...

Izakaya: culinair, trendy Japans

door | 4 apr 2014 | Amsterdam, Borrel, Diner, Extra bijzonder, Hotspots, Lunch

Print Friendly, PDF & Email

Japans eten in Amsterdam, dat doe je bij Izakaya. Het gonst door de stad, dus dat moest ik proberen! Een trendy Japanse en bovendien gezonde en vegetarische hemel ging voor mij open, in een hippe en verzorgde omgeving waar het aanvoelt als feest vanaf de eerste stap binnen. Een absolute aanrader waar je geweest wil zijn, voor iedereen, altijd en overal.

Het interieur
Izakaya is een moderne, lichte zaak op het hoekje van de Albert Cuyp en de Hobbemakade met zomers een bescheiden maar fijn terras. Het is onderdeel van het mooie Sir Albert Hotel waardoor het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat altijd druk en gezellig is. Het interieur is strak en trendy met mooie materialen, robuuste houten tafels en veel wit-zwart. Opvallend zijn daardoor de vrolijke stoffen poefs die de middelste rij tafels sieren. Ook het prachtige Japanse servies geeft Izakaya een luxe en verfijnde uitstraling. Een eye-catcher tot slot is de indrukwekkende grote bar waar een rijk assortiment aan flessen lonken om een feestje.

De bediening
De bartenders in Izakaya staan iedere donderdag- vrijdag- en zaterdagavond klaar om hun kunsten te vertonen en de meest bijzondere en unieke (Japanse) cocktails te shaken. De bediening in het restaurant is grotendeels Engelstalig en buitengewoon vriendelijk. Iedereen staat klaar om je te laten genieten van het beste dat Izakaya te bieden heeft en dat doen ze als geen ander. Zodra je binnenstapt is jouw feestje begonnen!

Het publiek
Izakaya wordt bezocht door een uiteenlopend, overwegend jong publiek met een liefde voor hoogstaand Japans eten, de feestelijke sfeer en de goede feestjes. Je kan terecht voor enkele kleine hapjes bij een glas wijn of voor een uitgebreid Japans diner maar in alle gevallen is Izakaya niet de plek voor simpel, snel en goedkoop. De keur aan gerechten, de heerlijke cocktails en de bediening verleiden tot een uitgebreide avond genieten. Tot slot wordt Izakaya vanzelfsprekend ook bezocht door de hotelgasten van het Sir Albert, maar dit is beslist niet sfeerbepalend. Het is vooral een plek voor Amsterdammers, levensgenieters, feestgangers en liefhebbers.

Vegetarisch smullen
Izakaya is dé plek voor hippe vegetariërs die houden van bewust, gezond, culinair en super lekker eten. Zoetzure gemarineerde courgettes, geroosterde kool met truffelolie, gegrilde asperges en paddenstoelen, diverse crispy groente-tempura, de beste en mooiste veggie-sushi, een favoriete spinaziesalade met parmezaan en paddenstoelen en een hartverwarmende ‘toban’ oftewel hete schaal gevuld met de mooiste paddenstoelen en geflambeerd in sake en soja. Deze laatste was een absoluut hoogtepunt maar niets bij Izakaya mag ongeproefd blijven. En hoewel ik de desserts altijd probeer te beperken at ik er bij Izakaya drie! Ik kon het niet laten want kiezen tussen hun befaamde vanille-citrus madeleines, de kastanje bavaroit met pistache-ijs en hazelnoot-macaron en de onbeschrijfelijke ‘chocolate snow’ was onmogelijk. Het water loopt me nu weer in de mond…

De rekening
Bij Izakaya betaal je tussen de 5 en 20 euro voor de meeste veggie-gerechten. Alles is om te delen maar ook te bestellen als compleet zaligmakend menu. Een uniek Tasting Menu van de chef kost 75 euro voor welk bedrag je eindeloos verrast en verwend wordt. De wijnkaart tot slot is divers en uitgebreid en het cocktail-menu rijk en inspirerend. Dus zeg het maar: lunchen, een hapje en een drankje, een onvergetelijk diner, alles is mogelijk. Maar je moet hier een keer naar toe! En houd dan rekening met de Izakaya-regel: ‘It’s always worth trying at least one dish that you never had before.’ Couldn’t agree more! So I will be back…

Izakaya, Albert Cuypstraat 2-6 Amsterdam, 020 30 53 090, www.izakaya-amsterdam.com

IMG_0923      IMG_0877

IMG_0876      IMG_0878

IMG_0880      IMG_0894

IMG_0885      IMG_0892

IMG_0897      IMG_0904

IMG_0919      IMG_0916

Summary
recipe image
Recipe Name
Izakaya: culinair, trendy Japans
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt