Print Friendly, PDF & Email

Ga jij deze zomer nog uitwaaien op het mooie Texel? Dan mag je Hotel Brasserie Rebecca niet overslaan! Bij Rebecca eet je een heerlijk vegetarisch verrassingsmenu, variërend van drie tot zes gangen. Daarbij geniet je van bijpassende wijnen. En geen zorgen, daarna kun je rollend naar een van de zeventien kamers in het hotel!

Texel
Texel is een prachtig eiland en de ideale plek om uit te waaien, te ontspannen en te genieten van de mooie natuur en hotspots die het eiland te bieden heeft. Wat dacht je van een wandeling over het strand, uitkijken over Texel vanaf de vuurtoren of wadlopen bij het ochtendgloren of juist de mooie avondzon? In het midden van Texel bevindt zich Hotel Brasserie Rebecca, in het dorp De Waal. De ideale stek om ’s avonds ontspannen te genieten van een heerlijk diner, een goed glas wijn en je aan het eind van de avond voldaan terug te trekken in je hotelkamer.

Het interieur
Het onlangs vernieuwde interieur van Rebecca past perfect bij het eiland. Mooi, licht en landelijk met vele groene en bloemige elementen. De brasserie bestaat uit twee delen: de lounge en het restaurant. In de lounge kun je vooraf genieten van je aperitief en na het diner van je glas wijn of koffie in een van de loungehoekjes of gezellig aan de bar. In het restaurant staan de tafeltjes ver genoeg uit elkaar, wat ik zelf altijd heel prettig vind. Dan luister je niet met elkaars gesprekken mee, hoef je niet te schreeuwen en kun je gewoon genieten van elkaars gezelschap en al het lekkere eten!

De bediening en de gasten
We werden ontzettend vriendelijk ontvangen door de galante gastheer, die ons leidde naar de lounge voor een aperitief. Daar kregen we ook onze amuse en voorgerecht. Zowel de gastheer als de bediening en de chef – die hoogstpersoonlijk een praatje kwam maken – zijn heel aardig, geïnteresseerd en stellen je op je gemak. Dit werd overduidelijk niet alleen door mij, maar ook door de andere gasten gewaardeerd. Er komen al jaren veel vaste gasten. Deze variëren van (zelfs jonge) gezinnen, stellen en groepen vrienden. Rebecca is geschikt voor iedereen die een culinaire avond uit wil!

Het menu
Bij Brasserie Rebecca kies je voor een gerecht van de kaart, of een verrassingsmenu. Met dit menu kun je kiezen voor drie tot zes gangen. In de keuken gebruiken ze lokale seizoensproducten. Zo gebruiken de chefs van Rebecca natuurlijk Texelse schapenkaas, maar ook Groningse en (West)Friese producten komen aan bod. In de zomer kun je genieten van asperges en in de winter juist van kweeperen! Er staat op de website niet dat je voor vlees of vega kunt kiezen, dus geef vooraf bij het reserveren aan wat je eetwensen zijn. Ook kun je kiezen voor een bijpassend wijnarrangement – dikke aanrader! De sommelier weet precies welke wijn bij je gerecht past, weet er veel over te vertellen en houd rekening met je wensen.

Het voorgerecht bestond uit gebrande avocado, verschillende bereidingen van tomaat en crème van gebrande prei. Het was een ontzettend mooi kleurrijk bordje, helemaal met de bloemetjes uit eigen tuin ter decoratie. De tomaat werd geserveerd als cherrytomaatjes, schuim en: agar-agarblokjes. Heel cool! Het gerecht had een fijne combinatie van zachte smaken met texturen die zacht en hard afwisselden. Vooral de crème van gebrande prei was een prettige aanvulling op de rest van de ingrediënten. Het tussengerecht was een tarte tatin van vijgen, geserveerd op wortel(crème). Aan tafel werd er nog arganolie over heen gesprenkeld. Dit gerechtje was wat zoeter, maar de chewy tarte tatin combineerde perfect met de tevens zoete, maar zachte of juist knapperige wortelbereiding! Als hoofdgerecht kreeg ik opgebakken gnocchi met paddenstoelen (cantharellen en beukenzwammen), mosterdzaad, groene groenten zoals bimi en courgette, truffel en kerrie-olie. Hieraan werd nog heerlijke Texelse schapenkaas toegevoegd! Een heel aards gerecht dat simpel oogde, maar bomvol smaak en structuur zat. Zelf maak ik gnocchi graag klaar, maar ben ik nog steeds aan het experimenten met het juiste recept. Dit gerecht heeft me zeker de goede kant opgestuurd, wat was dit fijn comfort food!

Als klap op de vuurpijl mochten we nog genieten van een dessert: de lekkerste kaasplank die ik ooit gezien heb. Althans, kaasplank, er werd een heuse kaaskar naast onze tafel gezet met een assortiment aan verschillende kazen. Van schimmel tot harde schapenkazen, voor iedereen was er wat wils. De gastheer vroeg waar we van hielden en zo stelde hij voor iedereen een kaasplankje van vijf kazen samen, terwijl hij iets over de kazen vertelde. Erbij werd nog cranberry brioche en rabarberjam geserveerd, een heerlijke zoete toevoeging. En niet te vergeten: een heel lekkere dessertwijn. Gelukkiger kun je mij niet maken 😉

Al met al…
Als je naar Texel gaat (aanrader!), moet je zeker weten een bezoekje aan Hotel Brasserie Rebecca brengen. De gastvrijheid en het geweldige eten maakte dit de perfecte afsluiter van een heerlijke dag!

Hotel Brasserie Rebecca – Hogereind 39 – 1793 AE De Waal – www.rebeccatexel.com

TIP! Zoek je nog iets voor overdag om te doen om je ontspannen weekend compleet te maken? Op 31 augustus en 1 september vindt in de duinen van Texel TipiToe Festival plaats: een weekend vol yoga, meditatie en mindfulness. Klinkt dat zweverig? Geen zorgen, het thema is juist Down To Earth en draait om met beide benen op de grond staan. Geniet van de workshops, sprekers of de Spa Healing Garden in een van de mooiste stukjes Nederland!

Ben jij wel eens bij Hotel Brasserie Rebecca geweest, of een ander goed restaurant op Texel? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Hotel Brasserie Rebecca: Texels genieten op culinair niveau
Article Name
Hotel Brasserie Rebecca: Texels genieten op culinair niveau
Description
Ga jij uitwaaien op het mooie Texel? Dan mag je Hotel Brasserie Rebecca niet overslaan. Bij Rebecca geniet je van een heerlijk vegetarisch verrassingsmenu.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!