Print Friendly, PDF & Email

In Den Haag, gelegen aan het romantische Anna Paulownaplein in de buurt van het centrum vind je Hortus, een restaurant dat voorheen een vegetarisch menu serveerde en sinds kort voornamelijk veganistische gerechten op de kaart heeft. Hortus is nog geen jaar open en we hoorden al veel goede verhalen. Tijd om Amsterdam eens te verlaten en een kijkje te nemen in Den Haag!

Het interieur
Hortus is gevestigd onder hotel La Paulowna, een kleinschalig boutique hotel dat maar enkel vijf kamers telt. Vroeger werd dit pand gebruikt als bank, maar inmiddels is daar niets meer van terug te zien. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. Bij Hortus waan je je in een gezellige maar eenvoudige sfeer. Niet stijf of ongemakkelijk tafelen met honderd soorten bestek, maar een mooie setting waar ik me echt op mijn gemak voelde.

De bediening
De jongedame die ons aan tafel te woord stond was vriendelijk en wist op bijna alle vragen antwoord. Bij vragen die ze zelf niet kon beantwoorden werd de keuken gevraagd bij te springen. Fijn om te zien dat de keuken en de bediening goed samen werken. Een leuk en energiek team!

Het publiek
Jong en oud schuift aan bij Hortus, van een oud stel dat snel een hapje komt eten, tot een jong koppel op een eerste date. Gezellig bijkletsen kan bij Hortus ook zeker, want dat is wat ik heb gedaan. Ik ben namelijk ook niet elke dag in den Haag te vinden, dus als ik er ben, dan natuurlijk graag met een oude vriendin. Door dit gemixte gezelschap voelde ik me snel op mijn gemak, alsof ik dicht bij huis was. Heel fijn, rustig bijkletsen met heerlijk eten, wat wil een mens nog meer?

Vegan genieten
Eenmaal aan tafel werd het menu ons in detail uitgelegd, waarna een keuze maken niet moeilijk bleek. Gefrituurde olijf? Daar had ik nog nooit van gehoord. Aangezien ik altijd in ben voor nieuwe dingen, heb ik als voorgerecht de aubergine boot met radijs en gefrituurde olijven besteld. Het geheim van de olijven? Panko. Do try this at home! Want dit is een hele nieuwe dimensie van de door mij altijd al geliefde olijf. Het diner werd gevolgd door de risotto van de week. Een goede volle korrel met een variatie aan paddenstoelen, waaronder de ‘hoorn des doods’. Met deze indrukwekkende naam en de diep zwarte kleur wist deze paddenstoel mij te verrassen. Zeker in combinatie met ziltige groene asperges. De wijn die ons werd aangeraden bij dit gerecht was een ronde krachtige rode wijn uit de Loire, die tevens licht gekoeld was. Dit zodat de tannine van de wijn niet te overheersend zouden zijn bij het gerecht. Een mooie lichte tegenhanger met de volle risotto. Tot slot genoten van de dragon panna cotta, een dessert dat normaal grotendeels bestaat uit room. De vegan variant hiervan moest ik dus proberen! Deze panna cotta was fris met een anijs nasmaak. Dat zal de dragon zijn geweest die eruit sprong. Samen met het frisse van de kiwi en de druif, en het kruidige ijs vormde dit een lichte afsluiten na het redelijk zware hoofdgerecht. Ik heb genoten van het menu, de wijncombinaties en de sfeer. Mocht je binnenkort in Den Haag zijn, schroom dan niet om langs te gaan bij Hortus, om echt veganistisch te genieten.

De rekening
Bij Hortus geniet je van drie gangen voor een vaste prijs van 27,50 of vier gangen voor 29,95. Natuurlijk kan je de gerechten ook los bestellen voor 7,50 tot 8,50 voor een voorgerecht, gemiddeld 18 euro voor een hoofdgerecht en 8,50 voor de desserts. Een goed geprijsd glas wijn erbij en je avondje plantaardig genieten is compleet.

Hortus, Anna Pauwlonaplein 3 Den Haag, 070 4500 977, www.hortusrestaurant.com

Ga jij dit bijzondere restaurant binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

 

Summary
Hortus: Vegan restaurant in Den Haag
Article Name
Hortus: Vegan restaurant in Den Haag
Description
In Den Haag, gelegen aan het romantische Anna Paulownaplein in de buurt van het centrum vind je Hortus, een restaurant dat voorheen een vegetarisch menu serveerde en sinds kort voornamelijk veganistische gerechten op de kaart heeft. Hortus is nog geen jaar open en we hoorden al veel goede verhalen. Tijd om Amsterdam eens te verlaten en een kijkje te nemen in Den Haag!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!