Print Friendly, PDF & Email

“Zondag is zo’n dag dat mensen alleen thuis zitten terwijl ze eigenlijk liever erop uit zouden willen zijn met anderen. Dankzij De Sokkenbar hebben ze een excuus om in een fijne huiskamersfeer met anderen in contact te komen. Ik houd van mensen en van koken. Dus een ideale combinatie!” Aldus huiseigenaresse en kok Heleen.

De Sokkenbar
Zo geweldig als dit klinkt, zo fijn is De Sokkenbar ook. Gastvrij als ze is opent Heleen eenmaal per maand haar deuren voor vrolijke gasten uit binnen en buitenland. In haar prachtige, unieke woonkamer met grote ramen en leuke details laat ze haar gasten neerploffen op de bank, aan de eettafel of waar ze maar willen. De enige voorwaarde? Schoenen uit en sokken aan!

Drie gangen voor 10 euro
Onder het genot van het gesnuffel van de leuke huishond, het geklets van de gasten en het gerommel van Heleen in de keuken kan je genieten van een klein vegetarisch drie-gangen-menu voor 10 euro. Twee keuzes per gang en bordjes die er uit zien alsof ze uit een professionele keuken gerold komen. En alles loopt ook op rolletjes bij Heleen, hoe vol en gezellig het ook is in de huiskamer!

Huisgemaakt vega
Met haar liefdevolle concept voor bijna noppes doet Heleen beslist niet onder voor andere ‘echte’ restaurants in Amsterdam. Haar gerechtjes zijn vers, puur, super smaakvol en bovendien verrassend. Zo kon ik kiezen uit een zoete aardappelsoep of een ‘couscous’ van bloemkool met lenteui en nootjes, vervolgens een stamppotje met wintergroenten of een portobello-burgertje met rucola en tot slot een chocola-bananen-pecan-cake of een appel-perentaart met noten. Ik proefde alles en kon nog steeds niet kiezen!

Drankjes van het huis
Heleen verwent haar gasten van top tot teen want ook twee drankjes zijn inbegrepen in haar bescheiden prijsje en die zijn origineel en uiteenlopend: glühwein voor de liefhebber, door vrienden gebrouwen bier, limonades en verse munt of gemberthee. Ze heeft het allemaal!

Heleen is wisselend elke maand één zondag geopend van 15.00-19.00. Je kan op de hoogte blijven door haar te volgen op Facebook, waar je ook je hoekje in de huiskamer kan reserveren. Sokken aan en zeker doen!

De Sokkenbar, www.facebook.com/Huiskamercafe

IMG_0339      IMG_0341

IMG_0344      IMG_0356

IMG_0345      IMG_0359

      

Summary
Huiskamercafé De Sokkenbar
Article Name
Huiskamercafé De Sokkenbar