ze hebben ook verstand van zaken, van de producten op het bord en de wijn-spijscombinaties. Op vrijdag en zaterdag wordt het team uitgebreid met een hippe DJ die zorgt voor ontspannen tunes, terwijl de bar langzaam transformeert in een cocktailparadijs.

Het publiek
Restaurant Het Bosch ontvangt een uitbundig publiek. Hoge hakken, goud en glitter, mensen zijn hier echt een avondje uit. Heel veel romantische koppels en intieme gesprekken, terwijl de zon langzaam in het meer zakt. Van hardwerkende professionals tot een 50+ doelgroep. Heel gevarieerd.

Het eten
Doordeweeks eet je bij het Bosch een wekelijks wisselnd drie-gangen menu van de markt, afhankelijk van het seizoen en wat er te krijgen is. Op vrijdag en zaterdag serveert de chef een Tasting Menu, een wandeling door de menukaart tot wel negen mooie en smaakvolle gerechtjes. Dit is ook volledig vegetarisch mogelijk, want de keuken is creatief en denkt graag mee met de gasten.

Vegetarisch smullen
Zo genoot ik van verschillende structuren van komkommer met wasabi mayonaise en zeewier, vervolgens in wodka gemarineerde watermeloen met burrata, wildkruiden en paprikacrème, als hoofdgerecht Le Puy linzen met bospeen, groene en gele courgette, eikhaas zwam en een saus van eekhoorntjesbrood. Als afsluiter tot slot een gelei van perzik met een sorbet van abrikoos en witte chocolade.

De rekening
Een feestavond bij Het Bosch heeft wel een prijs. Je betaalt 54 tot 62 euro voor 3-, 4-, 5- of 6-gangen. In het weekend betaal je voor het 9-gangen Tasting Menu ongeveer 65 euro. Neem dus de tijd voor een avondje bij het Bosch zodat je optimaal kan genieten van de ambiance en de DJ, en je avond kan beginnen met een glaasje bubbels en af kan sluiten met een Gin-Tonic of cocktail. Dan zijn de ervaring en het uitzicht het zeker waard!

Het Bosch, Jollenpad 10 Amsterdam, 020 644 58 00, www.hetbosch.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_4091      IMG_4085

IMG_4080

IMG_4079      IMG_4075

Summary
Het Bosch: feestelijk Moulin Rouge
Article Name
Het Bosch: feestelijk Moulin Rouge