Print Friendly, PDF & Email

Ben je van plan om een tentoonstelling van de Hermitage te bezoeken? Het café-Restaurant van de Hermitage biedt jou een fantastische en overheerlijke vegetarische driegangenlunch aan na de tentoonstelling. Natuurlijk zou je ook van deze lunch kunnen genieten als je geen bezoeker bent van het museum. De Hermitage was bovendien het eerste museumrestaurant dat deelnam aan de Nationale Week Zonder Vlees! Speciaal door de chefs van het restaurant is het vegetarische menu de ‘Vegetarische schatten’ ontwikkeld, geïnspireerd op de huidige tentoonstelling ‘De Schatkamer’. En goed nieuws! Het vegetarische menu zal nog een tijdje op de kaart blijven staan. Kom ook deze overheerlijke juwelen proeven in het café-restaurant van de Hermitage!

Interieur
Op de Amstel kan je het museum de Hermitage vinden, al lopend door de binnentuin naar de ingang. Als je het museum binnentreedt, is het restaurant bovenaan de glazentrap te vinden. Het heeft een chique uitstraling en is een prachtige ruimte om binnen te lopen, met de mooi gedekte tafels en de centrale bar. Als je langs de bar en het buffet loopt, zie je de open keuken aan het eind van het pad. Je ziet hier de koks die druk bezig zijn met de prachtige gerechten, waardoor je gelijk nieuwsgierig wordt gemaakt.

Bediening en gasten
Bij het restaurant komen vooral wat oudere bezoekers. Meestal zijn het degenen die na het bezichtigen van de tentoonstelling nog voor een versnapering het restaurant induiken. Maar je kunt er dus ook heerlijk uitgebreid lunchen. De lunch is een smaaksensatie en een kunstwerkje om naar te kijken. De bediening is erg gastvrij en weet bij ieder gerecht te vertellen wat het precies inhoudt. En er werden ook passende wijnen bij ieder gerecht geserveerd, zoals een Nederlandse wijn ‘Domein de Linie’, een ‘Allram Blauer Zweigelt’ en een Italiaanse dessertwijn als afsluiter. Met zorg en aandacht werd alles tot in de puntjes verzorgd!

Vegetarisch smullen
Alle gerechten van de kaart zijn geïnspireerd op de tentoonstelling ‘De schatkamer’. Niet alleen qua smaak, maar ook de look van ieder gerecht was een kunstwerk. De driegangenlunch werd afgetrapt met een Fabergé ei. Nu denk je, een Fabergé ei? De chefs hadden een mini verrassing: het ei was namelijk gevuld met het voorgerecht. Het bestond uit quinoa, linzen en mungboon salade met on the side avocado en gerookte paprikaparels. Een feestje om het Fabergé ei te openen en er vervolgens van te smullen!

Het hoofdgerecht was Japanse aubergine met baba ganoush op een bloemkoolsteak met daar omheen enoki-paddenstoelen. Dit was onwijs lekker, een smaaksensatie en weer een kunstwerk. Het dessert bestond uit diverse structuren van citrus, met panna cotta, sorbet van citrus en crunchy amandel. Een frisse afsluiting! Althans dat dacht ik, want we werden op het eind nog verrast met overheerlijke friandises. Na de lunch gingen wij door naar de tentoonstelling ‘De Schatkamer’, wij waren wel benieuwd geworden na al die vegetarische schatten 😉

Café-Restaurant Hermitage – Amstel 51 – Amsterdam – www. hermitage.nl

Ben jij bij het Café-Restaurant van de Hermitage geweest, of wil je er graag heen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
De Hermitage: vegetarische schatten in Amsterdam
Article Name
De Hermitage: vegetarische schatten in Amsterdam
Description
Bij museum de Hermitage ontwikkelden de chefs van het restaurant een vegetarisch menu geïnspireerd op de huidige tentoonstelling ‘De Schatkamer’.
Author