Hotspot: Voel je welkom in het vegan-friendly Alex Maastricht
Suzanne Harlaar

Hotspot: Voel je welkom in het vegan-friendly Alex Maastricht

vrijdag 18 maart 2022
Op zoek naar de perfecte vegan-friendly staycation in Maastricht? Bij het recent geopende hotel Alex Maastricht kun je heerlijk een paar nachtjes vertoeven, met verschillende vega(n) opties voor ontbijt, lunch, én diner in het gelijknamige restaurant. Wij delen onze ervaring met jou!

Het hotel
Hotel Alex Maastricht ligt in het levendige ‘Wyck’, een hippe wijk in Maastricht vol met boetiekjes en bruisende cafés. Vanuit het station rol je zo met je koffer aan de hand naar het hotel, gelegen aan de stationsstraat. Hoewel het hotel in een prachtig historisch pand zit, zie je meteen bij binnenkomst dat het interieur gloednieuw en modern is. De kamers zijn hier geen uitzondering op met een moderne look en kleurrijke accessoires. Ook heeft het hotel een luxe uitstraling. Zo hebben de superior kamers een fantastische luxe badkamer inclusief bad en regendouche! Houd je van kleinere hotels? Dan is dit het hotel voor jou! Met maar een paar kamers heeft het een knus en familiaal gevoel dat wordt versterkt door het vriendelijke en gastvrije personeel.Het restaurant en de bar
Op de begane grond van het hotel bevindt zich de gelijknamige hotelbar én het restaurant. Gelijk als je binnenkomt word je verrast door de kleurrijke en stoere inrichting inclusief sfeervolle verlichting. Je kunt zo aanschuiven aan de bar voor een drankje, of aan een van de knusse tafeltjes om van de menukaart te genieten. Alex Maastricht is een Proud Certified-partner, wat betekent dat zij extra hun best doen om de ervaring van LGBTQ+ reizigers te verbeteren. Het is voor hen dan ook ten grootste belang om ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt. Welkom voelt men zich hier zeker. In het restaurant vind je namelijk veel hotelgasten, maar daarnaast ook locals aan de bar. Dat snappen wij wel, met zo'n uitgebreide cocktail en bierkaart ;-).  Op zomerse dagen zit het terras vol met mensen die van de zon genieten.Het menu
Bij het restaurant van Alex Maastricht kun je gedurende de dag ontbijten, lunchen en dineren. Op het menu staan meerdere diverse vegetarische gerechten, met een leuke mix van traditioneel en modern. Van een acaï bowl of een croissantje kaas voor ontbijt, tot een truffel ravioli of shakshuka voor diner. Vergeet ook vooral de drankjes niet. Bij dit hotel hebben ze verstand van cocktails en heerlijke cappuccino’s, mét plantaardige melk opties! Naast alle vegetarische opties die er zijn, is de keuken en bediening erg behulpzaam bij allergieën en dieetwensen. Omdat wij lieten weten dat wij plantaardig eten, werd er een heus vegan verrassingsmenu samengesteld! Fantastisch toch? Wij mochten genieten van een heerlijke couscous met erwten-basilicumpesto, gevolgd door een truffel-pompoen risotto en een kokos panna cotta achteraf.  Al met al..
Als je een bezoekje brengt aan Maastricht, is hotel Alex Maastricht een geweldige plek om een paar nachtjes te vertoeven. Deze vegan-friendly hotspot biedt namelijk alles wat je maar kunt wensen van een hotel!

Alex Maastricht – Stationsstraat 17a, 6221 BM Maastricht

Ben jij al bij Alex in Maastricht geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Leuk verslagje. Als je zelf vegan wil koken, kan ik Maastricht goes Vegan aanraden. Elke dinsdag samen een vegan maaltijd koken en eten. Erg leuke groep.

11:36 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.