Hofhouse: smaakmakers onder één dak
3 (60%) 2 votes

Vorige maand opende Hofhouse officieel haar deuren in Den Haag. Op een opmerkelijke locatie, tussen het centraal station en de stad, biedt de spraakmakende horecagelegenheid haar gasten meerdere horecaconcepten. In dit rijtje vind je onder meer: SLA, Burgerz, Italiaan Da Portare VIA, Mexicaan MadMex, de Aziatische keuken Noomi en koffie’s en tosti’s van Toastable. Ook hebben er pop-up plekken een invulling gekregen, waaronder vrieskoud schepijs en cocktail sorbetijs van Lekkernijs. Deze concepten begeleid door (non)alcoholische versnaperingen van de Hofhouse Bar is een persoonlijke favoriet!

Het interieur
Deze grote en open ruimte van 1.000m2 is een bol van licht, waar aan alle kanten licht naar binnen valt door de grote, hoge, ramen. Het idee is dat iedereen hier terecht kan voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Doordat de horeca concepten in de hal geplaatst zijn, krijgen de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. De architectuur van het pand en de inrichting zijn verzorgd door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services.

De bediening en het publiek
Bij binnenkomst is de enorme hal wordt je ontvangen en welkom geheten door een service medewerker, die je net iets meer verteld over het concept. Want, waar te beginnen?! Tip! Loop vooral een rondje en kijk je ogen uit. Eerste stop, de bar van Hofhouse, uitgerust met een groot assortiment speciaal bieren, wine by the glass, spirits en cocktails. De barmedewerkers verzorgen het perfecte drankje, poured, shaken of stired. Leuk, alle cocktails kunnen alcoholvrij geserveerd worden! Zo werd mij de specialiteit van de bar aangeboden, niets minder dan de signature cocktail: Hofhouse. Het recept, dat houden we nog even geheim, maar zeker het proberen waard. Het personeel is vriendelijk, enthousiast en beschikt over een grote productkennis. Een leuk team bar-en service medewerkers speciaal geselecteerd voor Hofhouse, door JMW, hét Hospitality bureau van Tempo-Team.

Het publiek
Ik denk dat je met een ‘food court’ concept verschillende soorten publiek trekt. Wat wel bijzonder is, is dat Hofhouse ook open is voor ontbijt. Dat de hal zich bevind tussen de ministeries, het station en de stad, betekend veel doorloop. Veel publiek dat in de buurt is. Nederlanders en ontbijten buiten de deur, is niet standaard, ik denk dat take-away ontbijt en koffie als eerst volgt. Lunch buiten de deur met vrienden of collega’s bij Hofhouse, ja! Dineren buiten de deur met een gezelschap met eigen eetgewoontes, ja! (iedereen kan halen waar hij/zij zin in heeft). Flexwerken in Hofhouse, ja! (Let op! Stroompunten gespot door de gehele hal). Borrelen na een lange werkdag? Absoluut! Qua borrellocatie zit je bij Hofhouse goed. Wat de weekenden betreft, misschien is dit wel het food court waar Den Haag aan toe is. De Haag kon niet achterblijven in de reeks van De Markthal (Rotterdam), de Foodhallen (Amsterdam) en Downtown Gourmet Market (Eindhoven).

Vegetarische ontdekkingsreis
Verschillende concepten in één, daar worden wij enthousiast van. Acht verschillende horeca belevingen verspreid over zes vaste eilanden en twee pop-up elementen die per seizoen wisselen. Wij maakten een rondje, en delen onze ervaringen, maar waar te beginnen?

Toastable
Verschillende driedubbele culinaire tosti’s staan bij Toastable op het menu. Wij zouden gaan voor de tosti met gorgonzola, peer, walnoot en balsamico. Of toch de versie met geitenkaas, courgette, honing, zongedroogd tomaat en spinazie? En eerlijk, wie wordt er nu niet gelukkig van gesmolten kaas op zijn tijd? Ook voor een kopje koffie ben je bij Toastable aan het juiste adres.

SLA
Het familiebedrijf dat in 2013 de eerste vestiging opende in Amsterdam, is nu met zijn tweede vestiging in Den Haag neergestreken in Hofhouse. Met SLA’s eerste ontbijtbar in Hofhouse, kan je nu ook gezond ontbijten buiten de deur, of onderweg. Zo staan er overnight cinnamon oats, green smoothiebowls, maar ook warme vanille porridge op de ontbijtkaart. Je kan natuurlijk ook je eigen bowl samenstellen, zoals je van SLA gewent bent.

MadMex
Mexicaans streetfood kom je steeds vaker tegen, en waarom ook niet? Wie wordt er niet gelukkig van Mexicaans comfort food in de vorm van: taco’s, burrito’s, nachos en quessadilla’s. De eigenwijze keuken van Mexico nu in Hofhouse. Stiekem vonden wij de vegetarische taco het lekkerst, met genoeg sour cream en guacamole, want die mochten niet ontbreken.

Noomi
Als ik een favoriet zou moeten noemen, is het Noomi. De Aziatische keuken bij Noomi wordt vertaald in kommen noodles, ramen soepen en steamed buns. Wij hadden de noodles met tofu die in een korte tijd, vers bereid waren. Normaliter vind in take-away noodles saai, en zonder groenten. Bij Noomi werden wij positief verrast en waren de gerechten vol van verse groenten en lekker gekruide tofu, alles behalve saai.

Burgerz
Pure en eerlijke burgerz, old fashioned milkshakes, hippe biertjes en lekkere wijn. Dat is duidelijk Burgerz. Met drie vegetarische burgers in het assortiment is de Stackd up Veggie onze favoriet. Op deze burger van gestapelde gegrilde courgette, aubergine, paprika en geitenkaas met bladspinazie en in truffel gebakken portobello is niets aan te merken. Of het de truffel olie is, misschien, maar zeker een goede keuze, voor de minder gezonde trek’. Want ja, ook dat mag soms.

Da Portare VIA
Begonnen in Amsterdam, met één pizza bakker en één houtoven en één missie: het maken van de beste houtoven pizza’s in de stad. En dat door kwaliteit voorop te zetten. Inmiddels in Da Portare VIA ook rond Amsterdam bekend, en zo is een vestiging neergestreken in Hofhouse. Met een selectie aan ‘white pizza’s, ofwel zonder tomatensaus, de ‘red pizza’s, (je raad het al.. met tomatensaus), en een selectie aan desserts. Waarvan het assortiment van de laatste categorie nog wel eens zo kunnen uitbreiden. Houdt deze in de gaten dus, zoetekauwen!

Lekkernijs
Naast een bijzondere smaaksensatie, is Lekkernijs ook een beleving op zich. Voor je neus, worden vers bereide fruitsmoothies, binnen een minuut veranderd in ijsjes. Je vraagt je misschien af hoe dit kan. Nou, door het opschenken van stikstof (waarbij een enorme witte wolk opstijgt) zacht sorbetijs creëren. Dit sorbet ijs, heeft de structuur van roomijs, maar dan zonder room. Dit door de snelle bevriezing, waardoor de ijskristallen amper de tijd hebben om te vormen. Ontzetten leuk én lekker dus! Deze moet getipt worden voor het dessert!

Hofhouse, Rijnstraat 10, 2515XP Den Haag, www.hofhouse.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Article Name
Hofhouse: smaakmakers onder één dak in Den Haag
Description
Vorige maand opende Hofhouse officieel haar deuren in Den Haag. De spraakmakende horecagelegenheid met maar liefst acht uiteenlopende horecaconcepten.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!