Print Friendly, PDF & Email

Om de wereld te ontdekken hoef je niet je koffers te pakken. Midden in Amsterdam is namelijk een plek waar je op één avond een reis rond de wereld kan maken. Om klokslag 18:00 wordt Caffe Esprit omgetoverd tot een prachtig restaurant. De lichtjes worden gedimd, de tonen van de muziek klinken harder en de champagneflessen komen te voorschijn. Maak kennis met de ontdekkingsreiziger en tevens bar Jackson Dubois.

Interieur
Aan het Spui in Amsterdam kun je overdag genieten van een kop koffie en een bagel bij Caffe Esprit. Maar ‘s avonds is Caffe Esprit verdwenen en kun je culinair genieten bij Bar Jackson Dubois. Omdat het restaurant iets weg heeft van een mooie glazen kas, word je vanaf het Spui al aangetrokken door de fijne sfeer. Eenmaal binnen gekomen begint je ontdekkingsreis pas echt. De muren zijn aangekleed met allerlei reisattributen en een prachtige wereldkaart. Aan het plafond hangen mooie rieten en glazen lampenkappen in allerlei verschillende vormen en maten, wat een magische en natuurlijke uitstraling geeft. Om 18:00 precies vindt de bijzondere transformatie plaats. Achter de bar gaan de spiegels omhoog en verschijnen mooie kasten met daarin verschillende champagneflessen. Ook is het verhaal over de ontdekkingsreiziger Jackson Dubois te horen, zodat je kennismaakt met zijn smakelijke herinneringen van alle continenten.

Bediening en gasten
Net als de wereldreiziger Jackson Dubois is het personeel echt geïnteresseerd in food and drinks. Ze delen de passie voor wereldse gerechten en goede champagne.  Wij lieten ons adviseren over de verschillende soorten wijn en bubbels. Ook voor een spectaculaire cocktail ben je hier aan het juiste adres. De bartender is een echte cocktailexpert en weet super originele drankjes te shaken die hij mooi opmaakt met munt en verschillende soorten fruit. Wie weet komt er binnenkort wel een ‘De Hippe Vegetariër’-cocktail op het menu te staan!
De gasten bij Jackson Dubois komen vanuit alle windstreken neergestreken. Je hoort een gezellige mengelmoes aan verschillende buitenlandse accenten. Naast de Amsterdammers die een borrel komen doen na een lange werkdag, vind je ook veel buitenlandse gasten en groepjes vrienden die komen bijkletsen onder het genot van verschillende hapjes.

Vegetarisch smullen
Meestal is een restaurant gebaseerd op één soort keuken. Bij Jackson Dubois kun je echter verschillende gerechten van over de hele wereld proeven. Alle recepten zijn authentiek gelaten en zijn bereid zoals in het land van herkomst. Zo wordt de pasta niet kokendheet geserveerd (zoals we gewend zijn), maar lauwwarm, net als in Italië. Omdat de kaart zo breed is, wordt het natuurlijk wel lastiger om te kiezen. Maar daar is de perfecte oplossing voor bedacht bij Jackson Dubois. Je kunt ervoor kiezen om verschillende kleine gerechten te bestellen. Zo kun je van alles proeven! Sinds september is er een speciale menukaart voor de bewuste foodies. Ik heb zelden een kaart gezien met zo veel vegan en raw opties in een gewoon restaurant. Zo kun je onder andere kiezen voor linzenrisotto en courgettini. Al het eten wordt op mooi houten servies geserveerd, wat goed past bij het streetfood-concept.

Wij probeerden de vegan lasagne met zoete aardappel en pompoen en de krokante pizza met noten-zaden bodem, helemaal raw. Trust me: it was delicious! De lasagne was goed gevuld met super veel lekkere groentes en compleet gemaakt met zongedroogde tomaatjes en basilicum. YUM. De pizzabodem was goed krokant en belegd met courgette. Wel een opgaven om de harde pizza te snijden, maar het smaakt zo veel beter dan een normale pizza met deegbodem. Gelukkig zijn de porties niet te groot dus we hadden nog genoeg plek voor een dessert! We proefden de pure chocolade mousse en twee soorten cheesecake. Allebei raw, vegan en om je vingers bij af te likken. Het meest populaire dessert bij Jackson Dubois is Jackson’s Favourite American Threesome. Dit is een combinatie van een schattige roze donut, een roze champagne-ijsje en een geroosterde marshmallow. We konden het niet laten om deze spannende trio te proberen. En ja, het was net zo heerlijk als het klinkt!

Dus als je op zoek bent naar een goed restaurant met uitgebreide vegetarische, veganistische of raw gerechten is Bar Jackson Dubois de perfecte plek om culinair te genieten en je reislust te stimuleren!

Bar Jackson Dubois, Spui 10 Amsterdam, 0646360044, www.jacksondubois.com

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

Summary
Jackson Dubois: een culinaire wereldreis
Article Name
Jackson Dubois: een culinaire wereldreis