...

Hotspot: Op Oost, een Texelse gastrofarm

door | 8 apr 2022 | De Hippe Vegetariër, Extra bijzonder, Hotspots, Texel

Print Friendly, PDF & Email

Op zoek naar een hotspot op Texel? Zoek niet verder! Onlangs waren wij te gast bij gastrofarm ‘Op Oost’ op Texel. Dit is een fijn hotel met een heerlijk restaurant aan het wad waar je kunt uitwaaien, opladen en genieten! Je slaapt hier in een knusse lodge en kunt genieten van een geweldig ‘Served by nature’-diner en een heerlijk ontbijt. Wij delen graag onze ervaringen met jou! 

Het hotel
Op Oost is een boutique hotel met twaalf intieme lodges. Het hotel ligt op 150 meter afstand vanaf het Texelse Wad, midden in de rust! Met de kippen en pauwen in de tuin waan jij je echt op het platteland. Wij vonden het hier heerlijk. De inrichting van de lodge is ontzettend knus en toch stijlvol. De lichte kleuren en het vele hout is helemaal in onze stijl! Op de begane grond van de lodge bevindt zich de woonruimte en de badkamer. De slaapkamer bevindt zich op een vide boven de woonkamer. De lodge is ontzettend knus, romantisch en landelijk; precies wat we hoopten van een boutique hotel op het Texelse Wad. Iedere ochtend word je gewekt met een rijk gevulde ontbijtmand voor je deur. Perfect om in bed of aan een picknicktafel in de tuin op te smikkelen. Dit fijne hotel is van een gezellig, jong stel. Zij is gastvrouw, hij staat in de keuken. Dat het hotel wordt gerund door en met liefde, dat voel je.

Restaurant Het Kook Atelier
In een prachtige, lichte, verwarmde kas bevindt zich Het Kook Atelier. Hier kun je genieten van een “Served by Nature” diner. Dit diner is niet standaard vegetarisch, maar deze is wel altijd vega te reserveren! Het verrassingsmenu is een gedicht, bestaande uit vijftien smaakmomenten, dit vonden wij erg bijzonder. Naast bijzonder was het eten absoluut heerlijk. Elk smaak moment is een smaakexplosie, met prachtige bijpassende wijnen. Wij hebben hier zó van genoten! Waar wij ook erg fan van zijn is dat er veel aandacht is voor lokaal en duurzaam. Zo geniet je van wildpluk, zilte groenten uit eigen tuin en door de lokale boer geteelde groenten, eetbare bloemen en kruiden. Kortom: een menu waarin de natuur het hoogste en het laatste woord heeft. 

Al met al…
Wij zijn ontzettend fan van Op Oost. Wat ons betreft is het zeker een bezoekje waard als je naar Texel gaat. En eigenlijk vinden wij het op zichzelf al een goede reden om naar dit Waddeneiland af te reizen! Wat een fijne, rustige ervaring was dit. Met als hoogtepunt voor ons het heerlijke ‘Served by nature’ diner. 

Op Oost Texel – Oost 76, te Oosterend Texel

Ben jij al Op Oost Texel geweest? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
Hotspot: Op Oost, een Texelse gastrofarm
Article Name
Hotspot: Op Oost, een Texelse gastrofarm
Description
Wij verbleven bij ‘Op Oost’ op Texel. Dit is een fijn hotel met een heerlijk restaurant. Je kunt hier uitwaaien, opladen en genieten!
Author
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Jitske IJlstra

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Jitske is een echte creatieveling, onder andere met koken. Ze is vaak in de keuken te vinden om nieuwe (duurzame) recepten te testen. Waar ze die inspiratie opdoet? Op reis! Wanneer het kan is Jitske graag in het buitenland om nieuwe (eet)culturen te ontdekken. Ze hopt dan van terrasje naar terrasje. Op dat terrasje zal je Jitske nooit alleen aantreffen, haar energie haalt ze namelijk uit gezelligheid.
Jitske IJlstra
Volg Jitske

Latest posts by Jitske IJlstra (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt